2017. október 5., csütörtök

Berente Ági: Angyalok könyve - Hogyan lépjünk kapcsolatba az angyalokkal? 4.


Az angyalok világa a vágyak, az érzések, a gondolatok búvóhelye. Az angyalok világának magyarázata sokakban kétségeket támaszt, másokban pedig feltétel nélkül létező.
Ez így is van rendjén.
Az angyalszféra egy másik dimenzió, az életnek egy következő állapota az Istenhez vezető úton. Népes sereglet lakja, hierarchikus rendbe szerveződve, feladatkörökkel, megbízatásokkal, fejlődésekkel és visszaesésekkel.
Kicsit bekéredzkedünk most az angyali társadalom láthatatlan világának rendszerébe, hogy megismerjük azt a különleges világot, melytől lehet, eddig csak félelmeid tartottak távol.


ŐRANGYALOD

Az őrangyal Isten személyes küldötte, az idők kezdete óta veled van: akár itt tartózkodsz épp a Földön, akár nem. Ő a tökéletes másod, aki mindent tud rólad, és arra törekszik, hogy életed során saját vállalt sorsodat teljesítsd.

Akkor végzi jól a feladatát, ha ezt megteszed. Az őrangyaloknak nincs saját akaratuk, de önálló
tudatuk igen. Emiatt korlátolt lények, egyetlen feladatuk életutad személyes támogatása. Energialények. Hálóba fogják a Földet, és energiájukkal tartják össze ezt a nagy masszát. Mintha a megszámlálhatatlan angyali seregek egymás kezét fognák a Föld körül, óvón vigyázva rá.

Mivel akaratuk nincs, nincsenek befolyással a negatív eseményekre, engedniük kell, mert az emberi szabad akarat sérthetetlen isteni parancs.

Nincs olyan ember, akinek ne lenne angyala. Nem tehetsz semmit azért, hogy ne legyenek körülötted,
mindössze annyit, hogy nem veszel róluk tudomást. A legelvetemültebb ember mellett is ott dolgoznak, s szeretik őt feltétel nélkül. Nem tesznek különbséget ember és ember között. Nem tehetik. Szolgálatot teljesítenek, s egyben tanítanak.

Miért van szüksége Istennek hírnökökre, küldöncökre? Miért nem egyenesen szól hozzád? – kérded.

 Isten energiájának befogadása meghaladja földi értelmünket. Útmutatásait, gyengéd szeretetét miattunk küldi közvetítőkön keresztül. Isten szavát nem merjük meghallani, mert oly hatalmas. Ám számtalan irányba szétküldött energiáját apró kis áldások formájában könnyebben befogadjuk. Célja pedig miért is lenne a félelemkeltés? Szavát mennyivel könnyebben meghallod, ha a víz angyalaként, a levegő angyalaként, a tavasz tündéreként, vagy épp a vacsora angyalaként látogat el hozzád.

Vagyis mindennek van angyala, még a számítógépednek is. Ha elromlik, itt van egy nagyszerű arkangyal, aki ért az elektronikához, és ha javadat szolgálja a helyzet, akkor javít is. Úgy hívják, Michael. Megtapasztaltam már. Órák óta nem volt jó az internetkapcsolatunk. A közelmúltban... mikor már túljutottam a bosszankodáson
(dacára, hogy tudom: ettől nem oldódik meg a dolog), határozott kérést intéztem Michaelhez. „Légy szíves, javítsd ki az akadályt a kapcsolódás folyamatában, akárhol is van a hiba!” – közben elképzeltem, hogy az elosztóban nem érintkezik valami valamihez, aztán pedig igen. Talán véletlen egybeesés? Abban a pillanatban létrejött a kapcsolat. Igyekeztem nem hitetlenkedni, nehogy sztornózza a munkát. Kis dolog, de így történt.
„Köszönöm!” – ennyi a fizetség, bár az angyalok tudják, sosem csak ennyi.

Minél több a pozitív megtapasztalásod, annál hálásabb vagy, annál többször küldesz feléjük hálaimát, egy köszönömöt, bizalmad jeleként, amiből ők töltekeznek, erősödnek, és még határozottabban dolgoznak a kapcsolaton.

