2017. április 10., hétfő

Majmok között élt az a 8 éves kislány, akit a dzsungelben találtak meg Indiában



Egy nyolc éves kislányt találtak a dzsungelben az indiai Uttar Prades államban, aki majmok között élt. Egyelőre nem tudni, hogy a lány, aki nem tud beszélni és többnyire négykézláb képes csak járni, hogyan került a vadonba.


A kislányt Bachraich közelében találta meg Suresh Yadav felügyelő, aki Motipur tartományban járőrözött a Katarniaghat vadvédelmi területen a nepáli határ közelében két hónappal ezelőtt.

Suresh a kislányt egy csoport majom társaságában vette észre és megpróbálta megmenteni több másik tiszt segítségével. A lány és a majmok rikácsoltak, amikor megjelentek, de a tiszteknek végül sikerült a lányt elhozni.


"Meg volt rémülve tőlünk, nem tudott beszélni és nem hallott minket rendesen," - mondta Ram Avtar Singh felügyelő.
"Három majom volt mellette. Sebek voltak a testén, különösen a könyökén és az egyik lábán."
A lány nem tud beszélni és nem is érti, amit mondanak neki. Fél az emberektől és olykor erőszakos.


A Bahraich Körzeti Kórház orvosai azt mondják, hogy javult az állapota azóta, hogy megkezdődött a kezelése és képes már járni a lábain, de továbbra is visszatér a négykézláb történő mászáshoz.

Semmit sem lehet tudni arról, hogy milyen hosszú ideig élt a kislány a vadonban illetve hogyan került oda.

"A lányt két hónappal ezelőtt találták meg, aki úgy evett és járt, mint az állatok, és elszaladt, ha meglátta az embereket," - mondta DK Singh, a kórház főorvosa. "Olyan jelek voltak a bőrén, melyekből úgy tűnt, hogy elég régóta élt az állatokkal. Most már jobban van, egészséges, és javulást mutat."
(forrás:ujvilagtudat.blogspot.hu)