2018. január 24., szerda

Zsigray András: Életenergia



Figyeld meg, ha reggel felkelsz, hogyan kavarognak a gondolatok a fejedben. Ma ezt, meg ezt fog kellenem csinálni, tegnap itt és itt fejeztem be. Fel kelsz az ágyból, mosakodsz, öltözöl, és közben gondolkodsz. Amikor elmész kirándulni, és egy hotel szobában ébredsz fel, olyankor kinyitod a szemed, és csak bambulod a plafont, vagy a bútorokat a szobában. Nincs háttérzaj, nincsenek gondolatok a fejedben. Nincsenek olyan gondolatok a fejedben amelyeken nem készakarva akarsz gondolkodni, hanem a tudatalatti tölti be az agyadba őket. A tudatalattid olyan, mint egy titkárnő amely mindig figyelmeztet mit kell csinálnod, ő az aki időhöz köt,ő az aki hajt, ő az aki nem engedi az agyad kikapcsolni. Ő az aki a háttérzajért felelős. Azt gondoljuk, hogy egy ez egy egészséges, természetes folyamat, a tudatalattinak az a dolga, hogy akaratlan gondolatokkal töltse tele a fejünket. Mivel az ember nem képes megfigyelni a saját agyát, gondolatainak áramlását, ezért teljes mértékben kivan szolgáltatva a tudatalatti kénye kedvének. Jössz mész, teszed az életed, és észre se veszed, hogy a tudatalattid egész életedben folyamatosan gondolkodásra kényszerít. Nem tudsz különbséget tenni a tudatos gondolkodás, és a tudatalatti kényszeres gondolkodás között.


Hatalmas jelentősége van, hogy felfogjuk, megértsük a kettő közötti különbséget, mert ezen múlik a hosszú élet titka, és a boldogság érzet is. Felteheted a kérdést, hogy mi köze az egészségnek, hosszú élet titkának, a te kényszeres gondolkodásodhoz? A légzésed. Az egészséges, energetikus ember hosszan mélyeket lélegez. Hosszan belélegez, ott kicsit elidőzik, majd hosszan kifúj, - pici szünet után újra hosszan belélegez. Az ilyen ember teljesen ki van kapcsolódva, nincs semmi gondja, nincs befeszülve, teljesen nyugodt. Gyerekkorban, és mély alváskor így lélegzünk. Figyeld meg a horkoló légzésritmusát. Azért mondjuk, hogy szükségem van kikapcsolódásra, feltöltődésre, mert itt pont azt értjük, hogy megszüntetjük a háttérzajt, a kényszeres gondolkodást. A légzés automatikusan követi a háttérzaj mértékét. Ha teljesen kikapcsol a tudatalatti, teljesen megszűnik a kényszeres gondolkodás, akkor beáll a gyermekkori légzés mód.