Úgy tartják, mindenkinek van legalább kettő, de lehet sokkal több is. A nézetek egymástól eltérőek.
Ők a te utaskísérőid, arra lettek teremtve, hogy egész életükben csak veled foglalkozzanak. Emiatt speciális angyalok. Te vagy a specialitásuk. Semmi más dolguk nincs, de ha lenne se tudnának mit kezdeni vele, mert nem értenek máshoz, mint hozzád.
Őrangyalod a személyes kísérőd, születéseddel jött veled a földi létbe, hogy veled legyen ezen az úton, és ahogy a megszületést, úgy a halált is segítsen átvészelni.
Ő akkor is veled van, ha kéred, akkor is, ha nem. Az ő dolga életed nyomon követése minden egyes
pillanatodban. Ő akkor is tevékeny, ha nem is tudsz arról, hogy ő van neked. Mellette több segédangyal dolgozhat, feladattól függően. Őrangyalod a tökéletes segítőd, aki a legjobbat akarja neked, úgy fogad el, ahogy vagy, minden hibáddal, emberi jellemeddel akkor is, ha érdekeid a magad javát tekintik elsőnek. A legelvetemültebb emberek mellett is munkálnak, és ott van ám dolog csak igazán!
Az őrangyal az, aki feltétel nélkül fordul feléd. Ez a dolga, küldetése, mert általad ő is fejlődik.

ARKANGYALOK

Az angyali seregek is rendekbe, csoportokba szerveződnek, miért lenne másként, ha a Földön is így van?
Ahogy fent, úgy lent.
Az arkangyalok a három nagy triád harmadik rendjébe sorolhatók. Ők a második csoport a háromszintű rangsorban, alattuk az angyalok-őrangyalok dolgoznak, felettük a fejedelemségek.

Az arkangyalok az isteni szeretet megnyilvánulásai, az emberek személyes segítői. Magas intelligenciával rendelkeznek, ami párosul Isten legfőbb alázatával, szerteáradó szeretetével. Segítenek megtartani a Földet, a rajta folyó fejlődést elősegítve. Tevékenységük kizárólag pozitív érzéseken, gondolatokon és tetteken követhető nyomon. Nincs bennük más, mint alázat úgy az Isten, mint az ember iránt. A szabad akaratot mélységesen tiszteletben tartják, nem avatkoznak be, ha nem indokolt, s visszahúzódnak, ha negativitást érzékelnek. Nincs negatív részük, ezért nem is ismerik ezt a fogalmat. A negatív nem pozitív, ezért nem lépnek, ha gondolataidban, szavaidban vagy tetteidben negatívat érzékelnek. Tisztán szellemi lények, isteni energiaáramok. Ha ismernék a
sötétséget, lenne lelkük, tudnának gondolkodni és érezni. De mivel nincs bennük (a szellemben) két pólus (sötét és világos), nincs min gondolkodniuk, hiszen mindig csak azt tudják tenni, ami a jó. Ők maguk a pozitív pólus. Nem tudnak másként cselekedni, csak pozitívan. Ahogy az asztal sem lehet szék, mert hát asztal…

Nagy áldás nekünk, hogy ők vannak. Földi énünk igencsak gyenge lenne égi segítség nélkül. Minden tetted mellett ott állnak, hisz bár specialisták, egyszerre a Föld bármely pontján képesek jelen lenni. Ha tetteik, segítő szándékuk megegyezik Isten szándékával, biztos lehetsz, hogy megteszik, ami tőlük telik. Ha mégsem, abban is végtelen szeretetüket kell felismerned. Ha közel állsz igazi önmagadhoz, őszinte szívvel fogadod a nem segítést is, mert tudod, ez is a javadra van. Gondolkodj el ilyenkor, miért is válik ez előnyödre…

Bármilyen ügyben hívhatók, de mindegyiket saját tehetsége, specialitása szerint kérd.
Négyet sokkal jobban ismerünk közülük, de ennél lényegesen többet tartanak számon a világ vallásai. Most a négy kiemelt arkangyallal foglalkozom, mivel ők azok, akikhez speciális, de gyakran felmerülő napi szükségben fordulhatunk. Neveik után férfiaknak képzeljük őket, közülük Gábriel az, aki inkább nő.
A tisztázás érdekében:
az angyaloknak nincs nemük, mert ez magával hozná a szexualitást. Nincs szükségük nemre. Mivel emberként nem tudod elképzelni ezt, nyugodtan maradj meg saját képzeletednél, és adj neki férfi- vagy női külsőt, de ezt csak a könnyebbség miatt tedd. Az angyal nem lehet csábító, nem lehet kacér. Ha ilyesmivel találkozol, az nem angyali lény.

