2018. október 14., vasárnap

Hangok a túlvilágról



Most egy érdekes bizonyítékról szeretnék írni, pontosabban az EVP-ről, amely akkor jelenik meg, hogyha kísértetek által megszállt területeken készítünk hangfelvételeket.


Az EVP (Electronal Voice Phenomenon) hangfelvételeken jelenik meg. Az emberi fül számára nem hallható jelenségeket rögzíthetünk a felvételeken, amelyeket visszajátszva nagy meglepetések érhetnek benünket. Általában a paranormális nyomozásoknál használják a módszert.

Sok esetben manipuláltnak tartják az ilyen felvételeket, főleg, hogyha hatalmas televíziós műsorok keretei között rögzítik őket. Azonban vannak olyan EVP-k is, amelyeket kisebb városokban, magánemberek rögzítettek.

A szkeptikusok az EVP-t egyszerű háttérzajként magyarázzák. Azonban vannak olyanok, ahol tisztán emberi hangok vehetőek ki a háttérből. Az evolúciós pszichológusok az emberi elme játékának tudják be a hangokat, hiszen sok esetben a zajokat valami ismerőssé formáljuk. Például, hogyha éjjel fekszünk az ágyban a csap csepegését is átalakíthatjuk kopogássá. Sokan audio Rorschachnak nevezik az EVP-t, amely azt jelenti, hogy azt hallunk bele, amit mi akarunk, csak úgy, mint a tintapacáknál.

Mindezek ellenére mégis vannak tudományos bizonyítékok az EVP létezésére. Dr. Barrie Colvin paranormális nyomozásai során összehasonlította a valóságban észlelhető léptek és kopogás frekvenciáját az EVP-nél tapasztaltaknál. Látható volt a különbség. Colvin tíz különböző paranormális felvételt készített. Állítja, hogy nincs a hangokra magyarázata.
(forrás:http://paranormal.hu-bizzarium.com)

Hogyan működik a szellem?-videó
forrás: Kenda Elise


 Kapcsolódó írás:

Közvetlen kapcsolat teremthető a túlvilággal transzkommunikáción keresztül - Konkrét esetek (Videók)
https://dszilvia.blogspot.com/2016/11/kozvetlen-kapcsolat-teremtheto.html