2017. március 22., szerda

Tudósok legalább két elsüllyedt kontinenst találtak a Földön


Az újonnan talált elsüllyedt kontinensek azt sugallják, hogy a mitikus Lemúria valóságos volt.

Tudósok legalább két elsüllyedt kontinenst találtak a Földön. A kontinensek felfedezése megváltoztatja mindazt, amit a földtörténetről eddig tudtunk, és mindez újabb bizonyítéka annak, amiről számos szerző írt a történelem során, melyekben rámutattak arra a tényre, hogy a mitikus kontinensek, Lemúria, Mu és Atlantisz valóban léteztek.


A legtöbben ismerjük az Atlantiszról, Lemúriáról és Muról szóló legendákat. Számos legenda és történelmi szöveg szerint a Földön több olyan kontinens volt, melyek a távoli múltban eltűntek. Közülük az egyik Lemúria kontinense, egy hatalmas földtömeg, amely állítólag Indiától egészen Ausztráliáig terült el még az írott történelmet megelőző korokban.

Csakúgy mint Atlantisz ősi földje, amely rejtélyes módon tűnt el és merült feledésbe az emberiség számára több tízezer évvel ezelőtt.

A 19. században egy Philip Sclater nevű angol geológus utalt rá, hogy létezik egy elsüllyedt földtömeg, melynek Lemúria volt a neve.

Az 1864-ben írt "Madagaszkár emlősei" című cikkében Sclater megemlítette, hogy a lemúr (makimajom) fosszíliák rendkívül gazdagon megtalálhatók Madagaszkáron és Indiában, de érdekes módon a maradványok hiányoznak Afrikában és a Közel-Keleten. Ez a megfigyelés vezette Sclatert arra a megállapításra, hogy egy bizonyos korban a távoli múltban India és Madagaszkár egy szélesebb kontinens részei voltak, amire Lemúriaként utalt.

Számos tanulmány született, melyek bizonyítják, hogy a kontinensvándorlás gondolata ellenére az elsüllyedt kontinensek valóban léteztek a Földön.

A közelmúltban a tudósok hihetetlen felfedezést tettek Ausztráliától keletre. Egy kontinenst találtak, amely körülbelül 5 millió négyzetkilométer területű és hosszú korok óta tűnt el szem elől. A kontinensnek csak kis része, mindössze körülbelül 5 százaléka látható ma is.


A szakértők szerint mivel csupán ki része látható ennek a valaha hatalmas kontinensének, ezért a kutatók figyelmen kívül hagyták az ezt megelőző korokban.

A régió ma leginkább elsüllyedt föld a Csendes-óceánban, és magában foglalja Új-Zéland és a francia tengerentúli Új-Kaledónia területeit.

"Ez nem egy hirtelen felfedezés, hanem egy fokozatos eredmény; az elmúlt 10 évben nem volt elég adatunk vagy bizalmunk azok értelmezéséhez, hogy megírjuk ezt a tanulmányt," - írták a kutatók az Amerikai Földtani Társulat GSA Today című folyóiratában.

De egyre több a bizonyíték, amelyek arra utalnak, hogy ezek az elsüllyedt kontinensek valóban léteztek a Földön.

Ha megnézzük az India és Sri lanka közötti szárazföldi területet, akkor egy érdekes geológiai képződményt vehetünk észre.

A Palk-szorosban található az Indiai-Óceánban egy bizonyos földrajzi terület, egy vékony földsáv, amely összeköti India déli részét Sri Lankával. Ez az úgynevezett "Ádám hídja."

Kapcsolódó cikk itt:

Ádám hídjáról úgy vélik, hogy egy ősi, özönvíz előtti híd maradványa. Talán az első híd, amit a Földön építettek. Továbbá úgy gondolják, amit a NASA műholdképei is mutatnak, hogy amit látunk, az valójában egy összeomlott híd, amely most részben az óceán alatt található.


Dr. Badrinarayanan, az Indiai Geológiai Szolgálat korábbi igazgatója felmérést végzett a struktúrán és arra a következtetésre jutott, hogy az ember alkotta. Dr. Badrinarayanan és csapata 10 lyukat fúrt az Ádám hídja mentén. Amit felfedeztek, az meglepő volt. Körülbelül 6 méterrel a felszín alatt találtak egy konzisztens meszes homokkő réteget, korallokat és sziklához hasonló anyagokat. A csapat meglepődött, amikor egy réteg laza homokot is felfedezett 4-5 méterrel lejjebb, és ez alatt egy kemény sziklaképződményt.