Az arkangyaloknak vannak jellemző működési területeik, megjelenési formáik, színeik. Ettől függetlenül bármilyen formában megjelenhetnek. A színek abban segítenek, hogy könnyebben behívd őket, egyszerűbb legyen a vizualizálás.

1. Metatron. Az angyalok királya.

Ő nem arkangyal. Emberből lett angyallá.
Színe lehet arany, ibolya, halványvörös vagy fehér. A koronacsakra őrzője, a lélek spirituális öntudatra ébredésének felelőse. Legtöbbször csodás és hatalmas fehér fénye jelzi, hogy itt van. Fényével beborít, megvéd, átjár, öntudatra ébreszt. Segít, hogy megtaláld életfeladatod, s azt a lehető legjobban betöltsd.

2. Michael. Mihály arkangyal.

Isten legközelebbi segítője. Neve azt jelenti: „ki olyan, mint isten”. A mennyei seregek élén harcol,
védelmező angyalként ténykedik. Lángoló kardjával óv a negatív erők támadásától. Védi a mennyei seregeket, Isten angyalait a sátán erőszakától. Többféle színt párosítanak hozzá. Mihály színe a csodás kék vagy lángoló vörös, de az aranyszín is „jól áll neki”. Lángoló kardja árulkodik róla.
Égtája a Dél. Eleme a tűz. Csakrája a köldök- és a homlokcsakra.
Mikor hívd? Mi a feladata?
Mihály feladata a védelem, egyben önmagad védelme.
Akkor hívd, ha kevés az öntudatod, önértékelési zavarral küzdesz, nem vagy elég magabiztos, kevés benned a tűz, a lendület, tehetetlenség kínoz, tested igényli a belső mozgósítást. Akkor is hívhatod, ha éppen túl sok az energiád, elégsz saját füzedben, túlértékeled magad, egoistának, erőszakosnak tartanak (vagy másról gondolod ezt). Segít megtalálni középutadat, ahol sem alul, sem felül nem becsülöd önmagad. Ha nincs mozgatórugód, nincs motivációd, vagy éppen túl nagy a pörgés, az agresszivitás, mindkét esetben ő a te „embered”.

3. Gábriel arkangyal.

Neve azt jelenti: „Isten ereje”. Ezüst-, fehér vagy kék színnel ábrázolják (máshol zöld). Eleme a víz. Égtája a Nyugat. Csakrája a torokcsakra.
Ő ad reményt, bátorítást, ha a dolgok összejátszanak ellened, ha nem elég a hited. Hívd, ha úgy érzed,
szükséged van az összefonódásra, a szeretetben való feloldódásra; ha félelmeid vannak; ha hiányzik a megértés. Akkor is hívd, ha neked van szükséged rá, s akkor is, ha másnak. Az őszinte kapcsolatok létrehozója, a nézeteltérések elsimítója, a kölcsönös alkalmazkodás létrehozója. Hívd, ha túl sok körülötted, benned a negativitás, kérd, hogy tisztítson meg a sötét energiáktól! A test mérgeinek eltávolításánál is szívesen segédkezik.

4. Rafael arkangyal.

Ő a gyógyítás angyala. Neve azt jelenti: „aki meggyógyít”. Színe az ibolyakék vagy a smaragdzöld. Eleme a levegő. Égtája a Kelet. Csakrája a szívcsakra.
Hívd, ha betegség gyötör, ha felborult az egyensúlyod akár testi, akár lelki értelemben, őt hívd, ha nincs benned vagy körülötted béke; ha nem tudod megoldani (orvosolni) a problémádat; hogy megtaláld a konfliktusok megoldását; ha nincs rend a dolgaidban; ha valami túl sok figyelmet, míg más túl keveset kap. Ő segít megoldani függőségeidet, átalakítani rossz szokásaidat, belső negatív energiádat pozitívvá tenni.
Ha gyógyító tevékenységet végzel, mindig vidd magaddal, segít megmutatni a helyes gyógymódot,
megtalálni a megfelelő megoldást.

