2017. március 16., csütörtök

Nyúlüreg vezetett egy 700 éves Templomos Lovag barlang felfedezéséhez Angliában



Egy felvételt hoztak nyilvánosságra egy érdekes barlang hálózatról, amelyhez egy nyúl ürege vezette el a felfedezőjét, melyről egyesek úgy gondolják, hogy a Templomos Lovagok építették 700 évvel ezelőtt.


A szentély Shropshire megyében, Angliában található egy sor nyúl üregnek látszó nyílás alatt egy gazdálkodó földjén Shifnal város közelében.


A barlangok, melyeknek egyes részei csak négykézláb elérhetők, mintegy 1 méterrel találhatók a föld alatt és homokkőből faragták ki őket.

Több hálófülke található a barlangokban és egy szenteltvíztartó.


Az egyelőre nem világos, hogy milyen célra használták a barlangokat vagy pontosan mikor készítették őket, de a Historic England szerint úgy tűnik, hogy "fekete mágia szertartásokhoz" használták a közelmúltban.


A szervezet szerint a barlangok valószínűleg a 18. vagy a 19. században készültek, de a pontos dátum igazából nem meghatározható, melyben új-normann dekorációk találhatók az oszlopok között és egyéb mintákban is bővelkedik.


A Shropshire Star szerint "a barlangot pogányok és druidák keresték fel, hogy szertartásokat végezzenek, és különösen napforduló és Halloween idején volt népszerű."

A föld tulajdonosa állítólag 2012-ben lezárta a barlangokat, hogy megakadályozza a vandálok és a "fekete mágiát" gyakorlók belépését.

(forrás:ujvilagtudat.blogspot.hu)