2016. március 9., szerda

Miért kell a lelket gyógyítani?


A keleti és görög filozófiában és orvoslásban, évezredek óta jelen van az az elképzelés, miszerint

a testi, lelki és szellemi tényezők együttes harmóniája hívja életre az egészséget.




Ha ez a harmónia megbomlik, különböző betegségek figyelmeztetnek erre a megváltozott állapotra, így tehát a kisebb és súlyos betegségek is, minden esetben lélki vagy szellemi egyensúlyvesztésből fakadnak. A fizikai testben, mint egy üzenőfalon, csak a tünetek találhatók.

Az ember három nagy egységből tevődik össze:
szellemtestből, lélektestből és fizikai testből.

A lélek is test, a szellem is test, de ezek a fizikai szem számára láthatatlanok. Mindkettőben benne vannak a szervek, az idegrendszer, az érrendszer, az emésztőrendszer, a kiválasztó rendszer, a nyirokrendszer és az energiarendszer is. A szellemtestben nagyon finom rezgésként vannak jelen, a lélektestben kevésbé finom rezgésként, a fizikai testben mint anyaggá vált, materializált elemek láthatók.

A három dimenziós fizikai világra, és az öt érzékszervre lekorlátozott ember, ritkán, vagy nem érzékeli a lélek jelzéseit. Nem igazán hallja a lelkiismerete hangját s egy idő után, a lélek már csak betegség által tud jelzést adni, amire aztán kénytelen lesz a test gazdája odafigyelni. Maga az anyag nem betegszik meg. A betegségeket csak a gyökerüknél lehet gyógyítani, azaz ott kell ezt kezdeni, ahonnan azok fakadnak: lélekben és szellemben.

A test csak a tünet hordozója, egy jelzőrendszer, amely jelzi, hogy valamit rosszul tettünk vagy teszünk. A testben csak a betegség tünetét lehet kezelni, sohasem az alap, kiváltó okot.

"Először és legfőképpen tehát a lelket kell ápolni, ha azt akarjuk, hogy a fej is, és az egész test is egészséges legyen."
( Platón)

Wass Albert is hasonlóan vélekedik erről :

"A lelket kell meggyógyítani ahhoz,
hogy a sejtek egészségesek legyenek."

Ebben tud hatékonyan segíteni pl. a metafizikai szemléletmód. 

Az embert TEST-LÉLEK-SZELLEM egységében vizsgálja, feltárja a történések, traumák, betegségek valódi okait. Ezáltal kialakul egy merőben új szemléletmód, ami utat nyit a teljesebb, boldogabb, egészségesebb élet felé.

(forrás: lelekportal.webnode.hu)