5. Uriel arkangyal. Mondják Arielnek is. 

Ő Isten fénye. A fizikai test őre. Ő hozza egyensúlyba a földi és az égi világot. Segít, hogy mindennapi, gyakorlati életünket minél jobban meg tudjuk oldani; ha nehézségbe
kerülünk, a legjobb megoldást válasszuk. Ugyanakkor ne váljunk földi énünk foglyává. Akkor hívd, ha erős egót, önteltséget, de akkor is, ha alulértékelést tapasztalsz saját életedben vagy szeretteidében. Hívd, ha felindult vagy, és szeretnél lecsillapodni. Ő az az arkangyal, aki tiszta gondolatokhoz segít, ha összezavarodsz. Hívd bátran minden földi bajjal, arra vár, hogy segíthessen.
Uriel színe az aranysárga, máshol ezüstfehér. Égtája Észak. Eleme a Föld.
Csakrája a gyökércsakra.

Az arkangyalok sosem lehetnek eléggé elfoglaltak, bárhol ott vannak egy szempillantás alatt, hiszen időn és téren kívül léteznek.

SZERETETKÖVETEK

Az angyal név azt jelenti: Isten fénye. Isten fénye ragyog fel benned az angyali jelenléttel abban a számtalan apró kis „véletlen” segítségben, melyet nap mint nap tapasztalhatsz. Minél tudatosabban fogod az adást, annál több nagyszerű élményben van részed.

Túl sötét már a világ odakint, túl sokan élnek benne igazi valójuktól eltávolodva ahhoz, hogy a teremtésnek elege legyen belőle. Ahol az emberek nem érzik jól magukat, ott a legfelsőbb hatalom sem. Eljött az idő, hogy ez megváltozzon, a szeretet fénye végre erősebb hatalommá váljon. Ezért vannak jelen életünkben ennyire intenzíven.

Mi jut eszedbe, ha angyalokról hallasz? Az angyali jelző azokat illeti, akik önzetlenül jóságosak, kedvesek, vagy épp bájosan szépek. Melengeti szíved, ha emberi alakban, egy-egy barátban, s főleg ha ismeretlenben ismersz rá egy ilyen régi ismerősre. Hogy is van ez? – kérded. Egy újabb paradoxon.
Egódnak ismeretlen, de lelked érzi, szellemed pedig tudja, hogy minden ember ismerős, hiszen ugyanaz a hatalom faragott mindenkit, csak különböző fából.
Szükségünk van a szeretetkövetekre, hogy mind többen felismerjük: ez az emberi elkülönült világ sokkal mélyebb tartalmat hordoz, mint amit évezredek óta megélünk. Az angyalok nem éltek mindig magasabb dimenzióban, volt idő, hogy 3D-ben léteztek, egyetemes összhangban az emberekkel. Ez az idő volt s mára nyomtalanul eltűnt, mégis tudván tudott földi társadalmak kora, Atlantisz és Lemúria.

Az emberi alak nem idegen tőlük, ahogy ma is szívesen felveszik néha. Sajnos nem egyszerű lencsevégre kapni őket, de a változások szükségszerűvé teszik, hogy egyre valóságosabbak legyenek számunkra. Ahol megmutatkoznak, ott jó helyen vannak. Hogy miért nem jönnek el mindenkihez? De hiszen itt vannak, csak erőszakkal nem tudod őket az érzékek birodalmába csábítani. A kérés tökéletes forma, de ha őszintén kívánod, azt is igen méltányolják (elég egy „de jó lenne”)

Szeretetet hoznak, szeretetre tanítanak. Minél elfogadóbb vagy, annál közelebb kerülsz hozzájuk, annál erősebb a vonzásuk. Ám minél önzőbb és racionálisabb, annál kevésbé van kedvük hozzád. Na persze ez így nem igaz, de jól vigyázz, mert az önös érdek sötét energiákat vonz magához (magadhoz).

