2019. január 6., vasárnap

AZ INGA TITKA



Az inga meghatározása 

Ha egy merev testet egy, a tömegközéppontján kívül húzódó függőleges tengelyre felfüggesztünk - az így létrejött mechanikai rendszer a fizikai inga.

Ne ijedj meg a fenti soroktól, nem célom, hogy fizikaórát tartsak, még kevésbé, hogy tudományosan magyarázzam el az inga működését.


Az inga (pendulum) a legismertebb radiesztéziás eszközök egyike. A radiesztézia azt jelenti, hogy "sugárzás észlelés". Az elnevezés onnan ered, hogy mindennek megvan a maga "kisugárzása", energiarezgése, és ezt az érzékeny emberi idegrendszer, mint egy rádióadó, venni képes.

Nagyanyáink számára még nem volt kétséges, hogy az un. hatodik érzék létezik, és használható akár a gyermek nemének meghatározására, kútfúrásnál a víz megtalálására, szerencsehozó kő kiválasztására, és egyéb kérdések megválaszolására.

A radiesztézia az öt érzékszervvel nem érzékelhető, nagyon finom sugarakkal, rezgésekkel foglalkozik. Talán hihetetlen számodra, de a mérőműszer maga az ember, aki érzékeli ezeket a sugarakat és a kezében tartott eszközre tudattalanul közvetíti. Ilyen eszköz lehet a lengyel pálca és az inga is.

Ezért fontos, hogy aki ezt alkalmazza, minden befolyásolástól mentes legyen, engedje el magát, lazuljon el, koncentráljon a kérdésre és bízzon önmagában!

Ma már elfogadott tény, hogy minden anyag sűrű energia, aminek megvan a maga sajátos energiarezgése. Erről a rezgésről olvashatsz belső blogunkban is.

A kisugárzott jel a távolságtól függetlenül eljut az érzékelő személyhez, aki a rádióvevő készülék szerepét tölti be. Elengedhetetlen, akárcsak a rádióadás esetében, hogy a „vevő” a megfelelő "adó" hullámhosszára hangolódjon.

Az ingázás megtanulása tulajdonképpen ennek a finomhangolódásnak a gyakorlása. Az inga az ingázó saját testének izomválaszát erősíti fel.

Ingaként használhatunk bármilyen szimmetrikus, kör vagy ellipszis alakú kisméretű tárgyat, amit fel tudunk függeszteni egy cérnára vagy zsinórra, vagy egy finom láncra. Alkalmas erre a célra – sőt régen csak ezt használták - a karikagyűrű, de ma már kapható különböző szebbnél szebb kristály, fém, üveg inga is.

Abban az időben, amikor első két gyermekem született, még nem is hallottunk a háromdimenziós ultrahangról, és a születendő gyermek neméről csak a világra jövetele pillanatában bizonyosodhattunk meg. A tapasztaltabb asszonyok azonban egy cérnaszálra kötött karikagyűrűvel szinte mindig pontosan meg tudták mondani, fiú lesz-e a kis jövevény, vagy kislány.


Hogyan használd? 

Ahhoz, hogy az inga Neked is hűséges és megbízható társaddá váljék, először ismerkedj meg ingáddal! Ez az ismertető általános érvényű, mivel az érzet mindenkinél más. Az inga használata során benned is kialakulnak saját megfigyeléseid, tapasztalataid.

Rendszeres használatkor hallgass saját belső intuíciódra! 

Az inga egy felfüggesztő láncból, cérnából, vagy zsinórból, és egy szimmetrikus alakú ingatestből áll.

 Ha komolyan akarsz foglalkozni vele fontos, hogy az ingát lelkileg is a sajátodnak érezd és használatba vétele után ne add kölcsön senkinek, mivel átveszi tulajdonosának bioenergiáit és ha másnak odaadjuk, megzavarodik.

