2017. április 24., hétfő

Beigazolódott: a növények képesek érezni!



Megdöbbentő felfedezés alakíthatja át a növényekről és állatokról alkotott képet.

Óriási pofon a vegetáriánusoknak? Sok rosszmájú húsevő hozhatja most már jogosan fel a tényt, hogy a növények is élőlények. A legújabb kutatások szerint, és egy döbbenetes felfedezés eredményei szerint ugyanis az a helyzet, hogy ugyanúgy képesek érezni, és "hallani", mint az állatok.


A Missouri Egyetem kutatói jöttek rá az elképesztő dologra, mely fenekestül felforgathatja azt, amit eddig a növényekről gondoltunk.

Képesek ugyanis hallani, ahogy a hernyók eszik őket, és érezni, ahogyan rágják a leveleiket.

Sőt, még egy speciális mustárolajat is kibocsátanak, amivel ezt megakadályozhatják, és amit nagyon nem szeretnek ezek a rágcsálók. Ez egyértelmű, és tagadhatatlan bizonyítéka annak, hogy a növények igen is képesek érezni, és érzékelni, éppen úgy, mint az állatok.

A növények képesek hangokat érzékelni, ezek függvényében aktiválják védelmi mechanizmusaikat.

Az evés rezgései megváltoztatják a növények anyagcseréjét, több védekező vegyi anyagot termelnek, ami taszítja a hernyókat – emelik ki a kutatók.

Már korábban is feltételezték a tudósok, hogy ez így van, de soha senki sem volt képes igazolni. A felfedezés átütő erejű, és még hétköznapjainkra is hatással lehet.


Rengetegen élnek ugyanis vegetáriánus életmódot. A kérdés csak az, hogy vajon ők életmódot fognak-e váltani emiatt. Hiszen a tudományos bizonyíték megvan rá, hogy a növények ugyanúgy szenvednek, és fájdalmat éreznek, mikor elfogyasztjuk őket, vagy megsemmisítik őket.

Mindezek mellett más érdekes kérdések is felmerülnek a dolog kapcsán. Az egyik az, hogy vajon milyen szinten képesek érezni, és képesek-e gondolkodni.

A kutatás azt is igazolhatja, miszerint a növényekre a pozitív és negatív gondolatok is hatással vannak.

Vagyis ez azt jelentheti, hogy egy anyagon túli világ is jelen lehet a mi világunkban, amire ez közvetett bizonyítékkal szolgálhat, ugyanis ma még nem ismer a tudomány olyan fizikai vagy kémiai folyamatot, ami által egy kimondott szó, vagy gondolt "gondolat" hatással lehet egy növényre.

A felfedezés tehát hatalmas hatással lesz az életünkre, és a növényekről alkotott képünkre.

(forrás:avilagtitkai.com)