SÖTÉT ENERGIA

A sötétség ellentéte a fénynek, ezért ahol nincs fény, ott sötétség van.
Akinek szívében Isten nem tud tanyát verni, ott mi lakik? Vagy lehet, kicsit ott van, de többnyire nem? Vagy nagyon ott van, és egy kicsit nem? Ahányan vagyunk, annyiféle módon engedünk földi énünk csábításainak, és ugyanannyiféleképp használjuk szeretetünket. Sokszor nem jól, mert hisz a szeretet is ölhet, ha nem úgy szeretünk, ahogy kell. Ha szeretsz, úgy szeress, ahogy a másiknak jó, de sose veszítsd el önmagad a szeretetben.
Szeresd magad és a társad isteni szeretettel! Ha Istent, az örök jóságot szereted, a téged feltétel nélkül elfogadót, sosem érzed tehernek, hogy úgy szeress, ahogy párod szeretné. Ez nem könnyű vállalás, tudja ezt a sötét oldal.

Ahogy a fény angyalai, úgy a sötétség angyalai is arra várnak, hogy szolgálhassanak. Ha nem a fényt hívod, a sötét jön. Ez itt a döntések ideje, csak hogy tudd. Ha egy kicsi rést is tapasztal a sötétség fénylő energiatesteden, alkalmat talál arra, hogy befészkeljen lelkedbe.

Érzések útján érkeznek. Az ego érzései adnak nekik szabad utat. Mint amilyen az önzés, a harag, a dölyf, a sértődés, a rosszindulat, de ilyen a bánat, a szorongás, a kishitűség, a félénkség, a félelem, az aggódás, a kétség és társai. Ezeket aztán nap mint nap vendégül látod, igaz?

A sötétség lényegében saját önző hozzáállásod a világhoz, embertársaidhoz.
A gonosz lesből támad. Ha félelmet érez, akkor nagyon. És minden negativitás a félelemből ered. Bízz Isten jóságában, tudd, hogy minden úgy van jól, ahogy, és minden, ami veled történik, az rendben van, ha nagyon rossz, akkor is. Ha állandóan rossz, akkor is. Feltehetőleg előbb-utóbb eleged lesz a sok rosszból, és rájössz, hogy csak szeretetből lehet megváltozni ahhoz, hogy jobb legyen. Erő, akarat, kényszer, de parancsszó sem hoz létre szeretetet, egészséget, mert az erő, akarat, kényszer, parancsszó csak önmagát tükrözheti vissza. Szeretetet és egészséget nem.
Itt most az ok és az okozat helyet cserélt a sorrendben: előbb van a következmény, aztán majd később
megtudod a miértet is.

A fény angyalaival ellentétben a sötétség angyalait nem kell hívnod. Jönnek hívás nélkül, vagy pontosítsunk:
negatív érzéseid a hívószavak. Csak azzal tessékelheted ki lelkedből, ha megváltoztatod az érzés minőségét.
Ha bizonytalan vagy, légy magabiztos.
Ha barátságtalan vagy, légy barátságos.
Ha féltékeny vagy, legyen bizalmad.
Ha bátortalan vagy, legyél bátor.
Ha tájékozatlan vagy, légy tájékozott.
Ha rosszindulatú vagy, légy jóindulatú.
Ha szomorú vagy, légy vidám.
Ha magányos vagy, menj társaságba.
Ha kishitű vagy, szerezz önbizalmat.
Ha passzív vagy, légy aktív.
Ha pesszimista vagy, légy helyette optimista.
Ha nem hiszel, higgy.
Ha hazudós vagy, légy őszinte.
Ha pontatlan vagy, légy pontos.
Na persze ezeket nem éred el egy csettintéssel, de még az is megeshet. Rajtad áll. Ha nem jön könnyen a
magabiztosság, tedd próbára magad. Ha nem jön könnyen a jókedv, keresd a módját, hogy vidámságra lelj.
Mozdulj meg, nyílj ki, keresd mindenben a szépet, a jót, az örömöt.
S ha megtaláltad, nehogy elkövesd azt a hibát, hogy megtartod magadnak!
Ha jól érzed magad, ha szívedben öröm és boldogság lakik, feltétlenül oszd meg másokkal! Ez angyali törvény, mert a szeretet sosem öncélú. Akkor van értelme, ha továbbadod. Az adás és kapás törvénye szerint.
A gonosz megszűnik létezni, amint engeded felszínre jönni az eredendően ott tanyázó szeretetenergiát.
Ahogy szorítod ki életedből a negatív érzéseket, a negatív tetteket, úgy engedsz egyre nagyobb teret a jónak, vagyis minden, ami nem az, szertefoszlik. A rossz csak egy illúzió, a jóság hiánya, ezért amint betöltöd életed feladatát, a szeretet gyakorlását, megszűnik létezni. A negatív oldal is az élet része, beletartozik, mert ez is egy aspektusa. Csak nem harcolni kell ellene, mert ezzel megerősíted létét, hiszen aki ellen harcolnak, az van. Az van, amit elfogadsz. Ha a jót fogadod el, akkor az van; ha a rosszat, akkor az. Elfogadod, azaz igaznak gondolod, tehát azt vonzód magadhoz.

