2017. október 13., péntek

Berente Ági: Angyalok könyve - Hogyan lépjünk kapcsolatba az angyalokkal? 5.



Az angyalok világa a vágyak, az érzések, a gondolatok búvóhelye. Az angyalok világának magyarázata sokakban kétségeket támaszt, másokban pedig feltétel nélkül létező.
Ez így is van rendjén.
Az angyalszféra egy másik dimenzió, az életnek egy következő állapota az Istenhez vezető úton. Népes sereglet lakja, hierarchikus rendbe szerveződve, feladatkörökkel, megbízatásokkal, fejlődésekkel és visszaesésekkel.
Kicsit bekéredzkedünk most az angyali társadalom láthatatlan világának rendszerébe, hogy megismerjük azt a különleges világot, melytől lehet, eddig csak félelmeid tartottak távol.



HOGYAN KÉPZELD EL AZ ANGYALOKAT?

 Nagy fehér szárnyaik vannak? Kis dagi szárnyas gyermeklények talán? Apró tündérkék a válladon?
Természeti formákat magukra öltő megnyilvánulások, netán elemi erők? Asztrálfények, fénycsóvák, talán világító gömbök? Mindez.

Az angyalok azok, aminek elképzeled őket. Ez a legegyszerűbb válasz. A kérdés, miért szárnyas
 emberalakban ábrázolják őket. Miért így beszélünk róluk? Miért olyan bátorító ez a kép a szemünk előtt?
Ezért. Mert annyira bátorító a hatalmas fehér szárnyak látványa, puha melegének védelme, simítása az arcodon.
A védelem a lényege. A fehér szín a tiszta fény, a szárnyak a védelmet nyújtó menedék. Emberek vagyunk, emberi fogalmakban és formákban gondolkodunk. Miért képzelnénk vibráló közeget a szoba levegőjébe, vagy fénycsóvákat a szoba falán, ha ezek inkább félelemmel töltenek el? Az emberi képalkotás a szépséget párosítja a jósághoz, milyen különös…

A teremtett világ minden angyala abban a formában mutatja meg magát, ahogy az neked a legjobb, ahogy agyad képet alkot róluk, vagy ahogy el tudod viselni az égi jeleket. Az angyalok ugyanis sosem ijesztgetnek, nem jelennek meg előtted még hatalmas szárnyakkal sem, ha – ahogy mondják – nem vagy még felkészülve rá, ha nem elég magas a rezgésszámod ehhez, ha nem tudná elviselni fizikai tested a látványt.

Nagyon sokan találkoznak életük során – ahogy a leírásokból értesülni lehet – igazi szárnyas lényekkel, erős fényt kibocsátó hatalmas angyalokkal.

Meghagyják neked a választást, hogy úgy jelenhessenek meg, ahogy képzeleted megalkotja őket. Valójában fénylények, vagyis energianyalábok test nélkül, de mivel az a dolguk, hogy életcélod felé tereljenek, megteszik, hogy alakot öltenek, ha úgy könnyebb neked.
Így aztán lehetséges, hogy meglátod őket fénylő sugárként, meghallod szárnyuk suhogását, vagy hangjuk dallamát, zenéjüket, de leginkább erős érzések formájában érkeznek hozzád.
Ha jobb neked, képzeld magad mellé őket, de ülhetnek a válladon is. Rajtad múlik, működtesd képzeleted!

TUDATOSODÁS

 A tudatosodás a spirituális lélek egy nagyszerű folyamata. Lehetőség arra, hogy a negatív jellemvonásait pozitívra változtassa.
Érés, tanulás, fejlődés a szeretetben. Szellemi öntudatra ébredés.
Ezt éljük ezekben az években, évtizedekben.
Nem kell hozzá lángésznek lenni, hogy felfogjuk: elég nagy sötétség uralkodik a fejekben, a lelkekben. A tiszta szellem felszólítja teremtményeit a belső megtisztulásra, a negatív erők elutasítására. Komoly lelki és mentális munka ez, de már benne vagyunk nyakig. Nincs visszaút, a Föld tisztulási folyamata megkezdődött, ennek jeleit tapasztalod élőhelyeden, és láthatod, ha megnézed a híreket. E jelek nem éppen pozitívak, de mint tudjuk, a tisztulás fájdalmakkal jár. Régi lerakódások, bűzös rothadások hagyják el a Föld testét. Megy, aminek mennie kell, s jön, aminek jönnie kell.

A tudatosodást egy önmagát gerjesztő folyamatként mi, emberek indítottuk el, negatív múlttal a hátunk mögött.

A dolgunk, hogy felismerjük, amit a szellemi világ közvetít felénk: istenlények vagyunk, isten bennünk, és mi őbenne egységet képezve alkotjuk a teremtést.

Ha az emberben sejtszinten ott munkál isten, akkor sejtszinten vagyunk képesek teremteni. Saját
valóságunkat, életünket, egészségünket, mindent, ami egy emberi életbe belefér.

A tudatosodás a szeretetre való képességünk fejlődését jelenti. Van mit tennünk, s ami nagyon fontos,
késlekedés nélkül. A felsőbb dimenziók lakói erre hívják fel figyelmünket, ezért e nagy mozgás az egyes létsíkok között. Nincsenek már olyan éles határok, nyílnak a kapuk, felismerünk olyasmit – mert megkaptuk hozzá a kulcsot –, amit emberi elménk tiszta józansággal fel bír dolgozni anélkül, hogy a diliház lenne a végállomás.

A tudatosodással együtt járó tisztulás testi és lelki folyamat. Fájdalmas, mert ki kell lépned komfortos kis életedből, át kell világítanod eddigi életed. Tükör elé kell állnod.

Meg kell kérdezned magadtól: boldog vagyok? Úgy élek, ahogy szeretnék? Képes vagyok szeretni, és
szerethető ember vagyok? Azt nyújtom a családomnak, ami igazán jó nekik? Azt teszem, amire belső
késztetésem felszólít? Helyemen vagyok vajon, vagy csak ámítom magam, mert így is elmegy? Azzal az emberrel élek, akivel elősegítjük egymás lelki és szellemi fejlődését? Boldog vagyok vele? Meg vagyok elégedve saját teljesítményemmel, hozzáállásommal? Milyen gondok vannak egészségemmel? Mindig megteszem, amire képes vagyok? Vigyázok a környezetemre? De valóban vigyázok? Tudok még fejlődni emberségből, elfogadásból, szeretetből? És így tovább.

 Légy őszinte magaddal! És ne félj! Megéri vállalni az önvizsgálatot, és megéri végrehajtani a belső
változtatásokat.

A változás, a felemelkedés ugyanis a belsőnkben játszódik le, nem máshol. Régi suttogás a mennyei
hatalmaktól, de sokan vannak, akik meghallották: a változást magadon kezdd. Változz meg, s megváltozik a világ. Elég, ha megteszed, hogy rendbe teszed saját mindennapjaid.

Csak te ne szennyezd a környezeted vegyszerekkel, le nem bomló anyagokkal.
Csak te ne használd mindennap az autódat.
Csak te ne egyél semmilyen műételt, műitalt.
Csak te ne menj hipermarketbe vásárolni (ott a sarki zöldségbolt).
Csak te sétálj, kocogj mindennap, és eggyel kevesebben ülnek majd az orvosi váróban.
Csak te ne vegyél meg minden fölösleges marhaságot, ami szemetet képez úgyis.
Csak te mondd azt gyermekednek mindennap: nagyon szeretlek.
Csak te ne dobd el csikket az utcán (csak te ne vedd meg a doboz cigit).
Csak te kerüld a tudatmódosító szereket, nyugtatókat, fájdalomcsillapítókat.
Csak te igyál tiszta vizet.
Csak te ne nézd a tévéreklámokat.
Csak te ne fogadd el a kéretlen reklámújságokat.
Csak te gondoskodj környezetbarát energiafelhasználásról.
Csak te zárd el a vízcsapot fogmosás közben. Csak te húzd ki a tévét a konnektorból, ha elmész otthonról.
Csak te ne kérj ingyen nejlonszatyrot a pénztárnál (vigyél magaddal otthonról.) Csak te válogasd meg, milyen minőséget vásárolsz.
Csak te termelj magadnak élelmet.
Csak te használj friss alapanyagokat a főzéshez, és csak te készíts friss, élő ételekből vacsorát. Csak te mondj esténként egy rövid hálaimát eltelt napodért, szeretteidért, az élet csodájáért.

Olyan energiákat mozgatsz meg e néhány jelentéktelennek tűnő változással, melyek jelentősen növelik Földünk túlélési esélyeit, egyben az új emberiség kialakulásának lehetőségét.

 Mit jelent ez a mindennapokban?

• Először is azt, hogy döntöttél. Ha megcselekszed a magad, mások és a Föld iránti szereteted, leteszed névjegyed a felemelkedés mellett. Ezzel fejezed ki szándékod a kollektív tudatosodás iránt. Fontos, hogy határozott légy. Nincs mód vacillálni. Vagy velünk jössz, vagy itt maradsz. Ha egyszer elindultál, nincs visszaút. Jól gondold meg, mert lesznek nehézségeid, és az első buktatóhoz érve sem módosíthatsz már, mert ennek komoly következményei lesznek rád nézve.

• Készülj fel, hogy nem fog mindenki veled tartani. Korábbi kapcsolataid végérvényesen felborulhatnak, hozzád közel állók szakadnak el tőled végleg, mert nem vállalják ezt az utat. Ne félj. Szívedben a bátrak merészségével, karodban a tettek erejével, meglátod, különleges időket élsz majd meg. Szabadságot kapsz, önállóságot, egyben felelősségvállalást sorsod iránt. Vége lesz a kényelmes életnek, de elkezdődik a lehetőségek kora. Fel kell adnod megrögzöttségeidet, és vállalnod kell, hogy minden, ami van, miattad van.
Csak az nincs, amit nem akarsz. És minden, amid van, azt te teremted. Vége a kollektív ámításnak,
megvezetésnek, nem fogsz bedőlni semmilyen politikai vagy médiahatalom manipulációjának. Boldogok a lelki szegények, akiknek nincs televíziójuk, mert nem jut el hozzájuk az intellektuális méreg.
(Remélhetőleg újságjuk sincs, főleg nem bulvár.)

• Ha elutasítod a régi energiákat, nincs mese, az újban kell élned.

• A legtöbb, amit a felemelkedés érdekében, a folyamat zökkenőmentes lezajlásáért tehetsz, hogy elismered nagyszerűségét, időszerű törvényszerűségét. Minden változásért adj hálát a felsőbb dimenziók összes hatalmasságának, amiért hozzásegítenek Földünk évezredek óta várt átalakulásához. Ez nagyon fontos, a legnagyobb segítség az angyali hadjáratban.

• Érzékenyebbé válsz, befogadóbbá. Tudatosan követed belső hangod. Tudatosan utasítod el mindazt, ami meggátol igazi önvalód, a valós szeretetben élés megtapasztalásától. Közvetlenebb kapcsolatba kerülsz égi vezetőiddel, az őrangyalokkal, arkangyalokkal, szellemi vezetőkkel, és az összes többi, mesteri szinten élő és munkáló szellemi lénynyel.

• Alázattal éled életed. Alázattal nyújtod át kérésed. Mit jelent ez? Hogy képes vagy lemondani óhajodról.
Átadod, azaz nem foglalkozol vele tovább. Ahogy az angyalmágiában elégeted a megírt levelet, úgy engeded el kérésed, s a megvalósítást az isteni vezettetésre bízod. Sem a mikor?, sem a hogyan? nem lehet feltétel. A legnagyobb alázattal viseltess az angyalok cselekedetei iránt. Minden izgalom, aggódás megakadályozza a vágyteljesítést.

 AZ ISTENI HÁRMAS AZ EMBERBEN

Avagy: a test, a lélek, a szellem kapcsolata Számomra így válik érthetővé az ember az univerzumban.

TEST

A test a fizikai valóság. Azt jelenti, észleled, látod, felfogod, a világot, a környezetet. Ez az anyag területe. A kapcsolódás a világgal. Az anyag a szellem legalacsonyabb szintű kivetülése, mely magában hordozza a fejlődés lehetőségét.

Az anyag független és objektív, mert van. Vannak kövek, növények, állatok, emberek, házak, autók stb.
Látod ezeket, hiszen mindentől függetlenül vannak. Itt a hangsúly a „mi van, mit látsz?”-on van.

Szubjektívvá csak a lélek tapasztalatai teszik. Ahogy minőséget, érzelmet, gondolatot kapcsolsz hozzá, az lesz majd földi éned (test + lélek).
Az anyagi világ része minden, ami a testet ellátja: az étel, ital, a mozgás, a szex, a masszázs stb. Ez a legalsó szint.

LÉLEK

A lélek a következő, egyben a legérdekesebb része az embernek.

A lélek az, ami a testet életben tartja, illetve ő az, aki kapott egy testet, hogy megszülethessen benne, ö az általános én.
A gondolatok, az érzelmek és az akarat hármasa.

A lélek a test szellemi része. Vagy a szellem testi része. A lélekben kapcsolódik össze az emberen belül a Föld az éggel. Részben testi, részben szellemi, a kettő között álló.
A lélek nem azonos a szellemmel, de része annak. A lélek nem egyetlen földi élet sajátja, ahogy a test. A lélek az a részed, mely azóta létezik, hogy Isten kivetítette magából. A lélek dolga az életeken át való tapasztalás.

A környezet észlelésének minőséget adó részed a lélek. Ahogy tapasztalataiddal szubjektívvá teszed a
világot. A lélek tulajdonsága az érzés, gondolat, akarat. A lélek dolga felismernie magában az istenit, a szellemet.

Itt a hangsúly a „hogyan látod?”-on van.

Mert a dolgok hatást gyakorolnak rád. Kiváltanak belőled érzéseket, gondolatokat, és eldöntheted, akarod-e ezeket tettekké formálni. A lélek a földi élet minősége, hogyanja. A Lélek az, ami a dolgokat értékeli, szépnek, kicsinek, kedvesnek, csúnyának, butának, melegnek, alantasnak vagy fennköltnek tartja. A lélek, ha a testtel azonosítja magát, elbukik, de ha a szellemmel, akkor felemelkedik.

A lélek az a részed, ami eldöntheti: a testet szolgálja vagy a szellemet, de leginkább azzal tesz jót neked, ha összhangba tudja hozni a test kívánságait az örök szellem parancsával.

Tudod, amikor azt akarja tested-lelked, amit szellemed. Ez a harmónia.

Amikor a test nem kíván vágyai és függőségei fogságában vergődni, de nem is rugaszkodik el tőle a másik végletbe (világtól elvonultan, a test sanyargatásával, vagy kizárólag meditatív állapotban létezve). Amikor a test az akarattal, a gondolatokkal és az érzelmekkel együtt a tiszta érzések otthonában él, azaz cselekszik. Ez a legnehezebb a földi élet során. Egyensúlyban maradni.

A léleknek fel kell ismernie eredetét: hogy ő lényegében a szellem. Ennek az akaratnak kell alávetnie a testet.
Nem szabad viszont engedni, hogy az egyensúly felboruljon. Sem a test, sem a lélek, sem a szellem nem élvezhet előnyt, hiszen amint elkezdesz egyikkel kiemelten foglalkozni, a másik kettő látja kárát.

SZELLEM

A szellem az örök lényeg, az ember isteni része, Isten egy darabkája.

Az isteni akarat.

Felülemelkedik a személyes benyomáson, a világot és benne minden teremtményt kívülről (és egyben
belülről) szemlél. A szellem benne van mindenben, és minden benne van a szellemben. A szellem = Isten.
Amikor ráébredsz, vagy pontosabb a kifejezés, hogy felismered önmagad, akkor válik uralkodóvá benned a szellem, és felhagysz a test kívánságainak teljesítésével. Szellemed maga mellé állítja a lelket, így a testnek sincs többé elsősége az alantas anyagi világban.
Így valósul meg a test-lélek-szellem harmóniája. A test azt teszi, amit a lélek mond neki (tiszta, élő ételek és italok, mozgás, pozitív tettek), a lélek pedig azt teszi, amit a szellem szava diktál (pozitív gondolatok, szavak és érzések). Mert a szellem törvénye így akarja.
Ez még mindig a földi élet, nem válsz szentté, csak emberi küldetésed teljesíted. Nem eldobni kell az egót, nem megszüntetni, feloldani, hiszen ezzel életképtelenné tennéd magad. Az ego nagyon fontos részed, ő az életben tartód. Az ego egyediségünk, tapasztalatszerzésünk mikéntje.

Tedd barátoddá, dolgozz/élj vele együtt, ezzel megteremted a nyugalmat forgószeled középpontjában. Béke lesz benned. Az ego, ha a barátod, tudni fogod, mikor szólj, és mikor maradj csendben. Mikor engedj, és mikor védd magad. Mikor üss, és mikor menekülj. Az ego az, aki figyelmeztet rá, és meg is teszi, hogy elmegy a boltba kenyérért, hogy ehess. Erre sem a test nem képes önmagában, sem a szellem. Igaz?

Aki felismeri saját magát, testének és lelkének az isteni rend szerinti csodálatos szerepét, megvalósítja az egyetlen módon élhető, igazi és gyönyörű életet. Dolgod, hogy továbbadd tudásod, sugározd fényed minden emberre. Hiszen egyetlen feladatunk van: mindenkiben felébreszteni istenember valóját, ez pedig csak úgy lehetséges, ha nem várunk a mesterekre, mi magunk cselekedjük meg mindennapjainkban az önzetlenséget, az elfogadást, a szeretetet.

