2017. október 9., hétfő

Isaac Newton belekóstolt az okkultizmusba



Öt történelmi személyiség, aki gyakorlatban is kipróbálta az ezotériát.

Mindegy, hogy szegény vagy híres valaki, az okkultizmus mindig egy olyan téma volt, ami folyamatosan érdekli az emberek egy részét, legyen szó aranycsinálásról, mágiáról, szellemidézésről vagy jólétről.


Az viszont biztos, hogy a következő öt történelmi hírességről kevesen feltételeznék, hogy valaha érdeklődtek az okkultizmus iránt, sőt, gyakorlatban is kipróbálták az ezoterikus dolgokat.

Sir Isaac Newton: A legtöbben úgy tudják, hogy Newton a tudományban ért el nagy sikereket, ám a tudóst az alkímia és az okkultizmus is érdekelte, hiszen az ő idejében ennek a két területnek bizonyos ágai a tudományhoz kapcsolódtak.

Az alkímia megszállottjaként Newton rengeteg időt töltöttel azzal, hogy előállítsa a Bölcsek Kövét, arannyá változtassa a fémet, gyógyítson és halhatatlanná váljon. A cél érdekében még a Bibliát is felhasználta, mert okkult utalásokat fedezett fel benne.

Newton egy elméletet is felállított, amivel az univerzum matematikai titkait akarta elmagyarázni. Az okkult beállítottsága sok tudományos felfedezést inspirált.

Mary Todd Lincoln: Az amerikai polgárháborút követő időszakban az amerikaiak az okkultizmus megszállottai lettek. Mary Todd Lincoln, a volt elnök felesége is érintett volt, hiszen egész életében hitt a természetfelettiben.

Miután a fia, Willie, 1862-ben belehalt a tífuszos lázba, Mary mindenáron kapcsolatba akart lépni a gyermekével, hogy elköszönhessen tőle. Állítólag az egyik szeánsz annyira sikeres volt, hogy Mary még látta is Willie-t.

A volt elnök felesége erről a következőt írta Emilie nővérének:

„Minden este eljön hozzám. Ugyanazzal az édes mosolyával áll az ágyam lábánál, mint amikor még életben volt. Nem jön mindig egyedül. Néha Eddie (Mary másik elhunyt gyermeke) is vele van.”

Abraham Lincoln megölése után a gyászoló Mary végképp a spiritualizmusban talált némi vigaszra, és többször felkereste William Mumler szellemfényképészt.


Elvis Presley: Az énekes volt felesége, Priscilla Presley elárulta, hogy Elvis megszállottként foglalkozott az okkultizmussal, ami azért meglepő, mert a sztárt mindenki keresztényként ismerte, ráadásul nagyra becsülte az egyházat és a család szentségét.

Priscilla szerint azonban a volt férje fáradhatatlanul kereste annak az új útjait, hogy a „tudatosság magasabb szintjére” kerüljön. Sajnos idővel ebben a drogok is nagy szerepet kaptak. Priscilla arról is beszélt, hogy Elvis sok könyvet elolvasott az okkultizmusról.

Heinrich Himmler: A miszticizmus kutatása volt Himmler feladata, akinek olyan dolgok után kellett kutatnia, amely igazolja azt, hogy az ária faj felsőbbrendű, illetve neki kellett azokat a különleges tárgyakat keresnie, amilyen a Frigyláda is volt.

Himmler igazi megszállottként kereste a tudást és a módszereket, amikkel természetfeletti hatalmat szerezhetett volna. Emellett bizonyítani akarta, hogy boszorkány, ezért gyűjtötte a boszorkányságról szóló irodalmat.

Himmler megszállottságát állítólag az táplálhatta, hogy az egyik ősét boszorkányság vádjával égették meg, ráadásul Madarász Henrik király reinkarnációjának hitte magát. Később csatlakozott a fekete mágiát űző Germanorden (Germán Lovagrend) egyik antiszemita ágához, a Thule Társasághoz.

Himmler egyik közeli tanácsadója a 66 éves Karl Maria Wiligut volt, aki állítólag nagyon jól ismerte az okkultizmust. Wiligut azt állította magáról, hogy médium, ám amikor később megbetegedett, akkor Himmler kétségbeesetten próbálta életben tartani, hogy információt szerezzen tőle, de nem járt sikerrel.

Hitler egyébként nem osztotta Himmler okkult nézeteit, ám megengedte, hogy az SS feje, a birodalom vezetője, kedvére tanulmányozza a témát.


Viktória királynő: A viktoriánus kor későbbi időszakában élte aranykorát a spiritualizmus mozgalma Nagy-Britanniában, ahol társadalmi osztálytól függetlenül akartak az emberek társalogni a szellemekkel.

Ennek a korszaknak a nagy alakjai közül többen is részt vettek a szeánszokon, így például Viktória királynő, akinek a férjét, Albert herceget is érdekelte a spiritualizmus. Amikor Albert 1861-ben meghalt, akkor Viktória azért keresett médiumot, hogy kapcsolatba léphessen az elhunyt férjével.

Végül a 13 éves Robert James Lees azt állította, hogy ő igazi médium és képes kapcsolatba lépni Albert herceggel. Viktória királynő udvaroncokat küldött, hogy teszteljék le a fiatal médiumot, aki olyasmit tudott Albert herceg életéről, amit sehonnan sem tudhatott meg.

A királynő meghívta a Buckingham-palotába Lees-t, aki kilenc alkalommal járt ott. Viktória minden esetben megpróbálta maradásra bírni a fiút, de ő nem akart örökre a palotában maradni, viszont azt elárulta, hogy a királynő folyamatosan kommunikálhat Alberttel John Brownen, a herceg fegyverhordozóján keresztül.

A következő 30 évben minden rendben ment, de akkor Viktória kitalálta, hogy kiad egy könyvet a tapasztalatairól, ám az udvaroncai lebeszélték erről, mert úgy vélték, hogy ez nem tenne jót a királynő hírnevének.

(Forrás: noiportal.hu)

Mit jelent az okkultizmus? forrás:Szabad Gondolat - videó