A sötét erők kérdése legalább annyira fantáziamozgató, mint a fényes oldalé. A negatív mint érzés, gondolat, tett az élethez tartozik. Ha rosszérzéseid vannak, félsz, bánatos vagy, féltékeny, haragos, gőgös, önelégült, szorongó…, hagyd, hogy ezek megtörténjenek veled. Éld át a fájdalmat, a haragot, a féltékenységet stb., tudatosítsd magadban, hogy mit érzel, és döntsd el, szükséged van-e rá. Használsz ezzel magadnak? Jó ez neked?
Jó az, ha megengeded a negatív érzéseket? Erősödsz általuk? Több leszel? Egészségesebb?

Gyanús, hogy sok „nem” lesz a válasz. Meg kell tapasztalnod, mert valami miatt a hasznodra van mind.
Gondolkodom, melyik negatív érzés kerít legkönnyebben hatalmába úgy általában, és most önkritikus leszek.
Talán a sértettség.

Sokszor sértjük meg egymást, sok a szurka-piszka, kritika, macera és társai. Egód nagyon nem szereti az ilyet, igaz? Mert mi az, hogy, kikérem magamnak, mondja. Besértődik, jó alaposan. Csakhogy kimutatni, megélni meg nem szereti ezt. „Mi az, most megsértődtél?” – kérdi életed párja, egy elevenedbe vágó megjegyzése után. „Nem, dehogy, nem sértődtem meg” – válaszolod. És tetteted, hogy á, nem volt ez bántó egy cseppet sem, de torkodat a sírás, szívedet a megbántottság haragja fojtogatja. S szó szerint fojtogat az eset, mert nem mondod ki az igazságot: „igen, rosszulesett, amit mondtál.” Mert ezzel elismernéd, hogy van benne igazság.
Na jó, most nem ez a lényeg, hanem érzéseid őszinte szabadon engedése. És itt a szabadon engedésen van a hangsúly.

Mit teszel hát? Nyeldekelsz, nem szólsz, forgatod szívedben ezt a tőrt. Miért nem húzod ki? Ott marad, sebet ejt, aztán jön a következő, a következő, megint egy következő, és hol a vége?
Engedd meg magadnak, hogy megéld a sértettséget! Igen, megbántódtam, de miért is? Adj időt és lehetőséget magadnak arra, hogy átgondold, állj meg itt egy kicsit. Ha tovább rohansz, teszed a dolgod, mintha mi sem történt volna, szépen gyűjtöd a lelki mérgeket.

Ne légy önmagad ellensége! – mondják az angyalok. Éld át, hogy megbántott vagy, hiszen amíg meg tudsz bántódni, dolgod van ezzel a negatív érzéssel.
Az átélés nem csak az önkábítás miatt fontos. Ha engeded, hogy érezd a sértettséget, van mód arra, hogy szabadon tudd engedni. Csak azt tudod szabadon engedni, aminek létét elismered. Ne takargasd hát ezeket. Nem kellemes, de a javadat szolgálja. Adj esélyt életed párjának, hogy esetleg bocsánatot kérjen, vagy ha igaza volt, talán együtt keressétek a megoldást. Miért ne segíthetne ebben? Nem csak a láthatatlan világgal dolgozunk ám, látható segítségeidet is vedd igénybe.