A megszerzett tudás holt tudás, ha nem adod tovább. Istennek nem az a célja, hogy csak a kiválasztottak tündököljenek fényében. A kiválasztottak dolga, hogy mindenkit felsegítsenek a földről egy olyan dimenzióba, ahol nincs része az anyag zsarnoksága okán kialakult gyűlölségben, kapzsiságban, birtoklásmániában.

Ez egy értelmetlen játék, ráadásul végzetes, ha beállsz a fogócskába. Lépj ki az ördögi körből, keresd az angyali köröket! Rengeteg lángocska köré lehet odagyűlni ma már, ami fantasztikus lehetőség elé állítja egész bolygónkat. A sok kis láng egyszerre emeli a Föld tudatosságát. Bízz rendületlenül a kis lángok erejében, hiszen ahol egyetlen láng is kigyúl, ott jelen van Isten. A fény pedig azért van, hogy aki sötétben él, rá tudjon ismerni saját sötétségére.

Az egónak fel kell ismernie saját magát. Egóddal gondolkodsz, érzel és döntesz. Ha ismered saját
gondolkodásod, érzelmeidet, döntéseidet, el tudod helyezni magad az isteni rendben. Fel tudod ismerni, jó úton haladsz-e az igazi valóságod, az isteni szeretet felé, vagy sem. Pozitívak a gondolataid, érzéseid? Jók a döntéseid? A szeretet és alázat nevében cselekszel? Csak úgy lehetsz ura az egónak, ha felismered: van neki egyrészről egy élvezetorientált, anyagban ragadt része, amelyik a testet élteti, és van neki egy tudatos része, mely az érzelmeket összhangba hozza az isteni értelemmel (kis én és nagy én).

Ez folyamat. Nem könnyű ugyanis tudatosítani, hogy az jó nekem, ami az egómnak nem. Vagyis az jó nekem, ha megvernek, mert ebben teljes alázatom nyilvánul meg?

Az ego a mi világunkban nem egy illúzió. A tudatosság ad neki pozitív vagy negatív töltést. Duális világban élünk ugyanis. Kilépve az örök vándorlásból, a testben születés kényszerétől, majd akkor és ott valóban illúzióvá válik az ego, a kis én is, és a nagy is, mert szükségtelenné lesz. Amíg azonban földi életet élünk, nem tudunk megválni tőle.

Mit tegyél?

A nagy éneddel társulj a kicsi helyett. A szellemmel, a test helyett. Aztán majd a nagy én tudni fogja, mit tegyen a testtel, hogy neki is jó legyen. A nagy én tudja, miben találod az istenit, a szeretetet. Tudja, mert tudnia kell, mi táplálja tested, mi táplálja lelkedben a nagy szellemet. A kis én nem figyel a megérzésekre, a belső világra, nem hallgat másokra, mert érdeke önös. Saját magát, a testet védi, mert úgy véli: ő a test. És fél, mert a halál, a végesség gondolata ott lebeg.

De miért? Mert a testtel azonosítja magát. Fel kell ismertetni vele, hogy ő nem csak test. ő te vagy: a test, a szellem és a lélek. Hárman együtt.

Aztán lehet, hogy csak sok tanulás után, de sikerül kihámozni a belőle a nagy ént is a kicsi mellől. Amikor tudod, hogy lehetnek alantas és önös vágyaid, szavaid és tetteid, de nem élsz ezekkel, mert úgy döntesz.

Ki dönt úgy? Ki ez benned? A test nem lehet, mert a test magában nem tud gondolkodni. A szellem sem lehet, mert éppen az a lényeg, hogy födi inkarnációban, földi testben hozd meg ezt a döntést, így tudatosodj.

Akkor ki dönt úgy?

A lélek közepén csücsülő isteni akarat. Aki részben földi, mert hát itt van, részben isteni, szellemi rész, mert képes isteni döntést hozni.

ANGYALI TÖRVÉNYEK

A KAPCSOLATBA LÉPÉS SZABÁLYAI

Az égi segítők önzetlen lények, azonban szabályok nélkül az angyali rendek sem működnek. Isten
küldötteiként éppúgy törvények vonatkoznak rájuk, mint a halandókra.

Az angyalokkal való kapcsolatba lépés olyan, mint amikor mi felvesszük a telefont, és megcsörgetünk egy számot. Vagyis hívást kezdeményezünk. A fizikai törvények így működnek: nem hallod a másik hangját, ha nem keresed fel telefonon vagy személyesen. Tehát cselekszel.