Ennek az ellentéte az erős háttérzaj, amely legerőteljesebben depressziós állapotban tapasztalható. Ahogy felébred az ember, rögtön megtelik a feje gondolatokkal. Egész nap őrült sebességgel kavarognak a gondolatok, az ember alvásba menekül előlük. Ezért alusznak sokat a depressziósak, menekülnek a saját tudatalattijuk elől. Azt szoktuk mondani, hogy pörög az agyunk. Ahhoz, hogy megértsük mi történik pontosan a fejünkben, képzeljük el az agyunkban áramló gondolatokat úgy, mint egy körhintát. A körhintán van 50 ülés. Kikapcsolt állapotban, a körhinta üres, és egy helyben áll. Egy átlag ember tudatalattijának körhintáján öten ülnek, és a körhinta 3km/órával forog, pörög. Egy depressziós ember tudatalatti körhintája tele van, és 50km/órával pörög. Reggel felkelsz, és azt tapasztalod, hogy őrült sebességgel kavarognak a gondolatok a fejedben, próbálod megfigyelni őket, szétszedni őket, de mire egyre ráfókuszálnál, koncentrálnál, addigra tovább forgott a hinta, és újabbak vannak a figyelmed előtt. Gyorsan összezavarodsz és kimerülsz szellemileg, azaz lefárasztod az agyadat, nem tudsz tovább koncentrálni. Csak ülsz szomorú tekintettel, akinek nem maradt figyelme egy órával a felébredése után. Nem érdekel semmi, mert nem tudsz koncentrálni semmire. Azaz nem tudod a figyelmed hosszabb ideig fókuszálni semmire, és senkire. Hiába magyaráznak neked, amint van egy pici figyelmed, azt beszívja a körhinta, ott próbálsz rendet rakni. Az átlag ember is ezért koncentrál nehezen. Akkor érzed rohanónak a világot, ha a körhintád gyorsabban forog. Minél több pénzt akarsz, annál több feladatod lesz, gondod lesz, annál több veszteség érhet, annál összetettebb tudatalatti jegyzettömbre, titkárnőre van szükséged. A vállalkozók hozzá szoktak, hogy a körhinta mindig tele van utasokkal, mindig sok a várakozó feladat, és mindig gyorsan forog a hinta. Még éjjel azon gondolkodnak akaratlanul, hogy másnap milyen feladatokkal kezdnek, milyen megrendeléseket kell elküldeni, milyen számlákat kell kitölteni. Minél jobban megy az üzlet, annál gyorsabban pörög a körhinta, annál több a kényszeres gondolkodás. Ha megnézel egy filmet amelyben New York-ban a Wall street-en az üzletemberek sétálnak az utcán, akkor láthatod, hogy a figyelmük 95%-ka befele fordul, a körhintát elemzi, épp csak annyi figyelme van kívül amellyel nem lép ki az autó elé. Ezerrel pörög az agyuk. Egy kisgyermek teljes figyelme kívül van, vagy neked is amikor kirándulsz. A gyermek látja a kavics formáját, a pillangó színeit, a felhők formáját, a Wall streeti üzletember azt se látná meg, ha egy elefánt sétálna el mellette. Egyre több embernek rohanó ez a világ, életüket a fejükben élik le, kivannak szolgáltatva a tudatalatti kényszeres gondolkodásnak, körhintának. Hiába vannak a családdal otthon, akkor se tudnak kikapcsolni, nem tudnak a családra figyelni.

A cigaretta, alkohol, drogok kikapcsolják a tudatalattit. A cigaretta elszívása alatt lelassul a körhinta, lelassul a pörgés, pár percre lehetőséged van megfigyelni milyen gondolatok ülnek a körhintán, picit rendezheted őket. Régen a cigarettát nyugtatóként írták fel az orvosok. Ugyanígy a marihuána is lenyugtat, azaz lelassítja a körhintádat. Az alkohol durvább eszköz, az kikapcsolja a tudatalattit. A kemény drogok nem lassítják le a körhintát, hanem több életenergiát biztosítanak a gondolatok feldolgozásához. A depressziósnak azért kell sokat aludnia, mert alvás alatt kikapcsol a tudatalatti, a test elkezd megfelelően lélegezni, és feltöltődik tudati energiával, amely a figyelmet működteti, amely a figyelmen keresztül a gondolatokat feldolgozza, összekapcsolja, rendezi őket. A tudati energia - gondolati energia. Addig tudunk koncentráltan gondolkodni, amíg van hozzá tudati energiánk, ha lemerült és még maradtak gondolatok a körhintán, akkor összezavarodunk. A népi bölcsesség úgy tartja, hogy amit este már nem tudunk megoldani, arra inkább aludjunk egyet, reggel friss aggyal majd könnyebben eszünkbe jut a megoldás. Sokan megfigyelhették, hogy egy hét kirándulás után, mennyire kreatívak, mennyire jó ötleteik vannak, nem fásult az agyuk, hanem könnyen megoldják a már hosszabb ideje húzódó problémákat is. Ez azért van, mert sikerült kikapcsolt állapotba kerülni, sikerült a légzést visszaállítani gyerekkori szintre, és az egy hét alatt feltöltődtek több tudati energiával. A tudatalatti nem kapcsolt be a kirándulás alatt, mert a tudatalattinak szüksége van a megszokott környezethez, szüksége van a napi ritmushoz, hogy legyen mihez igazítania a betöltendő gondolatokat. Amikor otthon újra bekapcsolt a körhinta, akkor a vállalkozó azt tapasztalja, hogy könnyedén elrendezi a gondolatokat a körhintáról, sokkal nagyobb a figyelme, sokkal hosszabban tud koncentrálni. Ezért ötletei lesznek, megoldásokat talál, sziporkázik. Pár napig, amíg újra le nem merül a tudati-energia akkumulátora, és akkor újra zombi lesz. A kemény drogok esetében azért pörög az emberek agya, azért lesznek a drog hatására zsenik, azért lesz nagy fizikai erejük, mert a drog képes megnyitni magasabb energiaszintű tudati energia kapukat. Ezek a csakrakapuk.