Egy csapat búvár lemerült, hogy fizikailag is megvizsgálja a hidat. A sziklák, amelyeket észleltek, nem tipikus tengeri képződményekből álltak. Úgy azonosították, hogy azok a töltés mindkét oldaláról származnak. Dr. Badrinarayanan szerint ez azt jelzi, hogy ez egy bizonyíték a területen található régi kőfejtőkre. A csapat arra a következtetésre jutott, hogy az anyagokat bármelyik partról odavihették a víz homokos aljára, hogy kialakítsák a töltést.

A hindu hagyomány szerint ez a "földsáv" egy híd, amelyet Rama hindu isten épített, ahogy azt a hindu Rámájana eposz elmondja. Valójában ősidők óta "Rama hídjaként" vagy "Rama Setu"-ként ismert.

A Rámájana eposz elmeséli a híd történetét, és hogy hogyan épült Rama hindu isten szolgálatára annak érdekében, hogy segítsen neki átkelni a vízen, hogy elérje a nagy szigetet, és megmenthesse kedvesét a démon király Ravanna karmaiból. Ez a szerelem, bátor tettek és hihetetlen szerkezetek története. Rama az egyik leghíresebb megnyilvánulása a legfelsőbb istennek, és a hinduizmus az egyik legrégebbi vallás a világon.

Azokat a történeteket, melyek sokszor Rama életét értelmezik, a Rámájana meséli el, egy ősi szanszkrit eposz, ami szó szerint lefordítva "Rama utazását" jelenti, amely azokról az időkről szól, amikor az istenek hajókon (Vimána) utaztak, és óriások jártak a Földön. A Vimánák és az óriások bizonyítékait szerte a világon megtalálták különböző országokban.

Kutatók szerint a lemúriai kontinens valamikor a mezozoikum során vált le a szárzaföldről a víz emelkedése miatt. Érdekes módon az Indiai Oceanográfiai Intézet szerint a tenger szintje mintegy 100 méterrel volt alacsonyabb 15,000 évvel ezelőtt.

Ennek következtében alakult ki egy nagy árvíz, ami végül nem csak egész kontinensek, hanem teljes civilizációk eltűnéséhez vezetett a Földön a távoli múltban.

A Tamilnet honlap szerint Lemúria kontinensére "Kumari Kandam"-ként hivatkoznak az ősi tamil irodalomban. A tamil a világ egyik klasszikus nyelve. A tamiloknak folyamatos történelmi feljegyzéseik vannak több mint 2000 évre visszamenőleg, és a tamil nyelvet klasszikus nyelvként ismerték el Indiában a szanszkrit mellett. A tamil nem tartozik az indoeurópai nyelvcsaládhoz.


"El lehet képzelni a szökőár erejét és nagyságát, amely ahhoz kellett, hogy feleméssze a hegyvidéki területeket, amely az ős partmenti tamil világban létezett," - mondta Shanmugathas professzor.

Kumari Kandam ősi kontinense állítólag a mai Indiától délre terült el, ma az Indiai-óceán alatt található. A tamilokról azt mondják, hogy szétszéledtek az egész világban és más civilizációkat hoztak létre, miután Kumari Kandam eltűnt. A "Kumari Kandam" szavakat először a Szkanda-purána egyik 15. századi változata említi, melyet Kachiappa Sivacharyara írt (1350-1420).

Érdekes, hogy több szerző is megemlíti, hogy a tamil emberek a bolygó egyik legrégebbi civilizációjához trtoztak, és amikor Kumari Kandam kontinense a tengerbe veszett, az emberek a bolygó más részeire vándoroltak, és különböző civilizációkat alapítottak.

Egy ősi kontinens maradványait, amely egykor India és Madagaszkár között helyezkedett el, elszórtan megtalálták az Indiai-óceán alján. A szakértők szerint 3 milliárd évvel ezelőtt egy kontinens volt azon a helyen, ahol jelenleg Mauritius kelet-afrikai szigete fekszik.

A szakértők azt követően jutottak erre a következtetésre, hogy 3 milliárd éves ásványi töredékeket elemeztek. Mauritius szigetének néhány kőzete 3 milliárd éves. Mindez azért fontos, mert a fiatal, vulkanikus eredetű sziget alig 7-10 millió éves. Vagyis ezeknek az öreg kőzeteknek máshonnan kellett származniuk.

A szakértők azt mondják, hogy az "elveszett kontinens" nyomai a sziget alatt találhatók meg.

(forrás: ujvilagtudat.blogspot.hu)

Ősi idegenek - Elsüllyedt világok videó itt: