2017. október 14., szombat

Tudatos álmodás és Testen kívüli élmény



Kezdetben az emberek nem rendelkeztek tudattal. Kialakulása után viszont az fokozatosan egyre nagyobb részét kezdte kitölteni éber állapotunknak. Manapság kezd azon is túlnőni, megkezdve terjeszkedését más állapotokba is.


Tudatossági szintünk a REM-alvás során megnő, létrehozva az emberi lét legelképesztőbb jelenségét – testen kívüli élmény (vagy tudatos álom) megtapasztalását. Valószínűsíthető, hogy a jövő férfiai és női egyidejűleg két világban fognak tudatosan létezni: a valós életben és testen kívüli élmények/tudatos álmok világában. Ez azonban jelenleg csak speciális technikák használatával érhető el.


A jelenségre tett utalások megtalálhatóak a Bibliában és egyéb ősi iratokban. Olyan, más jelenségek alapjául szolgál, mint a halálközeli élmények, földönkívüliek általi elrablás, alvásparalízis stb. Megtapasztalása olyan rendkívüli, hogy számos okkult mozgalom a legmagasabb szintű képességként tartja számon. Kutatási statisztikák azt mutatják, hogy minden második ember legalább egyszer intenzíven megtapasztalja élete során. Mindeközben maga a jelenség léte az 1970-es évek óta tudományos tényként elfogadott.



A jelenség számos modern szokásrendszerben jelen van, bár megnevezésére változó kifejezéseket használnak: “asztrál kivetítés”, “testen kívüli élmény”, “tudatos álom”. A továbbiakban a gyakorlatias “fázis” vagy “fázis állapot” kifejezést fogjuk használni a rá történő utaláskor.

Ami a jelenség érzékszervi megtapasztalását illeti, ez nem egy puszta vizualizációs gyakorlat. Ébrenléti valóságunk csupán egy fakó ábránd a fázishoz (tudatos álomhoz és testen kívüli élményhez) viszonyítva! Ez az oka annak, hogy számos kezdőt sokkhatásként ér – vagy halálfélelmet ébreszt bennük – az ebbe a tudatállapotba való kerülés. Az érzékelés szintjén ez egy valódi párhuzamos világ.
Michael Raduga
(Lovas Sándor fordítása)
Forrás: http://obe4u.com/hu/

A Fázis dokumentumfilm. Összetöri a valóság illúzióját. Tudatos álmodás és testen kívüli élmények. videó:

 http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/a-fazis-dokumentumfilm-hGiD0ADEmh8ybfgO