2024. március 25., hétfő

Esther és Jerry Hicks - A Vonzás Törvénye


Esther és Jerry Hicks a spirituális irodalom egyik egyedi alakjai. Közösen 9 könyvet írtak, amiben egy Abrahám nevű szellemlény által megosztott tanításokat adtak közre.
Az egész történet úgy kezdődött, hogy Esther megakarta tudni ki a szellemi vezetője és ezért mindennap meditált a férjével. Aztán 9 hónap után választ is kapott rá. 1985-ben, hálaadás környékén már egyre intenzívebbek voltak a meditációi, érzelmileg gazdagok és sokszor olyan volt, mintha szárnyalna..
Egy nap az tűnt fel neki, hogy a feje nem pusztán össze-vissza mozog, hanem az orra betűket ír a levegőbe. Érezte, hogy egy nem fizikai erő hullámzik át a testén. Jelezte Jerry-nek a történést, aki mindjárt jegyzetfüzetért sietett és a következőt írta le: A nevem Abraham, én vagyok a szellemi vezetőd…


Abrabam: Nos, határozd meg mi a halál?

Vendég: A tudatunk elvesztése.

Abraham: Nem. A halál a teljes Tudatosság elnyerése. 
Nem csoda, hogy félsz tőle, hiszen nem tudod, mit jelent. Nem veszíted el az összpontosítás képességét, hanem visszanyered mérhetetlenűl átfogó összpontosításodat. Visszatérsz teljesebb, tágabb,ragyogóbb, magabiztosabb, boldogabb önmagadhoz!

Vendég: Hogyan bizonyosodhatnék meg erről magam is?

Abraham: Halj meg. Vagy kérdezz meg valakit, aki meghalt. Mi halottak vagyunk, értelmesek, ragyogóak, kapcsolatban állunk a Végtelen Értelemmel, és boldogok, elégedettek vagyunk, teremtünk - és olyan halottak vagyunk, amilyenek csak lehetünk.

Vendég: Volna rá mód, hogy feljebb jussak a Rezgések Skáláján?

Abraham: Halj meg, és megtudod. Hallanod kellene a harsogó nevetést, különösen akkor, amikor többen halnak meg egyszerre. Általában ilyeneket mondanak: Hát mégis én gondoltam rosszul?" Hát ezért aggódtam annyit? Az élet mennyi öröméről maradtam le, amíg a nem létező halál miatt aggódtam."

Amikor már nem erre a testre összpontosítasz, magad mögött hagysz minden bizonytalanságot és félelmet. Képzelj el egy kvantum ugrást! Képzeld el, hogy bárhol is vagy, egyenesen a Tíszta,Pozitív Energiába térsz meg. Képzeld el, hogy magad mögött hagysz minden ellenállást, és megjelenik benned a világosság, ami akkor ragyog fel, ha így teszel. Micsoda suhanás is ez!

És az olyanok, mint Esther, halálotok tapasztalatát magától értetődően tekintitek majd a következő lépésnek. Esther aki, oly sok napon és éven áthagyta, hogy a Forrásenergia keresztüláramoljon rajta, hozzászokott a rezgéséhez, így halálának tapasztalatát teljesen természeteslépésnek fogja érezni. Nem érez leírhatatlan megkönnyebbülést mint az, akinek a rezgése folyamatosan a félelem, kétségbeesés vagy akár kielégületlenség szintjén volt.

De nem számít, hogy az érzelmi skála mely fokán álltál. Amikor visszavonod összpontosításodat, visszatérsz az Energiához,aki valójában vagy. Egy pillanatra sem veszíted el annak tudatát hogy ki vagy. Nem olvadsz bele valamiféle homályos ködbe, nem veszíted el önazonosság-tudatodat, nem fogsz azon tűnődni, hogy vajon hol lehetsz, nem fuldokolsz a levegőhiány miatt. Nem hiányzik majd a tested. Ezzel szemben érezni fogod mindazt, ami valaha voltál. Bárhova eljuthatsz, ahová csak akarsz. Megnézheted a temetésedet is, ha úgy kívánod. Újra működésbe hozhatod Lénységed rezgését.

