2018. október 31., szerda

Lélekvándorlás - tudományos magyarázat?



Általában természetfelettinek nevezik azokat az eseteket, amikor az ember olyan eseményekre emlékszik, amelyek más emberrel történtek meg, és olyan helyekről tud, ahol soha nem járt. A tudománynak már van saját magyarázata a reinkarnációra.


Egy anya halhatatlan lelke 

Csak egy példa a dokumentált esetek közül: egy kislány meg van győződve arról, hogy neki felnőtt gyermekei vannak. Aggódik értük és figyelmezteti őket a veszélyekre. Részletesen leírja a ház berendezését, a férjét, akivel ott élt - állítólag - sok évet. A pszichiáter tanácsára a kislány szülei megkeresték a várost, amely megjelenik a kislány látomásaiban. Ott minden nehézség nélkül megtaláljak a leírt utcát, a házat és meglepő módon találkoznak a kislány "rokonságával" is.

Sokan az ilyen eseteket a halhatatlan lélek más testben való jelenésével magyarázzák. De Opiah Orotasz orosz professzornak van egy saját elképzelése erről. Úgy véli, hogy a kisgyerek pszichéje képes volt rákapcsolni arra a hatalmas információs tárolóra, amely a kollektív tudatalattiban van elrejtve. Ez pont olyan, mint amikor a személyi számítógép rákapcsolódik az internetre.

Az emberi psziché csak az emlékezetében lévő információ pár százalékát használja. A lelki egyensúly megőrzése érdekében az agy megtanul nem csak emlékezni, de felejteni is: vagyis a nem aktuális információt elraktározza a memória távoli, mély sejtjeibe. Ám egyes személyek ehhez is képesek hozzáférni.

Szunnyadó, emlékező, néma gének

Már P. K. Anokhin, orosz tudós is feltételezte, hogy vannak úgynevezett néma gének. Ezek nem vesznek részt a genetikai információk átadásában, de egyáltalán nem passzívak, ugyanis kódolják az összes információt arról, ami az emberek élete folyamán történt. Voltaképpen ezek sajátságos memóriák, amelyek molekuláris szinten emlékeznek mindenre, még arra is, amit az egyszerű memória letöröl. Ilyen emlékező sejtek a test minden részén vannak.


Ezért fordulhat elő, hogy amikor az emberek hozzáérnek valakihez vagy valamihez, akkor nagyon sok ilyen információt "szednek magunkra" olyan emberekről, akiket nem is ismertek. Az így hordozott adatok "szundikálnak", de vannak személyek, akik valamilyen oknál fogva fel tud ébreszteni ezeket az információkat.

Orosz kutatók szerint mindez változtathatja a "halál" értelmezését, hiszen amíg rendelkezésre áll a meghalt ember génanyaga, addig a hozzá tartozó információk is kinyerhetők. Akár az is előfordulhat, hogy klónozással a meghalt ember teljes értékű mása is létrehozható, mivel a "szótlan" gének őrzik összes információt, amit az ember megszerzett az élete során.
Ráadásul a megfelelő feltételek mellett a sejteket szinte korlátlan ideig meg lehet őrizni: Raul Kano, a Kaliforniai Egyetem professzora például sikeresen felélesztett egy 30 millió évvel ezelőtti mikrobát.

(Forrás:www.aif.ru - hazipatika.com)

Lélekvándorlás és néma gének - videó


Kapcsolódó írás:
Nagyon közel jár a reinkarnáció bizonyításához két tudós 
https://dszilvia.blogspot.com/2017/08/nagyon-kozel-jar-reinkarnacio.html