Ha elismered a rossz érzés jelenlétét, ki tudod beszélni, el tudod nevetni, ki tudod mondani, hogy jogos a kritika, vagy azt is, ha éppen nem jogos, és megvéded magad. Mindkét módszerrel el tudod engedni, fel tudod oldani a szorongást, magát az érzést. Semmilyen érzést nem szabad dédelgetni, mert minden ellened fordul.
Megbetegít. Ragaszkodássá válik. Add át az égnek jó- és rosszérzéseidet egyaránt, kezdjen velük azt, amit jónak lát, ami legjobban szolgálja fejlődésedet.

A rossz érzés tanító szándéka, hogy megtapasztald, milyen az, miért érzed, és mit tégy, hogy máskor ne érzed. Itt van feladatod. Fontos részei tehát az életnek a negatív élmények, a negatív érzések, mert kivétel nélkül tanítanak. Önvizsgálatra késztetnek. Nehéz? Nehéz. Ez a dolgod, oldd meg! – mondják az angyalok.
Őrangyalod annyira szurkol neked (szurkolna, ha tudna) azért, hogy ne légy önmagad ellensége. A rossz érzés csak egy nézőpont, semmi más. Ugyanúgy, mint a jóérzés. A jót miért hagyod megélni, a rosszat miért nem? Attól nem tűnik el, ha nem veszel róla tudomást, éppen ellenkezőleg. Csak rejtegeted magadban, és ebben az angyalok nem sokat tehetnek érdekedben. Nem tudnak tisztogatni, semmit nem tudnak gyakorlatilag tenni.
Amit az angyalok tudnak, az a rávezetés. A tisztogatást te magad tudod elvégezni.

Az angyalokkal élés önmagában még nem segítség. Lehet várni, hogy majd jönnek és történik valami, de azok bizony nem jönnek, és nem történik semmi. Ha nem ismered el őket, ha nem kéred segítségüket, sok nehéz pillanatod lehet az életben.

A jelek? A jelek azok jöhetnek a sötét erőktől is nyugodtan, de mit érsz velük, ha nem tudod értelmezni? Ha nem ismered fel a különbséget a fény és az árnyék kínálta lehetőségek között, mert a szeretet jelzései nem mindig tűnnek csábítónak elsőre. Mert sokszor nincs bennük kényelem, gazdagság, élvezet. Van viszont fáradságos munka, szegénység is talán, és testi gyötrelem. Ezt akarja Isten? – kérded, és nehezen hiszel. Isten ott
van, ahol a csuda jó dolgok.

Ez a sötét oldal csapdája. Elhiteti, hogy isteni erőkkel bír, mert nagyon vonzó. Mindig az.
A szeretet energiája nem ilyen. Ha a fény angyalai szólítanak, ott munka lesz, fáradozás, egofeladás,
elfogadás, szeretet és alázat. Jól nézd meg hát, ha hívást hallasz, ki szólít!
A negatív érzésekkel nagyon vigyázni kell, tudják ezt az angyalok, de megakadályozni nem tudnak abban, hogy csapdába ess. Jöhetnek persze jelzések, olyanok, mint amikor egy megakoncerten őrülten integetsz valakinek, hiába ugrálsz és kiabálsz, a nagy zajtól és emberáradattól képtelen észrevenni. Az integető az őrangyalod, a süket és vak pedig te. Csupán a tömeg a zavaró tényező az egészben, ami miatt lényegében ott vagy… Ha nem lenne körülötted ez az életnek nevezett micsoda, semmi gond nem lenne a szeretettel – mondod.

Miért kell vigyázni a negatív érzésekre?
Mert az asztrálvilág negatív erőit gyönyörűen magadhoz csalogatod velük. A negyedik dimenzióban élő negatív erők akkor tudnak aurádba férkőzni, ha érzékelik a réseket, szakadásokat, amiket sérelmeiddel, félelmeiddel, bánataiddal, féltékenységeddel, haragoddal, vagy épp önzéseddel te magad hozol létre. Vigyázz, nehogy egy nagyobb lelki sérelem után rád tapadjon néhány sötét energianyaláb! Mindaddig ott is maradnak, míg szívedben meg nem bocsátasz, el nem engeded az érzést, s fényt, szeretetet nem hívsz helyére.

