2019. január 12., szombat

Amikor az esküdtszék a szellemvilághoz fordult



Egy 1994-ben történt esemény az újságok címlapjára került, amikor is esküdtek Ouja táblát használtak ahhoz, hogy ítéletet hozzanak.


Az öt héten át tartó tárgyalás egy angol részvényest, bizonyos Stephen Youngot talált bűnösnek, akit Harry és Nicola Fuller aljas meggyilkolásával vádoltak East Sussex-i otthonukban.

“Megnyugvást jelent, hogy az ügy lezárult.” – mondta Graham Hill, nyomozó. “Szemmel látható, hogy mindeni aki a vádlók sorába tartozott elégedett az ítélettel, mert…el tudják képzelni milyen rengeteg munkával járt a dolog.”

Graham Hill

Néhány héttel később kiderült, hogy az esküdtek közül többen Ouja tábla használatára alapozva hozták meg az ítéletet.

A jelentés szerint négy esküdt egy Brighton’s Old Ship Hotel nevű szállóban találkoztak ahol papírból és egy borospohár segítségével Ouja táblát készítettek.

Az állítások szerint a társaság estéje nem volt eredménytelen: azt feltételezik a jelenlévőkről, hogy megidézték Harrí Fuller szellemét – a gyilkosság egyik áldozatát.

“Stephen Young tette” – állította a szellem. “Valljátok bűnösnek holnap.”

Az esküdteket annyira sokkolta az eset, hogy többen sísásra fakadtak. Amikor végül nyugovóra tértek, megegyeztek, hogy senkinek nem mondják el, mi történt.

Ha az eset jogszerűtlenségét nézzük, ez az egyik legkirívóbb eset a tárgyalások történetében.
(forrás:paranormal.hu)

Ouija tábla története - videó
forrás:Legginor 2.0