Angyalaid sem mozgásképesek, ha nem szólítod meg őket. Várnak, várakoznak, mert ez az örök dolguk.
Készenlétben állva várnak, hogy hívd őket. Habár ott állnak melletted, s ha elég érzékeny vagy, s elég jó velük a kapcsolatod, anélkül is érzed jelenlétüket, hogy szólnál. Nem avatkoznak be hívás nélkül, de érezheted, hogy készen állnak. Az angyalok mindig készen állnak. Ez a dolguk.

Több módszer létezik arra, hogy létrejöjjön közöttetek a kapcsolat. Szabály, hogy komolyan kell venned a hívást. Tilos a telefonbetyárkodás. Komolytalan játszadozásból, értelmetlen okból nem tudsz velük kapcsolatba lépni. Nem segítenek akkor sem, ha kérésed rosszindulatú, gonosz, ártó szándékú.
Mindig érted dolgoznak, fejlődésedért, és sosem tesznek olyat, ami nem szolgálja (felsőbb) érdekeidet. Ez már csak így működik.

A rossz egyébként is csak az emberi elme szüleménye, alapértelmezésben csak fejlődés van, igaz, nem ez tűnik valóságosnak.
Amíg nem mondod ki gondolatban vagy hangosan a kérést, nem tudnak mozdulni. Szegény kis párák, csak ücsörögnek melletted, szó szerint életed minden percében, és nézik, mit teszel. Várnak arra, hogy végre tehessenek valamit, ettől nagyon boldogok. Küldetésük akkor nyeri el igazi értelmét, amikor felismered, hogy léteznek.

Ijesztő számodra a gondolat, hogy láthatatlan lények keringenek körülötted, repdesnek az
asztráldimenzióban, akár össze is ütközöl velük a fürdőszobában – szóval nem, nem minden pillanatban látod őket szívesen. Megértem. Tökéletesen. Emberből vagyunk, tehát van szemérmünk. Az angyaloknak nincs.
Számukra semmi nem szégyellni való, mert tudnak minden illetlenségről, alantas vágyról, perverzitásról – tudod, miről beszélek. Ilyenkor azonban nem tehetnek semmit. Tudod, ha negativitást észlelnek, az számukra olyan, mintha kicsuknád őket a hideg lépcsőházba. Nem fognak megróni, nem kérnek számon. Azt majd megteszi felsőbb éned, akivel elég jó pajtások.

Tehát ott tartunk, hogy szeretnéd elérni őket. Vannak speciális feladatokat ellátó angyalok, vannak személyes őrangyalok, és sok más asztrálfigura. Hogy mikor kit hívsz, majd eldönti a helyzet. Mivel az angyalok mindig készen állnak, és bármikor bárkinél megjelenhetnek, elég, ha annyit kérsz: „angyalok, segítsetek!”. Úgyis azt a speciális angyalt hívja majd segítségül személyes őrangyalod, amelyikre pont szükség van.

Általában erősíti az angyali kommunikációt, ha megteremted a „telefonhívás” feltételeit. Ez pedig az
elcsendesedés. A külső, fizikai zajok kizárása vagy tompítása. A belső érzékek ugyanis nem jönnek át a külső bőven…

Tehát teremts nyugalmat magad körül. Tudom, a dolog sokszor éppen itt dől dugába, mert nincs mód, hely, alkalom a félrevonulásra. Legalábbis ezt gondolod. Mert azért mindig van pár nyugodt perce az embernek, ha nem is éppen a természet lágy ölén, de legalább a fürdőkádban. Vagy elalvás előtt, vagy ébredés után, vagy hazafelé a buszon. Az eszményi körülmények így persze vágyak maradnak, de ami késik, nem múlik, szóval nyugi. Ha kell, azok is eljönnek egyszer.

EGYSZERŰEN MARADJ CSENDBEN!

Ne tégy semmit. Csak legyél. Bárhol vagy. Ne csinálj semmit, csak lélegezz. Ne erőlködj, ne akarj
koncentrálni. Csak légy ott, ahol, és ne gondolkodj semmin.
Nehéz? Pedig milyen egyszerű dolgot kér tőled az ég.
Nem lényeg, mi van rajtad, hol vagy, gyújtottál-e gyertyát, zajos tömegben ácsorogsz, vagy egy erdei
tisztáson fekszel… ne erőlködj, hogy kizárd a külső zajokat, semmin ne erőlködj. Csak legyél. Lélegezz folyamatosan és természetesen, semmi kényszer ne szorítsa tested. Na, milyen?
Ja, hogy ez egy egyszerű bambulás a délutáni tömött buszon? Az hát. Élvezd!