Az inga lánca olyan hosszúságú legyen, hogy kényelmesen tudd fogni, a "felesleges" részt a tenyeredben, vagy az ujjad köré csavarva tartsd! Az ingát minden használat előtt folyó vízben le kell mosni!

Az ismerkedés alkalmával szorítsd az ingatestet bal markodba néhány percig, melengesd, szeretgesd meg! Engedd, hogy az ingatest ráhangolódjon rezgéseidre, hiszen a jövőben Téged fog szolgálni!

 Végezz el egy rövid képzeletjátékot: 
Ülj kényelmesen, tartsd könnyedén markodban az ingát, és behunyt szemmel képzeld el, ahogy a fejed tetején (korona csakra) fehér, vagy aranyszínű fény lép be, finoman végigáramlik a koponyád belső falán, átmossa arcod és nyakad, majd áthalad a karodon és beáramlik az ingába. Az így "feltöltött" inga hűséges társad lesz.

Az ingázás folyamata felkészülést igényel. Ez mindenféle radiesztéziás vizsgálódásra érvényes, de az ingázásra fokozottan igaz.

Készülj fel szellemileg a kérdésekre! 

Szellemi kérdésfeltevés
( IM = Interrogation mentale )

Pontosan tisztázni kell, hogy mit szeretnél megtudni.

A pontos kérdés alapfeltétele a pontos válasznak! Egyértelműen úgy kérdezz, hogy igennel vagy nemmel válaszolni lehessen!

Jó kérdés lehet például a következő: "Tartalmaz ez az alma mérgeket?"

Kétséges választ kaphatsz, ha arra kérdezel, permetezték- e ezt az almát?

Ne kérdezz olyasmit, amit amúgy is tudsz, vagy egyszerűen megtudhatsz!

Nem érdemes megkérdezni, kapok – e a boltban kenyeret, amikor mindig többféle kenyérből is választhatok.

Ne kérdezz olyasmit sem, ami érzelmileg mélyen érint, hiszen az üggyel való öntudatlan elvárásaid esetleg megzavarhatnak. Gyakorlott ingázó már képes „kikapcsolni” az elvárásait, amikor a kérdést felteszi.

Alkalmatlan kérdés tehát kezdetben az ilyesmi: "szeret engem a kedvesem?" vagy: megcsal a párom?” Ha ilyen kérdésed van, inkább kérj meg más valakit, hogy ingázza ki.

Szellemi ráhangolódás, passzív koncentrálás
(Orientation mentale = OM)

Ahogy egy rádiókészüléknek is ki kell szűrni a zavaró zörejeket a tiszta vétel érdekében, úgy ingázónak is ki kell zárnia a tudatából minden más kérdést, külső zavaró tényezőt!

Az ingázás előtt fejezd ki önmagadnak:
"Érzékeny vagyok az inga kisugárzására, minden más sugárzást figyelmen kívül hagyok!" 

Szellemi megállapodás
(Convention mentale = CM)

Mindenekelőtt tudnod kell, hogy ingád hogyan mutatja a választ. Hogyan jelzi az igent és hogyan a nemet? Ez mindenkinek eltérő lehet, de amit Neked legelőször mutat, a továbbiakban számodra az lesz az érvényes. 

A pontos értelmezhetőség érdekében meg kell állapodnod tudatalattiddal az egyértelmű jelzésekben. Ezt csak kezdetkor kell letisztázni, később már nem szükséges.

Az inga által leadott jelzésekre nincs általános szabály, mindenkinek máshogy mozog.

A különböző helyeken olvasható előírásokkal nem kell törődni, a lényeg az, hogy Te tudd, hogy a saját kezedben hogyan mozog a saját ingád.

Ha másvalakivel ingáztatsz, kérdezd meg mielőtt felteszed a kérdést, hogy neki hogyan jelez az ingája! 

Mikor ne ingázz? 

