2013. szeptember 11., szerda

Az elfogadás bölcsessége



Az elfogadás bárminek a magadba fogadását jelenti, feltételek nélkül. Aki eleget élt, tudja, hogy a dolgok sokszor bizony "rosszul mennek". Pontosan az ilyen időkben van szükség az elfogadás begyakorlottságára, hogy száműzhesd életedből a fájdalmat és a szomorúságot.




Bármit hozzon is a pillanat, fogadd úgy, mintha te választottad volna! Fogadd el, és cselekedj! Dolgozz mindig vele együtt - soha ne ellene! Tedd a barátoddá, a szövetségeseddé - ne az ellenségeddé! Egész életed csodálatos változáson fog keresztülmenni.

Ha elfogadod, ami van, és teljesen jelenlévővé válsz, a múlt minden ereje megszűnik. Nem lesz rá szükséged többé. A jelenlét a kulcs.
A Most a kulcs.
Az ellenszegülés merevvé teszi a lelkedet, megkeményíti éned burkát, s így elkülönít mindentől. A megengedéssel minden kapcsolatod alapjaiban változik meg, hiszen így mindenkit olyannak fogsz elfogadni, amilyen.
Az elfogadás nem gyengeség. Hallatlan erő és spirituális hatalom rejlik benne.  Az elfogadással belső szabadságot vívsz ki magadnak minden helyzetben.  Azt tapasztalod, hogy a változás nem kerül erőfeszítésedbe. Szabad vagy.
Hogyan lehet abbahagyni az ellenállást?
Kezdd az egészet egyszerűen azzal, hogy felismered. Az ego azt hiszi, hogy ellenállásod az erődet bizonyítja, pedig csak elvág a Létezéstől, a valódi erő egyetlen forrásától.
A jelenlét hatalma
Belső békéd foka mutatja meg, hogy meddig sikerült eljutnod a figyelem gyakorlásában.
A fájdalom elengedése
Ameddig énérzékelésed egy része az érzelmi fájdalmadra összpontosul, tudattalanul is ellenállsz minden kísérletnek, amellyel meggyógyíthatnád a fájdalmat. Ha a fájdalomból kiindulva határozod meg önmagadat, nem szabadulhatsz. Meglátni, hogy ragaszkodsz a fájdalmadhoz, meglehetősen sokkoló felismerés. Ám abban a pillanatban, hogy ezt megérted, végeztél is a ragaszkodással.

Maradj jelen, maradj tudatos!
Legyél belső tered örök-éber őrzője! Jelen kell lenned ahhoz, hogy képes legyél látni fájdalomtestedet, és érezni az energiáját. Ezzel képtelenné válik irányítani a gondolkodásodat.

Minden negativitás a jelen tagadásából származik.
A szorongás, az aggodalom, a feszültség, a stressz, a nyugtalanság - a félelem összes formája - a túl sok jövő, és a nem elég jelen okozata. A jelen a valóság, amely feloldja a múlt és a jövő illúzióját.

Ha megtagadod az érzelmi fájdalmat, minden tetted, gondolatod és kapcsolatod beszennyeződik. A belőled áradó negatív energiát mások öntudatlanul átveszik

Megszabadulás a változáson keresztül
A megvilágosodás nem pusztán a folyamatos belső és külső konfliktus végét jelenti, hanem a szüntelen gondolatáramlás borzasztó szolgaságának a végét is. Milyen döbbenetes is a felszabadulásnak ez az élménye!

Amikor a kényszeres küzdelem megszűnik, a Létezés öröme áramlik minden tettedbe.
Amint figyelmed a Most-ra irányul, jelenlétet, nyugalmat, békét fogsz érezni.

A tudatosság lángja
Ne feledd, hogy a világról alkotott képed tudatosságod állapotáról árulkodik.

Nem vagy független a világtól, és nincs tőled független, objektív világ.
Minden pillanatban tudatosságod teremti meg a világot, amelyben élsz.

Az igazi változás mindig belül, nem pedig kívül megy végbe.
Találd meg belül a Most-ot!
Bárkivel is kerülsz kapcsolatba, jelenléted megérinti, s hatással lesz rá a belőled sugárzó béke - akár tud róla, akár nem.
(Eckhart Tolle)