GONDOLATOK ÚTJÁN (BESZÉLGETÉS)

Nem tudom, hogy vagy vele, de lehet, jót mosolyogsz, ha elolvasod a következő sorokat. Legalábbis én ezt tettem, amikor megtudtam, hogy az angyalkommunikáció egyik fajtája, amikor magamban beszélgetek.
Ilyeneket, hogy na, ezt nem kellett volna, Ági, vagy hangosan buzdítottam magam valamire, vagy keresek valamit, és nem éppen hang nélkül teszem – családom furcsa grimaszolása mellett. Mert magában az beszél, akinek több a kereke, mint a normális. De hogy mi a normális, na, azt nem tudja megmondani senki…

Tehát az én kis belső monológom mind egy-egy kis beszélgetés angyalaimmal, ami mindig elég jólesik, mert meg tudom beszélni a dolgaimat, és meg is nyugszom benne, naná. Nagyon jó kis beszélgetések ezek, bár néha én is úgy gondolom, hogy több, mint ami még elmegy, de kit érdekel, mit gondolnak rólam, nem bántok vele senkit – gondolom én.

Beszélgess nyugodtan magaddal, ha ez működik és jólesik, ahogy nálam, akkor ez egy nagyszerű módja az angyalokkal érintkezésnek. Figyelj közben, mert mindig azok a válaszok jönnek tőlük, melyek előrevisznek, pozitívak, segítő szándékúak.

Tudom, szeretsz kételkedni, egód nagyszerű játéka ez. Biztosan jó lesz így, meg tudom csinálni, ne legyen inkább másként? Na ezek azok a kételyek, kérdések, melyek az angyalokat a sírba viszik. Képletesen, persze, mert ők aztán szörnyen türelmesek. Egód teszi fel ezeket a kétkedő mondatokat, s ezeknek semmi közük nincs az angyalokhoz.

BESZÉLGETÉS A MEGISMERT ŐRANGYALLAL

Ha megemésztetted ezt az öröktől fogva tartó kapcsolatot, akkor lehet szorosabbra is fűzni a viszonyt. Úgy értem, tudatosabbá téve. Ne csak úgy beszélgess magadban, adj hatalmat ennek az erőnek! Tudjuk, hogy a magunkba vetett bizalom megint csak az ego kis játékának köszönhetően elég kicsinyke. Ezért aztán ha ennek véget akarsz vetni, tedd tudatossá, hogy belső segítőid nem csak meghallgatnak, de nagyon jó kis tanácsokkal is szolgálnak, ha tetszik ez egopajtásnak, ha nem.

Ekkor fog kilépni az arctalanság homályából az az egy-két vagy több segítő, akivel eddig is beszélgettél. Mit mondjak, ezer százalék, hogy rettentően örülni fognak ennek a felismerésnek. Tudod, miért? Mert ők ugyanolyan személyek, mint te, szeretik, ha név szerint szólítod őket, így érzik hasznosnak magukat. Úgyhogy légy bátor, és ismerkedj meg őrangyaloddal jobban.

Kérheted, hogy mutatkozzon meg előtted. Persze, talán nem fog eléd állni egy fehér ruhás, szárnyas lény, de még az sem kizárt. Mivel az angyalok is különbözőek, annak módja is különböző, ahogy megnyilatkoznak előtted. Az egyik határozottabb, és konkrétabb eszközöket használ, a másik árnyaltabb, lágyabb személyiség, és finomabb módon közelít. Lényegében úgy, ahogy számodra elérhetővé tudja tenni magát. Ez kiváló önismereti játék is, a játék szót idézőjelbe téve.

Ahogy emelkedik érzékenységed, tudatszinted, vagy ahogy mondják, rezgésszámod, úgy válik egyre
érthetőbbé az angyali kommunikáció is. Ne ijedj meg, ha egyelőre nincs semmilyen érzékenységed! Majd lesz.
Egyébként nem igaz, hogy nincs, csak nem figyelsz rá. Mindenkinek van ilyen.

