2024. március 26., kedd

Falusi Mariann betekintett előző életeibe


Az énekesnőt izgalmas kalandra hívtuk: lenne-e kedve hipnózissal visszautazni a saját múltjába. Lelkesen mondott igent, kíváncsi volt, ki lehetett korábban, hogy élt – és van-e mindennek hatása a jelenére. Így hát elvittük egy szakemberhez, Kövesi Péterhez, aki legalább ezer embernek segített eddig felidézni, átélni a korábbi életeit.

fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu

Annak ellenére, hogy Falusi Mariann izgatottan helyezkedett el a fotelben, mégis nagyon gyorsan transzállapotba került. Kövesi Péter NLP-terapeuta (az NLP módszer lényege a negatív tapasztalataink átkeretezése, melynek hatására fejlődik a kreativitás, a problémamegoldás, az önismeret – a szerk.) utasításokat mondott neki. Így Mariann először a szobán kívül látta magát, majd később az égboltról figyelte a pesti utcákat, végül korábbi életbe sikerült eljutnia.

Első élet: jégbarlangban élő, vadászó eszkimó nő

„Nő vagyok, sötétszürke, állatszőrből készült csizmát, szőrös mellényt és sapkát, valamint bőrnadrágot viselek – sorolja Mariann a képeket, jeleneteket, amiket lát a hipnózis során. – 36 év körüli eszkimó vagyok, Maoi a nevem. A testalkatom inkább vékonynak mondható, a kezemben íj van, amivel vadászok. Hófödte jégkunyhó az otthonom, olyan, mint egy jégbarlang. Körben fenyőfák vannak, amelyek ágai roskadoznak a hótól. Nagyon hideg van, kristálytiszta a levegő, csend és nyugalom honol, ami jó érzéssel tölt el.”

Kövesi Péter arra kéri a csukott szemű énekesnőt, hogy menjen előre az időben, és nézze meg, változtak-e a körülmények? „Idős, cserzett bőrű eszkimó asszony van velem, akihez semmiféle érzelem nem köt. Az a dolga, hogy főzzön rám. Most éppen pörköltszerű étellel vár, aminek fantasztikus illata van, nagyon finom. Szeretem ezt az életet, amiben végtelenül szabad vagyok, azt teszem, amit akarok, és nem kell alkalmazkodnom senkihez.”

Második élet: büszke andalúz cigányasszony

„Andalúziában élek, a közép­korban, amikor a mórok uralkodnak – meséli az újabb inkarnációról Mariann. – Eszmeraldának hívnak, csodaszép, vékony derekú cigánylány vagyok. Óriási, feketés, sötétbarnás színű a hajzuhatagom, fülemben nagy aranykarikák vannak, az öltözékem dúsan hímzett, színes ruha. Harmincas éveim elején járok, gazdag vagyok, élvezem az életet, úgy érzem, enyém az egész világ. Egy nagy, nyüzsgő piacon táncolok, a szoknyám pörög, mindenki nekem tapsol. Van egy mór férjem, aki intelligens, okos, határozott, abszolút férfi, aki nagyon szeret engem, és én is imádom őt.”

A terapeuta arra kéri Mariannt,­ menjen előre az időben, és mondja el, mit lát. „Születik egy fiam és egy lányom. Annak ellenére, hogy van személyzetem, mégis én főzök, mert imádom elkészíteni az ételt. A férjem előbb távozik az élők sorából. Én egészséges vagyok, és 80 éves, amikor végleg lehunyom a szemem.”

fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu

Harmadik élet: ókori egyiptomi katona

A következő inkarnáció így jelenik meg a szeme előtt: „Az ókori Egyiptomban látom magam, 28 év körüli férfiként. A piramisok már állnak. Csodaszép házban élek, amelyhez dúsan zöldellő kert és egy kis patak tartozik. Az anyám révén vagyok gazdag, aki már nem él. Az apám egyedül tengeti a napjait a tengerparton, egy szirti házban. Nincs háború, nem harcolok. Inkább kiképeznek a harcra, és a barátaimmal, a katonatársaimmal virtuskodunk, mulatozunk, jókat eszünk és iszunk, remek a hangulat.”

