2024. március 9., szombat

Aki visszajött a halálból – Egy intenzív terápiás orvos bizonyságtétele életről és halálról

Dr. Oszvald Péter aneszteziológus, nyugalmazott intenzív osztályos főorvos, lényéből derű, harmónia és végtelen nyugalom sugárzik. Ő a korszerű aneszteziológiai és intenzív terápiás eljárás kidolgozója, megteremtője Magyarországon. Hivatása számára máig tartó szolgálat és küldetés, a Gondviselés folyamatos jelenlétével.


Oszvald Péter, a hazai aneszteziológia és intenzív terápia egyik
úttörője – aki elindította és 36 éven át vezette Budapesten a Tétényi úti, ma
Szent Imre Kórház aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályát – tapasztalatairól,.
Ami az ABC-n túl van: egy gyermek orvossá éréséről, a legsúlyosabb betegek gyógyításának
titkairól, az orvoslás szépségéről és fájdalmairól, a mentők színes világáról, a szolgálatról és a vezetésről ír könyve első két részében, a harmadikban pedig az újraélesztés csodájáról szól egyszerű, mindenki számára érthető nyelven, egyéni megközelítésben. Az önéletrajzi jellegű írásában az orvoslás hazai szakmai történetének egy fejezetébe nyújt betekintést,
és a 20. század második felének korrajzát is adja.


Oszvald Péter már gyermekkorában eldöntötte, hogy gyógyítani, életeket menteni szeretne. A 90 éves evangélikus férfi kameránk előtt arról is vallott, hogy egy baleset következtében maga is került olyan helyzetbe, amikor újra kellett őt éleszteni, mert beállt nála a klinikai halál. „Életemben nem voltam olyan jól, mint mikor meghaltam” – mesélte. Azóta is azzal a bizonyossággal éli életét, hogy nincsen okunk félni a haláltól.

EGY INTENZÍV TERÁPIÁS ORVOS BIZONYSÁGTÉTELE ÉLETRŐL ÉS HALÁLRÓL 
Lét-Ige - videó
forrás:Bizony, Isten!