A szellemi törvények így működnek, csak hagyni kell, hogy szellemed eredendő tisztaságával dolgozhasson benned.
Ne engedj magadnak negatív érzéseket, és nem adsz lehetőséget a sötétség támadásának. Jól figyelj, mert igen bőséges a negatív oldal készlete, könnyű hozzáragadni.
A gonosz lényegében csak illúzió, egód hozza létre saját negatív élményeivel (merthogy vannak neki
pozitívak is). Mit lehet tenni ellene? A gonosz csak ott tud átjönni, ahol van min. Ha nincsenek falaid, ha nem véded magad, nincs min keresztülhatolnia. A tiszta szeretet megfoghatatlan számára.

Összegyűjtöttem a negatív érzéseket, ezeket jobb kerülni, ha megy. Ha kimaradt valami, az csak az én hibám.
A negatív jellemvonások több módon is megnyilvánulhatnak. Egyrészt tetteinkben, másrészt
gondolatainkban, harmadrészt kimondott szavainkban. Ezek:
Aggódás
Akaratosság
Anyagiasság
Arrogancia
Bánat
Barátságtalanság
Becsvágy
Befolyásolhatóság
Beképzeltség
Bogarasság
Bosszankodás
Bosszúvágy
Butaság
Bűntudat
Duzzogás
Egoizmus
Erőszakosság
Élvezethajszolás
Falánkság
Fegyelmezetlenség
Félelem
Felelőtlenség
Félénkség
Felületesség
Figyelmetlenség
Gyávaság
Hanyagság
Határozatlanság
Harag
Hazugság
Hiperaktivitás
Hűtlenség
Igénytelenség
Ingatagság
Intolerancia
Irigység
Kegyetlenség
Képmutatás
Késedelem
Kishitűség
Kiszámíthatatlanság
Kritizálás
Labilitás
Lopás
Lustaság
Magamutogatás
Makacsság
Manipuláció
Megbízhatatlanság
Meggondolatlanság
Merevség
Mérgelődés
Mogorvaság
Mohóság
Ölés
Önállótlanság
Önbizalomhiány
Önteltség
Önzés
Panaszkodás
Passzivitás
Pesszimizmus
Pletykálkodás
Ravaszság
Rágalmazás
Ragaszkodás
Rendetlenség
Rosszindulatúság
Rugalmatlanság
Sértődékenység
Sopánkodás
Szeszélyesség
Szomorúság
Szőrszálhasogatás
Tájékozatlanság
Tapasztalatlanság
Tapintatlanság
Tehetetlenség
Tolakodás
Túlérzékenység
Udvariatlanság
Unalmasság
Vágyakozás
Viszálykeltés
Visszautasítás
Zárkózottság
Milyen hozzáállással, érzéssel lehet a sok negatív emberi jellemvonást átváltoztatni?
Kérd az angyalokat, hogy oltsanak szívedbe jóságot, vagy ha ez túl nagy feladat, adjanak lehetőséget,
mutassák meg, mit kell tenned, hogy megcselekedd a szeretetet. Vigyázz, ezek feladatok lesznek, olyan szituációk, ahol gyakorolhatsz gondolatban, tettekben, kimondott szavaidban!
Ezeket:
Adakozás
Aktivitás
Alaposság
Alkalmazkodóképesség
Állhatatosság
Barátságosság
Bátorság
Békesség
Bölcsesség
Együttérzés
Emberség
Érzékenység
Fegyelmezettség
Felszabadultság
Figyelmesség
Gondoskodás
Gondosság
Gyakorlatiasság
Harmonikusság
Határozottság
Háziasság
Humor
Hűség
Igényesség
Kedvesség
Kiszámíthatóság
Kitartás
Leleményesség
Lelkesség
Magabiztosság
Megbízhatóság
Megbocsátás
Mértékletesség
Mosolygás
Nyitottság
Nyugalom
Okosság
Optimizmus
Óvatosság
Ölelés
Önállóság
Önbizalom
Öntudatosság
Öröm
Őszinteség
Pontosság
Rendszeretet
Rugalmasság
Simogatás
Stabilitás
Szerénység
Szorgalom
Tettvágy
Tisztaság
Tolerancia
Türelem
Udvariasság
Ügyesség
Vidámság
A felsorolás nem teljes, ahányszor átolvasom, mindig elém dobnak még egyet az angyalok. Egészítsd ki nyugodtan, és időnként olvasd végig! Ahol a hiány, ott a szükség.
 (Berente Ági - Angyalok könyve)