Ha eldöntötted, hogy innentől kezdve közvetlenebb kapcsolatot szeretnél segítőddel, szólítsd meg egy
csendes pillanatban: „szeretnék találkozni veled, őrangyalom!” – ez a vágykifejezési forma tökéletesen megfelel számára. Akkor is, ha nem hiszed, csak kimondod. Várd, hogy mi történik. Nem biztos, hogy azonnal, de azon a napon azért légy nyitott. Hosszú folyamat ez, míg olyan közelségbe kerülsz vele, hogy ne okozzon gondot a „telefonhívás”.

Bármilyen gondod van, csak sóhajts egyet: „segíts, őrangyalom!”. Nincs távolság a számára, nincs
semmilyen akadály a segítségnyújtás előtt, kivéve, ha negatív érzések tombolnak benned. Jó vicc – mondod –, mikor kérnél segítséget, ha nem akkor, amikor bajban vagy, amikor éppen hogy negatív érzések tombolnak benned. Félelem, aggódás, harag, kimerültség, szégyen, bánat…

Az angyalok ott vannak tudatodban, ez elég ahhoz, hogy segítségüket előbb háborgó lelked csillapítására használják. Amikor nyugodttá válsz, pihentté, vagy amikor elalszol, készen állnak a válaszadásra.

Az angyalok ugyanis nagyon szívesen csendesítik az egót. Ez a humor az egészben, de miért is ne
viccelődnénk, ha megtehetjük ezt? Fő az önirónia!

Észrevétlen jelenlétüket akkor teszed tudatossá, amikor problémád közepette magadra tudsz szólni: „nyugi legyen!”. Amikor nem tovább hergeled magad, hanem lecsillapítod háborgó elméd. Vagy fel sem háborodsz.
Szóval tudatosan teremted a helyzetet az angyalkommunikációra. Ezt te teszed, vagyis nagy éned, de még egód is benne van. Érdekes, igaz?

Az angyalok, az égi segítők megtanítanak arra, hogy egód téged szolgáljon, igazi valódat, szellemedet, s ne égjen el a fizikai lét tüzében.

ÉRZÉSEIDEN ÁT

Az angyalok imádják a pozitív érzelmeket. Sajnos a negatívokkal nem tudnak mit kezdeni, mert azok zárják a kaput az orruk előtt, de a szeretet minden fajtája rendkívül felcsigázza érdeklődésüket.
Nézzük csak.
Önmagában a szeretet nem sokat mond, mert tartalom híján, kimondva még nagyon üres a szó. Az már azonban, hogy mit jelent számodra, már sokkal izgalmasabb tud lenni. Gondolj csak bele. Mondhatja párod napjában tizennyolcszor is, hogy szeret, ha eközben esténként a kocsmából támolyog haza, és időnként jól el is agyabugyál. Tiszta szeretetből. Szeret a drága, hú de mennyire, csak viseld el őt. És az is szeretet, ha pusztán szívjóságból kritizálod párod/ gyermeked, hiszen azt akarod, hogy észrevételeid a javára váljanak? Sosem fognak, mert nem érzik szavaidban és tetteidben az őszinte segítő szándékot. Üres szó marad, ha nem töltik fel az érzések.

Az érzések lehetnek érzékek és érzelmek. Érzékeid az az öt, amit jól ismerünk, és a hatodik, ez a
pluszcsatorna. Érzékelés a látás, hallás, tapintás, szaglás, ízlelés, és az érzékeken túli érzékelés. Érzéseink pedig igen bőséges kínálattal tarkítják életünket. Pozitív például a jóság, együttérzés, megbocsátás, önzetlenség, nagylelkűség, bátorság, és így tovább. Negatív a félelem, harag, bánat, kishitűség, gyávaság, önzés, türelem, satöbbi.

Kérheted őrangyalodat, segítsen szívedben megváltoztatni a negatív érzéseket. Ez nem kis feladat az
angyaloknak, mert tudjuk, a negatív érzések gátolják munkájukat. Mivel kapcsolatot indítványoztál, nagy éned dolgozik a feladaton, s megtesz mindent azért, hogy zöld utat kapjanak az angyalok, vagyis szívedben elcsituljanak a rossz érzések, képes legyél a megbocsátásra, önzetlen odaadásra akkor is, ha egyébként nem sok okod lenne rá.

Kérd, hogy változtassák meg érzéseidet. Nem lesz könnyű, mert le kell számolni az ego zsarnoki
képességeivel, de csak hajrá! Minden pozitív tett magához vonz egy másikat. Az univerzum kiegyenlít, ne sajnáld megbocsátásod az arra érdemtelentől se!
(Berente Ági - Angyalok könyve)

Angyali üzenet - Timár Veronika sorselemző, természetgyógyász- videó