2024. március 7., csütörtök

Az ember energialény


Amikor a horgász fárasztja a halat, akkor sokáig nagyon görbül a bot. Egy pár kilós hal is hatalmas erőt tud kifejteni, aránylag hosszabb ideig. Ha nem lenne élet a pontyban, akkor a 10 perc fárasztás helyett, pár másodperc alatt a felszínre lehetne húzni az élettelen, energia nélküli testet.


Azt értjük, hogy az autó miből tud erőt kifejteni. Leállítok egymás mellé egy benzines autót, meg egy elektromos autót, - kikapcsolva, sebességet kivéve, - akkor aránylag kis erővel arrébb lehet tolni őket. De próbáljuk meg akkor tolni, amikor nem élettelen, energia nélküliek, - hanem a sofőr padlóig nyomja a gázt. Amikor erő van bennük.

Azt értjük, hogy addig lesz erő bennük, amíg ki nem fogy a benzin, vagy le nem merül az akkumulátor, utána - a hal példájához hasonlítva, - már csak élettelen testek lesznek, amikben nincs energia. Amiket már könnyű arrébb tolni.

Legyen szó halról, vagy emberről, - ha ilyen szemszögből közelítjük meg az életet, akkor láthatjuk, hogy valamiféle energiára működünk mi is, - ahogy a benzines, vagy elektromos autó. Ezt az energiát akkor töltjük a testünkbe, amikor szükségünk van rá. Akkor kapcsoljuk be a motort, amikor szükségünk van rá.

Az autót megtankoljuk, az elektromos autót feltöltjük, értjük honnan van az energia. De az ember honnan kapja? Láthatjuk, hogy alvással az ember feltöltődik. Nyilvánvaló dolog ez, mégis nehezen látjuk meg magunkat energialényként.

Mert ha meglátnánk, akkor az orvostudomány nem csak a test szerint gyógyítana, hanem az energia szerint is. Elektromágneses lények vagyunk, akiknek aurája van. Akiknek akkumulátora van. Amiből a testbe energiát tudunk tölteni a gondolatok segítségével.

Miért van egy nyaralás után több életerőnk? Miért égnek ki az emberek a sok stressztől? Miért sírunk, miért ásítozunk, nyújtózkodunk? Mi az az orgazmus? Hogyan függ össze a légzés az akkumulátorunkkal? Ezek az életjelenségek mind energetikai jelenségek, amikről nem sokat tudunk. A telefon nem mozog, mint az autó, mégis lemerül. Az ember nem csak fizikai mozgással fogyaszt energiát, - az agy, a számítógép is nagyon sok energiát tud elfogyasztani.

Őseink értették, hogyan vagyunk energialények. A templomok, az ősi piramisok mind olyan építmények, melyek arra szolgáltak, hogy jobban feltöltsék az embert. A királyok koronája, a kristályok, a kupola alakú fejtárgyak, - mind metafizikai kiegészítők voltak a nagyobb töltéshez. Tudatosan történt az ember feltöltése.

A hetekben nagyon sok napkitörés volt. Az energia beépült a Föld elektromágneses terébe. Össze vagyunk kötve. Beépült a halak aurájába, amitől felélénkültek, enni kezdtek. A facebook hírfolyam megtelt a kapásokkal, fárasztásokkal. Az ember is magasabb energiaszinttel töltődik, amitől nagyobb képet képes átlátni, összefüggéseket megérteni.

Tesla az egyik híres képén villanykörtét tart a kezében, ami világít, miközben villámok cikáznak körülötte a tesla tekercsből. Magasabb körülötte a levegő elektromos töltöttsége, - a világító villanykörte azóta is az agyműködés, jó ötletnek a jelképe. Tesla nagyon sok mindent megértett. Mert megértette, hogy elektromágneses lény, aki ha nagyobb töltést kap, szellemileg is nagyobb teljesítményre képes.

- forrás: Zsigray András -

- - - - - 

A bizsergető energia - videó
előadó: Dr. Tihanyi Benedek T. orvos, jógaoktató, önismereti tréner, relaxációs kórusvezető
forrás:TEDx Talks