2019. január 19., szombat

Elke Sommer kísértetei



Kísértetek nem csak öreg, lerobbant házakban járnak, időnként hollywoodi hírességek is találkoznak velük. Ez történt Elke Sommer német születésű színésznővel, és író férjével, Joe Hyams-sal. Nem sokkal azután, hogy 1964-ben megvették a házat, a házaspár szomorúan konstatálta, hogy kísértetek zavarják nyugalmukat.

Elke Sommer

Az első szemtanú egy német újságírónő volt, aki a medence mellett napozott, amikor észrevett egy idegent a kertben. Az ötvenes éveiben járó férfi fehér inget, fekete öltönyt és nyakkendőt viselt. A vendég elmesélte a házaspárnak, akik értetlenül álltak az esettel szemben.

Nem volt a leírásnak megfelelő ismerősük. Két héttel később a színésznő édesanyjának jelent meg, akit álmából felriadt asszony éppen sikoltani akart, amikor a jelenés egyszerűen eltűnt.

Ettől kezdve a házaspár gyakran hallott furcsa zajokat éjszakánként. Furcsa susogások verték fel a ház csendjét, néha mintha az ebédlőszékeket tologatták volna.

Minden este lefekvés előtt minden ajtót és ablakot gondosan bezártak, reggel egy bizonyos ablakot mégis rendszeresen nyitva talált. Éjszakánént gyakran hallották, hogy a bejárati ajtó kinyílik majd becsukódik, reggel mégis mindig zárva volt. Az egyre nyugtalanabb író végül miniatűr rádiókat helyezett el a birtokon, de semmiféle betolakodót nem sikerült elkapnia.

1965-ben a házaspár Európába utazott, és egy barátjukra bízták a házat. Az illető akármilyen gondosan bezárt mindent, reggel minden tárva-nyitva volt. Az egyik alkalmazott egyszer az ebédlőben vett észre egy betolakodót, aki fehér inget és nyakkendőt viselt. Azt hitte, valami besurranóval van dolga, de a férfi a szeme láttára eltűnt.

Joe Hyams végül felvette a kapcsolatot a Southern California Society for Psychical Research-csel, akik Dr. Thelma Mossnak továbbították az esetet. Néhány médium megérezte a szellemeket a házban, és leírásuk megegyeztek a szemtanúk állításaival. Az ötvenes éveiben járó férfi szívrohamban halt meg. Úgy érezték, valami a házhoz köti, és képtelen megnyugodni.

A nyomozás közben kiderült, hogy az előző lakóknak is volt gondjuk a jelenségekkel.

A kaliforniai író azonban nem hagyta magát megfélemlíteni.

– Akárki vagy akármi is ez a kísértet, nem hagyjuk, hogy kikergessen az otthonunkból – nyilatkozta a Saturday Evening Post riporterének. Végül mégis elköltöztek. A házaspár még egy médiumot is bevontak, aki figyelmeztette őket, egy év múlva az ebédlőjük lángokban fog állni.

1967-ben úgy döntöttek, hogy eladják a házat, de közvetlenül a kiköltözés előtt titokzatos tűz ütött ki az ebédlőben. Magyarázatot azonban soha nem találtak.

(Forrás: jelensegek.hupont.hu - rejtelyekszigete.com)

Megmagyarázhatatlan rejtélyek- videó
A sorozat a paranormális világba kalauzolja el a nézőket
forrás:Solyom