- Ha túl sok a zavaró tényező: be van kapcsolva a rádió, televízió, vagy amikor nyilvános helyen tartózkodsz.
- Amikor fáradt, vagy ideges vagy, nehezen megy a ráhangolódás!
- Amikor nagyon izgat egy kérdés, és vágysz egy meghatározott válaszra! Az elvárás mindig zavaró tényező!
- Amikor beteg vagy, akkor energiádat ne az ingára, hanem a gyógyulásodra fordítsd!
- Ha alkoholt ittál, vagy a tudatállapotra ható gyógyszert vettél be (altató, nyugtató, élénkítő stb.), vagy sok és erős kávét ittál. A remegő kéz megzavarja a pontos ingázást!

15 percnél tovább ne használd az ingát, mert az elme fáradtsága miatt hibás eredményt kaphatsz! 

Az inga tartása 

Fogd az ingán lévő láncot abba a kezedbe, amelyiket használod bármi máshoz (jobbkezeseknél a jobb, balkezeseknél a bal), tartsd a hüvelyk és a mutatóujjad között. Az egész kéz és a csukló legyen laza, és karod se szorítsd a testedhez. Az ingán lévő lánc optimális hosszúsága mindenkinél eltérő. Körülbelül egy tenyérszélességnek megfelelő hosszúságú lánc elegendő. A fölösleges darabot zárd a tenyeredbe.

Következő lépés a szellemi ráhangolódás és a kérdésfeltevés.

Barátkozz, ismerkedj meg ingáddal! 

Zárd ki a zavaró körülményeket és lógasd lazán, a fent leírt módon az ingádat! Hagyd, hogy mozdulatlanul lógjon. Tedd az inga alá 2- 3 cm-el a másik kezed, tenyérrel fölfelé.

Ezután passzív, ellazult állapotban várd meg, hogy az inga elkezdjen mozogni. Ne próbáld lefékezni, ha megmozdult, de ne is lengesd szándékosan! Könyököd ne támaszd le, és ne szorítsd a testedhez! Csak hagyd mozogni az ingát, akkor is, ha úgy érzed, nem jól csinálod. Az inga előbb-utóbb elkezd ide-oda mozogni, lengeni vagy köröket leírni. Most vedd el alóla a kezed, és hagyd megállni az ingát! Ezután ismét tedd alá a kezed, de most tenyérrel lefelé! Ismét hagyd az ingát megmozdulni! Valószínűleg meglepő dolgot fogsz tapasztalni!

Próbáld ki az ingát egy egyszerű polaritás vizsgálattal! Felfedezheted, hogy még egy egyszerű rajzolt vonalnak is van polaritása, sőt parányi elektromos töltéskülönbség is mérhető a két vége fölött.

Húzz egy körülbelül tíz centiméter hosszú egyenes vonalat ceruzával vagy tollal egy üres papírra! A vonal két végét jelöld be egy-egy kis körrel.

A polaritás azt jelenti, hogy mindennek két pólusa van, ez ebben az esetben a vonal két végpontja. Próbáld ki, hogyan viselkedik ingád a megrajzolt két pont felett!

Tartsd az ingát az egyik kis kör fölé, és hagyd megmozdulni! Ezután ismételd ezt meg a vonal másik végén lévő kis kör fölött is!

Mit tapasztaltál? 

Valószínűleg egyértelmű különbséget tapasztaltál a vonal két pontja fölötti mozgásban.

Ez a gyakorlat azt a célt szolgálja, hogy megérezd a különbséget a kétféle jelzés között.

Most köss szellemi megállapodást az ingáddal! 

Ez a szellemi felkészülés harmadik lépése.

Az óramutató forgásának megfelelő forgásirányt vagy az előrefelé lengést általában pozitív forgásnak, az ellentétes forgásirányt, oldalra történő kilengést negatívnak nevezzük, de ez nem törvényszerű! Van, akinél éppen fordítva működik. A legfontosabb, hogy a Te számodra az inga mozgása egyértelmű legyen! 

Lógasd könnyedén az ingát a fent leírt módon és várd meg, míg mozdulatlanul megáll. Ezután a következő utasítást add az ingádnak:

"Mutass nekem egy igent!"
Figyeld, mi történik.
Hagyd megmozdulni az ingát!