A tudati energia egyben életenergia is. Az emberi test nem különb egy elektromágneses eszköztől, csak épp az elektromossághoz vezeték nélkül jutunk, a légzés által. Amikor egy hegy tetején megcsodálod a tájat, veszel egy mély lélegzetet, bent tartod, majd mosolygós arccal kisóhajtod, olyankor érzed hogy átjár az élet, átjár az életenergia. Úgy érzed hogy legszívesebben szaladnál, vagy ugrálnál örömödben, könnyednek érzed testedet. A kemény drogok becsapják a tudatalattit, elhitetik az aggyal hogy épp egy hegy tetején állunk. A tobozmirigy, és azon belül a DMT a felelős az energiaháztartásért, ezeket a folyamatokat írják felül a kemény drogok. Megnyitódnak magasabb kapuk, de a test nincs egyensúlyban a magasabb energiaszinttel, mivel az irányítóközpont ki lett kapcsolva. Az idegrendszer sérül - kiég, mert nincs felkészülve a magasabb feszültségű elektromos áramra. Az ember korlátlan életerőt érzékel, napokig nem alszik, aminek következtében megtörténhet, hogy a tudat a testben összeroskadhat. Úgy képzeld el magad körül az energiatereket mint a gömböket. Minél nagyobb a gömb, annál nagyobb a tudati energia akkumulátorod, és annál magasabb csakrakapura, energiakapura van bekötve a légzésed. A drog hatására hirtelen megnyitsz egy magasabb kaput, és napokig alvás nélkül abból lélegzel, töltődsz. Ekkor a gömböd növekedni kezd. Majd pár nap után lefekszel aludni, hirtelen visszaáll az alacsonyabb energiaszint, és a felfújt gömb hirtelen összeroskad, kisebb méretűre mint a drog előtt volt. Ez annyit jelent, hogy az ember visszaesik egy alacsonyabb csakrapontra, kisebb gömbje lesz, és kisebb energiájú kapura lesz rákötve a légzése. Ezekre az emberekre mondjuk azt, hogy rajta maradtak a drogon, megbolondultak. Azért kerülnek a pszichiátriára, mert a kisebb energiagömb nem elégséges a kialakított tudatalatti működtetéséhez. Egy harminc éves ember, hirtelen kénytelen a tizenhárom éves gyermek energiagömbjéből gazdálkodni. Reggel felébred és egy óra után lemeríti az akkumulátorát, összezavarodik. Az összezavarodott ember nem képes gondolkodni, pánikot érez, félelmet érez, és védekezni kezd, agresszív lesz. Ezek az emberek kénytelenek nyugtatókon élni, teljes nyugalmat igényelnek, kerülniük kell minden olyan élethelyzetet amely kényszeres tudatalatti gondolkodást válthat ki, amely észrevétlenül leszívhatja a tudati energiájukat. Évek alatt a gömb újra kitágul, de sok megpróbáltatás éri ezeket az embereket.

