2015. november 12., csütörtök

Idegen lény a csillaggyerek?



A 1930-as években egy fiatal amerikai lány nyaralni ment a családjával, a Copper Canyon térségében Mexikóba Chihuaha városától 160 kilométerre.


 
 Lloyd Pye

Egy reggel elmászkált a családjától a táj szépségében gyönyörködni, amikor rátalált egy elhagyott bányászati alagútra. Az alagút belsejében talált egy teljes emberi csontvázat. Majd mellette egy emberi kart vett észre a földből kilógva. A fiatal lány elkezdett ásni majd kiderült, hogy egy kis sírkamrát talált.

Ekkor még nem tudta, hogy egy nagyon furcsa felfedezést tett. A lány megragadta mindkét koponyát, és hazavitte az Amerikai Egyesült Államokba. 1998-ban halt meg, de a maradványokat addig magánál tartotta és csak akkor láttak napvilágot. Azóta is nagy ellentmondás van a paranormális és a tudományos közösségek között a koponyák mivoltáról. A koponyák közül az egyik teljesen normális, míg a másikon érdekes „torzulásokat” találtak a kutatók.




„El akartam kerülni, hogy azzal vádoljanak, kisajátítottam a csillaggyereket, ezért tudósokat kerestem, de szinte senki sem akarta vállalni az alapos vizsgálatot” - magyarázta Lloyd Pye, aki hét éve kapta kézhez az első eredményt. A kormeghatározás alapján a lelet 900 éves lehet, a DNS-teszt pedig kimutatta, hogy biztosan emberi anyától származik, de az apa örökítő anyagát nem tudták azonosítani. Az is nyilvánvalóvá vált, hogy a koponya egy gyermeké volt és azonnal pletykák kezdtek el terjengeni, hogy egy idegen lényé a maradvány. Így kapta a „csillaggyermek” nevet.
Egy földön kívüli megtermékenyített egy nőt, avagy génhiba és ritka betegségek összjátéka miatt deformálódott így az ötévesen elhunyt csillaggyerek koponyája és úgy lett eltemetve egy indián temetőben? Viszont a tudományos bizonyítékok azt mondják, hogy nem ez a legvalószínűbb. Mind a két elmélet arra utal, hogy a megfejtés egy rendhagyó eseményben keresendő, de furcsa, hogy a tudósok tíz évvel a szenzáció után sem tudtak magyarázatot adni a rejtélyre.




A rendellenesség valóban szembeötlő. Egy ötéves gyerek koponyája legfeljebb 1200 köbcentiméter, ez pedig 1600. Erős, de könnyű szerkezetű a csontozat, hiányzó a homloküreg, a szemek szinte összeérnek, a szemideg feljebb helyezkedett el, a koponyaalapi rész pedig indokolatlanul sima, mondhatni srég. „Még mindig nem tudjuk, milyen lény volt a csillaggyerek apja” − vélte Lloyd Pye, aki tizenkét éve kapta kézhez a furcsa leletet egy mexikói házaspártól.

Van egy módja annak, hogy végleg bizonyítani lehessen hogy mi az igazság. Mitokondriális DNS tesztet lehet alkalmazni annak megállapítására, hogy milyen faj az anya. A teszt után megállapították, hogy az anya ember volt, viszont az apa kérdésre még mindig nem kaptak választ, mivel azt nem tudták megállapítani. Összesen 11 laborban elemezték, és röntgenezték, de nem jutottak dűlőre, és időközben a koponyavita is megfeneklett.

William Rodriguez amerikai törvényszéki orvos szerint együttesen fellépő ritka deformációk eredményeképpen lett ilyen furcsa a 12. században élt gyerek feje, de ezt sokan valószínűtlennek tartják. Pye is hangsúlyozta, hogy ez lenne az orvostudomány történetében az első ilyen eset. „Ez olyan ritka jelenség lenne, hogy ilyen erővel ez a lény akár földön kívüli is lehet” − mondta Pye, aki kezdettől fogva azt vallotta, hogy a csillaggyerek a nevében hordja a származását.

Lehet a csillaggyermek valami földönkívüli-ember hibrid, vagy ez csupán egy emberi gyermek a szörnyű deformitással, ahogy a tudomány azt elfogadta? Az apa faját meghatározni egy úgynevezett nukleáris DNS teszttel lehet. Ezt a tesztet 2010-ben Lloyd Pye-nak, a csillaggyermek koponyájának legnagyobb kutatója, és egy DNS kutató csoportnak sikerült elvégeznie, és egyből megkapták a választ: a csillaggyermek apja egy nem ismert faj.

Bár ha még hibás is a teszt akkor sem szabad figyelmen kívül hagyni, a feltűnő különbségeket egy emberi és a csillaggyermek koponyája közt. Bár a koponya hasonlít egy emberi koponyára van számos különbség is, amit nem hagyhatunk figyelmen kívül. A korábbi megállapítások mellett, a koponya sokkal tartósabb, mint egy emberi koponya annak ellenére, hogy fele olyan sűrű, és fele a súlya. Ez a tartósság valószínűleg a csontoknak a más szövet összetétele adhatja. A koponya csatlakozik a nyaknál egy másik csont szerkezethez. Ennek következménye, hogy fele olyan hosszú a csillaggyermek nyaka.

Szóval mi is a csillaggyermek? Sok választ kaptunk már a tudománytól erre a kérdésre, de megdönthetetlen bizonyítékot még senkinek sem sikerült felmutatnia. Talán egyszer választ kapunk, vagy a bolygónkról, vagy talán a messzi csillagokból.
(forrás:legendavadasz.hu)

 A csillaggyermek koponya - videó