Tedd fel a másik utasítást is:
"Mutass nekem egy nemet!"
Figyeld meg ismét az ingamozgást!

Valószínűleg határozottan eltérő lengést, vagy forgásirányt tapasztalsz a két utasítás hatására.

Ha sikerrel jártál, a többi már gyerekjáték. A siker pusztán a gyakorlástól függ, de ne felejtsd el, hogy egyszerre negyed óránál többet ne gyakorolj!

Szinte bármilyen kérdésre tudsz "igen" vagy "nem" válaszokat kapni.

Az inga mozdulatlansága vagy körkörös, nem egyértelmű mozgása azt jelezheti, hogy a kérdés nem volt megfelelő.

Kérdezd meg ilyenkor: „Kaphatok választ a kérdésemre?„ 

Ha a válasz igen, akkor fogalmazd át a kérdést. Ha a válasz nem, akkor kérdezd meg:
„ Később feltehetem ezt a kérdést?” Cselekedj az inga jelzésének megfelelően.

Az is előfordulhat, hogy tudatalattid egyszerűen nem hajlandó együttműködni, nem ad engedélyt a válasz feltárására.

Ilyenkor megkérdezheted: „Erre a kérdésre nem kell tudnom a választ?” 

Mivel az ingázás hatalmas erőt képvisel, fontos, hogy betartsd az etikai szabályokat! 


Fontos etikai szabályok 

- Nem diagnosztizálunk betegséget, hiszen ez az orvos feladata. Tévedhetünk, és nagyon megijeszthetjük ismerősünket, ha valamilyen betegséget "ingázunk ki" nála. Legfeljebb javaslatot tehetünk valamilyen kivizsgálásra, ha betegségre gyanakszunk.

- Születendő gyerek nemét – bár szokás - nem ajánlott firtatni, nem érezheti a magzat, hogy máris elvárásaink vannak vele szemben. Ráadásul ha érzelmileg érintettek vagyunk, könnyen tévedhetünk is.

- Holtakat ne bolygassunk, szellemekkel ne keressünk kapcsolatot. Megtaláljuk ugyan, de ennek beláthatatlan következményei lehetnek!

- Ne mutogassuk tudásunkat, és ne dicsekedjünk vele!

- Ne használjuk jóslásra, illetve tisztességtelen célokra!

- Legyünk szerények és becsületesek. Nem 100%-os még a legprofibb ingázó sem.

- Ne avatkozzunk bele kéretlenül más ember életébe tanácsainkkal, ne manipuláljuk az embereket!

- Rajtunk kívül más belügyeire csak akkor ingázzunk, ha az illető kifejezetten megkért rá!

Viseltess tisztelettel a módszer és önmagad iránt!

Az Univerzum összes tudása bennünk van! Születésünkkor azonban ezt elfelejtjük. Tudatalattink őrzi ezt a korlátlan adatbázist, az inga ehhez ad kulcsot nekünk!

Te is képes vagy tértől és időtől függetlenül információkhoz jutni. Becsüld meg ezt az ajándékot! 

Az első kérdés, amit ingádhoz intézel, mindig így szóljon: "Megkapom az engedélyt, hogy ezen a kérdésen dolgozzak?" Csak akkor lépj tovább, ha a válasz egyértelmű igen.

Ha a válasz nem és mégis folytatod, hamis választ kaphatsz!

Csak lazulj el, és hallgass tudatalattid válaszára! Sok sikert kívánok!
Molnár Ágnes

(forrás: kristalygyogyitas.hu)

 AZ INGA TITKA:
 https://kristalygyogyitas.hu/wp-content/uploads/2017/02/az-inga-titka.pdf

Ingyenes inga tanfolyam Zoltánnal 1- 6.rész - videó
forrás:Asztro Show

1.rész

2.rész

3.rész

4.rész

5.rész

6.rész