2018. október 26., péntek

A hála jobb emberré tesz – így változtass az életeden a hála segítségével!



Meglepő, hogy a hála, mint érzés, mennyire képes befolyásolni az életünket. Egyes tanulmányok szerint azon dolgok, amire hálával gondolunk, óriási energiákat és lendületet képesek felszabadítani az emberben.


Ezzel ellentétben, ugyebár a negativitás leszívja és felemészti az energiáinkat. Ha megpróbálod hálával teli élni mindennapjaidat hihetetlen pozitív változásokat tapasztalhatsz! Nem tudod hogyan kezdj hozzá? Semmi baj, vegyük lépésről-lépésre, hogyan is csempészhetsz több hálát az életedbe.

1. Értékeld mindazt, amid van

Ne légy válogatós! Nem szükséges mindened meglegyen ahhoz, hogy hálát érezz. A hálaérzet megteremtése a kis dolgokkal kezdődik. Légy hálás hogy kék feletted az ég, hogy egészséges vagy, hogy nap mint nap láthatod a szeretteidet. A lényeg a részletekben rejlik. Sajnos sokszor mindezeket olyan megszokottnak tartjuk, pedig másoknak még ennyi sem adatik meg.

2. Légy céltudatos a hálát illetően

Tudatosan keress olyan dolgokat, amiért hálás lehetsz. Minden nap jegyezz le legalább 10 ilyen dolgot és tudatosítsd magadba, hogy mindezekért méltán lehetsz boldog.

3. Vezess hálanaplót

Az előbb összeszedett 10 dolgot minden nap írd le egy kis noteszbe. Azzal, hogy papírra veted ezeket a gondolatokat sokkal jobban rájuk tudsz koncentrálni, így az energiák is jobban felerősödnek. Amikor pedig elbizonytalanodnál, visszalapozhatod ezt a kis füzetecskét. Rajtad áll, hogy milyen gyakorisággal írsz bele: teheted naponta, hetente, hónaponta is akár.

4. Vedd számba a negatív dolgokat is

A hála gyakorlásába a negatív dolgokért érzett hála is beletartozik. Fogd fel úgy ezeket, mint tanítóleckéket, melyek által fejlődhetsz és tapasztalhatsz. Légy hálás a rosszért is, mert minden okkal történik az életedben.

5. Add tovább az érzést

A hála megtöbbszörözésére a legjobb módszer, ha megosztjuk másokkal is az érzést. Fejezd ki a háládat valakinek, aki sokat jelent számodra és fontos szerepet tölt be az életedben. Mondd el nekik, hogy mennyire szereted őket, és milyen hálás is vagy azért, hogy ők léteznek. Nem csak a pozitív energiáidat turbózod fel ezzel, hanem az adott személy napját is jobbá teheted.

Mikor eljutsz arra a szintre, hogy hálával fordulj mindenhez, óriásit változhat a hozzáállásod, és ezáltal az életed is. Egy idő után azon veheted észre magad, hogy mindenben megpróbálod megtalálni a jót. És ez nagyszerű. Fejlődhetnek a kapcsolataid, szélesedhet a látóköröd és csodálatos élményekben lehet részed.
Csak ne add fel, a lényeg a következetesség.
(forrás: filantropikum.com)

Bagdi Bella: Hálás vagyok - videó
forrás:Bagdi Bella