Szóval a Nem Fizikai nézőpontodból (amit halottnak nevezel, újra működésbe hozhatod korábbi éned rezgését, és úgy érezheted, mintha még mindig a fizikai testedben volnál. De tudod, miként szokott lenni? Ezt senki sem akarja, mert a tágabb nézőpont oly mámorító.

Majd hozzászoksz a helyzethez, és újra emlékszel rá, hogy ki is vagy, és találkozol azokkal, akiken tűnődtél, miközben visszatérsz az egyre nagyobb és nagyobb rálátást biztosító nézőponthoz. És van valami, ami miatt egy kissé bizalmatlan leszel fizikai alakod iránt, méghozzá az, hogy emberi személyiséged nagy része kedvezőtlen beállítottságú, és azokat a részeit magad mögött hagyod. Tehát csak a legjobbat őrzöd meg magadból, és a többí nem hiányzik.

Az ilyen beszélgetések alkalmával gyakran emlékeztetnűnk kell rá titeket, hogy nagyon szerettetek volna ebben a testben lenni! Tudjuk, hogy meg fogjátok tapasztalni mindezt, amikor visszatértek a Nem Fizikaiba, de ez az ajtó mindkét oldalról nyílik. Azt szeretnénk, ha feljutnátok az érzelmi skálán, és mindez itt és most belétek ivódna. Ugyanis ezért vagytok itt. Azért érkeztetek ide, hogy itt és most éljetek.

Nem azért vagytok itt, hogy fokról fokra feljebb jussatok egy létrán, vagy jó pontokat szerezzetek, és nem is azért, hogy eljussatok valamilyen megértéshez vagy tökéletességhez, és a jól végzett munka tudatával térjetek vissza. A gondolat Előőrsében vagytok! A Forrásenergia vagytok, idekint a 3D Előőrsben. És minden, amit tesztek, amit tapasztaltok, hozzájárul nemcsak a tér-idő valóság, hanem Minden Létező tágulásához is. Ennek az Előőrsnek nagy a hatása. Tehát nem azt akarjuk, hogy vesd magad a halálba - azt azonban szeretnénk, ha többé nem félnél tőle. Mi pedig még nem ismertünk senkit, aki igazán tudott volna élni fizikai életében, amíg nem szabadult meg a halálfélelemtől.

- forrás:János Csernák -

Esther és Jerry Hicks


Az Univerzum három legfontosabb törvénye 

Az első Törvény, a Vonzás Törvénye azt mondja ki: Hasonló a hasonlót vonzza. Habár ez csupán egy egyszerű megállapításnak tűnhet, valójában ez az Univerzum leghatalmasabb Törvényének meghatározása – egy olyan Törvényé, mely minden időben minden dologra hatással van. Semmi sem létezik, amire ne vonatkozna ez a hatalmas Törvény. 

A második Törvény, a Tudatos Teremtés Tudománya kimondja: Aminek gondolatot szentelek, és amiben hiszek, vagy amit elvárok – az létezik. Röviden, azt kapjátok, amire gondoltok, akár akarjátok, akár nem. A gondolat tudatos alkalmazása az, amiről a Tudatos Teremtés Tudománya igazán szól, hiszen ha nem értitek meg ezeket a Törvényeket, és nem alkalmazzátok őket tudatosan vagy szándékosan, akkor nagyon jól fogtok teremteni – csak éppen véletlenszerűen. 

A harmadik Törvény, az Elfogadás Művészete kimondja: Vagyok, aki vagyok, és kész vagyok megengedni és elfogadni, hogy mások is azok lehessenek, akik. Amikor készek vagytok engedni másokat, hogy azok legyenek, akik, még ha ők nem is engedik meg ugyanezt nektek, akkor Elfogadókká váltok, az azonban nem valószínű, hogy eljuttok erre a pontra addig, amíg meg nem értitek, hogy mi módon kapjátok azt, amit kaptok.

- - - - - -

A vonzás törvénye - Esther és Jerry Hicks - videó
forrás:Édesvíz Kiadó