Ennek az ellentéte a megvilágosodás, amikor az ember eléri a szívcsakra energiagömböt, amikor hozzájut egy akkora tudati-energia akkumulátorhoz, és rácsatlakozik a légzése egy olyan energia mezőre, amelyen már képes kihasználni az agysejtek több százalékát károsodás nélkül. Belekerül egy olyan érzelmi állapotba természetes körülmények között, amelyet a drogosok is érzékelnek. A megvilágosodást vagy a szenvedéssel éri el az ember, vagy egy tanító, guru tanításait követi. A lényeg, hogy elérjen egy olyan tudati állapotot, amelynél kikapcsolja a tudatalatti kényszeres gondolkodást hosszabb ideig. Azaz gondolat nélküli állapotba kerüljön hosszabb ideig. De itt nem a tudatos gondolkodásról van szó, hanem a kényszeres tudatalatti gondolkodásról. Megnézhetsz egy fát, gondolkodhatsz a formáján, hogy hol láttál ilyet. A fontos, hogy a körhinta legyen megállítva, az legyen üres, és ne üljön benne egyetlen várakozó gondolat sem. Ezt csakis úgy érheti el az ember, ha megadja magát az életnek, elengedi a terveit, vágyait, az összes félelmét. Ha elengedi a céljait, akkor felesleges lesz az idő is, mert nem kell mihez beillesztenie a teveit. Ha az idő többé nem fontos, akkor a tudatalatti felesleges lesz, mert a titkárnő csak az időben tud létezni. Azok akik megtudják hogy halálos betegek, azok hirtelen eleresztik a tudatalattit. Élni kezdnek a mának a pillanatnak, látni kezdik a kórházi plafont, teljes figyelmük kifele fordul, a tudatalattról felszabadul az összes figyelmük. Aki kirándulnak, azok szintén felszabadítják az összes figyelmüket. A tested érzékeli a napi energiaszintedet, ha hosszabb ideig tartani tudsz egy magasabb energiaszintet, akkor átvált a csakrapont, aktiválódik egy magasabb gömb, megvilágosodsz. Azért érezzük megvilágosodásnak, mert valóban fény lesz az elmében, sokkal több százaléka lesz aktív az agyunknak, és sokkal okosabbak leszünk, átlátjuk a nagyobb képet. legyen az technológia, vagy maga az emberi test, tudat, lélek. Te is megvilágosodhatsz, ha képes vagy hónapokig kikapcsolni a tudatalattid, ha képes vagy megadni magadat. Ezt tanítják a guruk a tibeti hegyekben.

Nagyon fontos még megérteni a hála szerepét. Egy dolog, hogy belekerülsz a most pillanatába, képes vagy kikapcsolni a tudatalattit, megállítani a körhintát, de nagyon fontos hogy a csendben lelkesedj. Tudd, hogy jó dolgok várnak rád. A megvilágosodott ember, már mindenért hálás tud lenni, mert annyi fájdalom érte az élete során, hogy hálát ad azért, hogy épp nincs lelki fájdalma. De ha tudatába vagy annak, hogy az életed nem céltalan, hanem létezik a reinkarnáció, és Jóisten sok meglepetéssel vár még, akkor egyre jobban lelkesedsz. A megvilágosodott emberek kutatni kezdnek, és felismerik az energia világát, megtalálják a csodákat, felismerik, hogy csodák várnak rájuk. A nagyon magas energiatöltődésért így kélt dolgot kell tenned. Először ki kell kapcsolnod a tudatalatti körhintát, meg kell teremtened a belső csendet, majd a tudatos figyelmeddel létre kell hoznod a lelkesedő, hálával teli, csodákról ábrándozó gondolatokat. Hinned kell a mesékben, hinned kell abban hogy csodák várnak rád. Én megsúgom neked, hogy nemsokára a csodák feltárulnak, a kvantumfizika fogja feltárni, hogy ki valójában az ember, és ki az az Isten. Ami az emberiségre vár az egy álom, egy megvalósult álom, valódi mennyország.

