2017. március 13., hétfő

15 éve, minden tavasszal visszatér sérült párjához a gólya (videó)



Ebben a zűrzavaros, feszült világban nagyon nagy szükségünk van lélekemelő történetekre, melyek édes érzéssel töltik fel a szívünket. Klepetan, a gólya szállítja ma nekünk ezt.


Pontosabban Klepetan és társa, Malena. Történetük megmutatja, hogy a szerelem minden akadályt képes leküzdeni.
A Horvátországban fészkelő páros, a házastársi hűség, szeretet és kölcsönös gondoskodás minta példájává vált az elmúlt évtizedben.


Malena szárnyát 22 évvel ezelőtt olyannyira megsebesítette egy orvvadász, hogy szinte alig képes repülni, hosszú vándorútra pedig teljesen képtelen. Kettejük meséje 15 esztendővel ezelőtt kezdődött el egy pici faluban, Brodski Varoš-ban. Itt talált a sérült gólyára Stjepan Vokić, aki a helyi iskolában dolgozik karbantartó gondnokként. Hazavitte magával Malenát és gondosan ápolta.



Aztán beköszöntött a szerelem is a gyógyult, de szárnyaszegett Malena életébe Klepetan személyében. Első találkozásuk óta elválaszthatatlanok, és sok fiókájuk született.



Noha Malena képtelen elhagyni Horvátországot télen, párja Klepetan nem tud ellenállni a természet felhívásának a vándorlásra, ezért évente nagyon hosszú útra megy. De a tény, hogy immár 15 éve, minden tavasszal visszatér Malenahoz erről a több mint 13.500 km-es útról azt bizonyítja, hogy szeretete valódi.


Klepetan visszatérése óramű pontossággal, március 24-én megtörténik. Erre a média mindig kíváncsi és kivonulnak a kisvárosba megörökíteni találkozásukat, melyre több ezer ember szokott kivonulni.


Senki sem kérdőjelezi meg a hím gólya hűségét, de együtt aggódnak, hogy vajon túléli a hihetetlenül hosszú és veszélyes utat Afrika szarvából, Szomáliából. Stjepan egy nagy vödör hallal köszönti és boldog, hogy újra elfoglalja helyét Malena mellett.


A híressé vált gólyapár minden tavasszal nagy lelkesedéssel üdvözli egymást. Hogy milyen erős a kapcsolat Malena és Klepetan között, azt az is bizonyítja, hogy bár már több hím megpróbált leszállni Malenához a fészekre, ő mindig ellentmondást nem tűrően zavarta el őket.






Bár Malenának nagyon hiányzik párja télen, nem magányos, mert megmentője házában tartózkodik a hideg időben. Családtagként kezeli, finom falatokkal kényezteti és még fészkük csinosítgatásában is segít nekik.

(forrás: http://hirorigo.net)