Negyedik élet: mongol lótenyésztő családanya

„Idős nő vagyok, Mongóliában élek, négy fiam van, akik felnőttek. A férjem már nem él. Kint állok a sztyeppén, ami szürkés-sárgás színű. Lovakat tenyésztünk, akik kint vannak a szabadban. Nagyon szeretem ezt az életet, mert a magam ura vagyok, azt teszem, amit akarok, ami jólesik. Nem tartozom senkinek elszámolással. Nem történik velem semmi, csak élvezem a végtelen nyugalmat, és ennek köszönhetően, aki hozzám fordul, annak erősíteni tudom a biztonságérzetét.”

Milyen lenyomatokat hordoz a múlt?

Kövesi Péter a hipnózis befejeztével összegzi Mariann-nak és nekünk a hallottakat, és levonja a tanulságokat, kihatásokat az énekesnő jelenlegi életével kapcsolatban.

AZ EVÉSRŐL: „Ugyan őt nem foglalkoztatta, hogy miért eszik sokat a jelen életben, de a gyökereit felfedezhette a korábbiakban. Az első, a második és a harmadik életben is említést tett arról, hogy szereti a finom ételeket, amelyeknek napjainkban sem tud ellenállni.”

AZ ÉLETSZERETETRŐL: Kövesi Péter arra is rávilágít, hogy érdekes módon Mariann korábbi életei nem a cselekedetekről, történésekről szóltak, hanem inkább az életérzésről. „Mindegyik létben jól érezte magát, és ez a jelenlegire is éppúgy vonatkozik. Mindezt a horoszkópja is jelzi, mert amikor megszületett, király trigon konstelláció jött létre az égbolton, amely nemcsak szerencsét, hanem isteni védelmet is jelent.”

A NÉPSZERŰSÉGRŐL: Az is érdekes a szakember szerint, hogy az énekesnő a második életben élvezte a figyelmet, a népszerűséget, amit a jelenben is megél a színpadon. Ahogy az andalú­ziai piactéren táncolt, ugyanazt az ovációt hallotta, mint amit most, a fellépések során.

AZ EGYEDÜLLÉTRŐL: Napjainkban Mariann a csendes szemlélődők táborához tartozik. „Ennek a gyökerei a múltba nyúlnak – állítja Péter. – Az első és a negyedik életre, amikor élvezte az egyedüllétet, azt, hogy nem kell alkalmazkodnia senkihez, és csak csendesen figyelte a világot, a környezetét.”

A KETTŐSSÉGRŐL: Mariann életére a kettősség is jellemző. A színpadon óriási energiákat mozgat meg, míg civilben inkább visszavonult. Ez is a négy korábbi inkarnációjának a lenyomata. Az elsőből és a negyedikből hozza a visszavonultságot, a szemlélődést, az elcsendesülést, amikor jól érzi magát egyedül is. A másodikból és a harmadikból pedig a pörgés-forgást, amellyel mindent belead a koncerteken vagy a színházban.

MARIANN VÉLEMÉNYE

Az énekesnő azért is örült nagyon Kövesi Péter visszavezetésének – még napokig a hatása alatt volt –, mert olyan pozitív élmények érték a hipnózis során, olyan energiákkal telítődött lelkileg, szellemileg, melyeket a későbbiekben biztosan fel tud majd használni az életében.

- forrás:story.hu -

- - - - - - - 

Kapcsolódó írás

dr. Michael Newton: Lelkünk útja I-IV. - 7000 lélek emlékszik az életek közti "életére" hipnózis alatt, és a hasonlóságok elképesztőek


Dr. Michael Newton - Lelkünk útja I. - Bevezetés
forrás:Strayer