Visszatérve a cikk elejéhez, visszatérve a légzéshez, nézzük meg hogyan lélegez egy erős tudatalatti kényszeres gondolkodású ember. Beszív egy rövid lélegzetet, és gyorsan ki is fújja. Majd szünetet tart. Minél több a gondja, annál hosszabbak a szünetek. Alig érkezik oxigén a testébe ébrenlét alatt. Nézd meg ennek a fordítottját, amikor teljesen kikapcsol a körhinta, teljesen leáll a tudatalatti, teljesen megszűnik a kényszeres gondolkodás. Amikor hirtelen az összes figyelmed kifele fordul, hirtelen látni kezded a kavicsot, a pillangót, mint kisgyerek korodban. Olyankor lassan hosszan lélegzel be, majd hosszan bent tartod, és lassan hosszan lélegzel ki. Minél nyugodtabb vagy, minél jobban lelkesedsz, annál hosszabb a szünet a be és ki légzés között. A megvilágosodott embernek van annyi figyelme, hogy eljut a tudatáig a lélegzés érzete. a be és ki légzés közti szünet alatt, olyan érzeted van, mintha picike energiarobbanások lennének a köldököd körül, ezt érezzük bizsergésnek. Minél hosszabb a szünet, annál több energia szabadul fel.

Én fél évig voltam ilyen tudatalatti nélküli állapotban. Az immunrendszerem egy hónap után hihetetlenül felerősödött. Ahogy egyre jobban teletöltődött az energia gömböm, a tudati akkumulátorom energiával, úgy egyre jobban érezni kezdtem az emberek érzelmeit, állatok érzelmeit, de még a növényeket is, és a kristályokat is. Sokszor úgy éreztem, mintha egy energialabda lenne a tenyeremben. Biztos vagyok benne, hogy a keleti csi energiát tapasztaltam, és ebben a cikkben leírtam az utat, hogyan lehet eljutni a csí energiáig. Akkora boldogságot, szeretetet, békét, elégedettséget éreztem, hogy képes lettem volna egész nap csak ülni, és nézni a függönyt. A figyelmem nagy részét a köldököm körüli finom bizsergető érzés vonzotta be, kéjes állapotban voltam egész nap. Beszédem a lelassult légzésem végett meglassult. Ebben az állapotban nem éreztem késztetést, hogy egy keleti mestert keressek, aki elmondja mi történt velem, elmondja miért érzek energialabdát a tenyeremben. Majd újra beindult a tudatalattim, és lassacskán visszatért a régi életem, abban a különbségben, hogy nagyobb az energiagömböm, több a tudati energiám, nagyobb a figyelmem, jobban működik az agyam. ennek köszönhetően lépésről lépésre feltárom, hogy mi történt vele, és megértem hogyan kell tudatosan gondolkodnom, hogy újra elérjem a mennyországi tudatállapotot, energia - érzelmi állapotot. És egyben tovább adjam a tudást! Kívánom, hogy neked is sikerüljön legyőzni a tudatalattid, elengedni az összes félelmedet, és feltöltődnöd életenergiával, egészen addig amíg el nem kezdesz fényleni.

Biztos vagyok abban, hogy a szentek glóriája valóság, az ember elérhet akkora töltődési szinteket, hogy a szó szoros értelmében ragyogni, fényleni kezd. Akkora töltődési szintnél már hatalmas energiát áramoltat a kezein keresztül, értelmet nyernek a Jézusi csodák. Erre vezet az utunk. Sikeres felemelkedést kívánok mindenkinek!
(Zsigray András)

A helyes légzés - videó
Götz Gábor légzésterapeuta és Bíró Ica (forrás:TV2)