2023. június 2., péntek

Medek Tamás spirituális író válaszol 49.


Mit tegyek, ha egyértelműen szellem van a házban?


Egy kedves hozzám forduló kérdésére adott válaszomat szeretném most megosztani Veletek, mert azt gondolom, az övéhez hasonló eset sokakat érinthet, érdekelhet. (Korábban már közzétettem ezt a bejegyzésemet, azonban ezúttal azokra az újabb Olvasóimra gondoltam, akik még nem olvashatták.)

A kérdező egy ideje furcsa jelenségeket vett észre a lakásában, többek között olyat, amikor különböző tárgyak látszólag minden ok nélkül megmozdultak. Amikor azonban egyik fürdése alkalmával különös hangokat hallott, megkérdezte a vélt látogatótól, hogy "ki az és hol vagy"? A hangok erre megszűntek, de amikor kiszállt a kádból és ránézett a tükörre, arra a következő volt felírva: 'ITT'.

Érthetően nagyon felzaklatták ezen események és kérdezte, mit lehet tenni egy ilyen esetben.

Ezúton is köszönöm, hogy hozzájárult ahhoz, hogy a történetét és a rá adott válaszomat nyilvánosan is közzé tegyem.

Teljesen érthető, hogy félelemmel tölt el mindaz, amit tapasztaltok, azonban mindenféleképpen megnyugvásra intenélek és biztatnálak. Valóban félelmetes és ijesztő egy ilyen helyzet, azonban nagyon sokan élnek át hasonlót, tehát mondhatni egy viszonylag gyakori jelenség ez, csak azért tűnik olyan ismeretlennek, mert az emberek nem mernek róla beszélni, hátha hülyének nézik őket.

A halál csak a testre vonatkozik, maga a lélek (szellem), akik valójában vagyunk ugyanúgy él tovább, s a test halála után visszatér a szellemvilágba, ahonnan a leszületése előtt jött. A legtöbb esetben ez a visszatérés hamar megtörténik, azonban olykor előfordul, hogy különböző okokból egy szellem nem kel át, hanem rövidebb-hosszabb ideig itt reked a két világ között. Saját döntése ez, de tudatlanságból hozott döntése. Vagy fél átkelni, mert tévhitből azt hiszi, hogy odaát büntetés várja, vagy túlságosan is ragaszkodik a hátrahagyott életéből valakihez vagy valamihez. Vagy még azt sem fogta fel, hogy mi történt vele, mert annyira nem hitt a túlvilágban, a halál utáni életben, hogy el sem hiszi, hogy meghalt, de mivel szintén senki sem látja, nem érti, mi történt.

Amikor azonban talál egy olyan személyt, aki mégis érzékeli valahogyan, aki mellett valamilyen módon meg tud nyilvánulni, akkor igyekszik magára felhívni a figyelmet - ha belegondolunk, hasonló helyzetben mi is ilyesmit tennénk. Tehát nem félelmet akar kelteni az a lélek, aki nálatok van, hanem csak a figyelmeteket kívánja felhívni. Az ITT szócskával egyértelművé is tette azt, hogy valóban ott van és hogy hajlandó is kommunikálni. Tehát újra mondom, bár félelemkeltő lehet egy ilyen helyzet, mégis arra biztatnálak, ne tedd, ugyanis nincs mitől félni, csupán egy lélek van mindezek hátterében, aki segítségre szorul és úgy vélte, tőletek talán megkapja.

S hogy milyen segítségre? Rá kell beszélni arra, amire magától nem jött rá vagy nem meri megtenni, hogy lépjen át a szellemvilágba, hogy térjen haza a fénybe. Bármikor, akár szóban, akár gondolatban szólhatsz, szólhattok hozzá, de főként akkor, amikor a jelenségeket tapasztalod, tapasztaljátok. Szeretettel, de ha kell határozottan kell szólni, s egyben arra is meg kell kérni, hogy ne tegye azt, amit eddig, tehát nem zavarjon így benneteket. A saját szavaidat használva, de fel kell hívni a figyelmét, hogy a teste már meghalt, ő azonban lélek, aki halhatatlan, s a saját érdekében is minél előbb vissza kell térnie a szellemvilágba, ahol a szellemi segítői és a szerettei már nagyon várják őt, méghozzá nagy szeretetben. Bármit is tett, feltétel nélküli szeretet várja odaát. Tehát nem kell, hogy féljen, és hogy ha átkel is, semmitől és senkitől sem válik meg végleg és teljesen, amit vagy akit itt kell hagyjon.

A saját szavaddal kell tehát megfogalmazd, s a lényege ez legyen. Valahányszor érdemes ezt közölni vele, ahányszor jelt ad magáról, de ahogy írtam, szeretettel, de ha kell, akkor határozottan is. S ami nagyon fontos, hogy igyekezni kell (bármennyire is nehéz először) nem félni és természetesnek kezelni a helyzetet, hiszen az ilyen szellem nem ijesztgetni akar bennünket, csak segítségre szorul. Ráadásul a félelem egy lehúzó energia, mely gátolhatja e dolog sikerét is.

(A kérdező felvetette még, hogy talán a temető közelsége okozhatja azt, hogy egy szellem megtalálta őket?)

A temető közelsége bár valószínűbbé teheti akár az ilyen helyzetek előfordulását, valójában azonban nem mérvadó annyira, ez bárhol, bárkivel megtörténhet. Egyébként ha valaki úgy dönt, hogy ügyet sem vet az ilyen szellemi tevékenységre, az akkor is megszűnhet idővel, mert a szellem rájön, hogy nem foglalkoznak vele és odébb áll. Persze ha segítünk neki, az mégis csak jobb. Azonban ha hosszabb távon sem járunk sikerrel (de csak akkor), akkor érdemes egy olyan személyt felkeresni, aki itt rekedt lelkek hazasegítésével foglalkozik.

Ajánlok még kettő írásomat, melyekben minderról írok bővebben, melyet eddig vázoltam fel:

Medek Tamás: Mit tegyünk, ha szellemet érzékelünk?

Medek Tamás: Miért érzékelünk szellemeket?

- Medek Tamás spirituális író - tudatostudat.blog.hu -