2014. január 2., csütörtök

Hogyan üzen, segít a Lélek?




Azért születtél le, mert tapasztalni, fejlődni szeretne a Lelked. Még lejöveteled előtt pontos listát készítettél Te, mármint a Teljes Valód, a Lelked, hogy milyen feladatokat szeretnél megoldani. Azonban a testbe költözésedkor ezeket az emlékeidet törlik szellemi épséged megőrzése végett. Hiszen ezzel a "korlátozott tudattal" nem lennél képes megérteni és átlátni mindazt amit a Lelked hordoz.




Ahogy növekszel testedben, egyre jobban elveszíted a kapcsolatot Istennel, a Lelkeddel, a Szellemi Birodalommal. (Kivéve, ha olyan szülőket választottál magadnak, akik képesek segíteni a spirituális fejlődésedet is.) Érzékszerveid egyre jobban beszűkülnek, átállnak a fizikai világ valóságára.

Tehát Lelkedtől elszakadva, "csupán" a szüleid, környezted útmutatásai által megtanult viselkedési mintákkal, és a gyermekkori élményeiddel indulsz neki a nagybetűs Életnek.

Mivel Lelked a fejlődésedhez szükséges legmegfelelőbb szülőket választja ki, ezért nagy valószínűséggel eléggé más irányba indulsz el az Életedben, mint amerre menned kellene.

Miért is? Mert a fejlődés azt jelenti, hogy saját magadnak kell megszerezned azt a tulajdonságot, képességet, amire a Lelked vágyik, hiszen ha azt készen kapnád a családodtól, akkor az már nem tanulási feladat lenne.

Tehát elindulsz az Életbe és nagy valószínűséggel nem arra, amerre menned kellene. És mivel a Lelkeddel nem vagy kapcsolatban, nem hallod meg szavát, ezért csak úgy tud Neked üzenni, hogy akadályokat gördít az utadba, hogy ne menj tovább a jelenlegi utadon. Ezek az akadályok az elején kicsik, hiszen nem kiszúrni akar veled a Lelked, hanem segíteni. Aztán, ha az apróbb jelekre nem reagálsz, akkor egyre nagyobb és nagyobb jeleket fogsz kapni, hogy vedd már észre az üzenetet.

Ezek az üzenetek, segítő jelek elmehetnek egészen a komoly betegségekig, vagy bármely életterületeden jelentkező krízisig is.

Persze ilyenkor érezheted úgy, hogy az élet keresztbe tesz Neked. Hogy hogyan reagálod le az életedben megjelenő nehezítő körülményeket, az Rajtad múlik. Hiszen ha összerakod a nehezítő körülményeket, akkor előbb utóbb kirajzolódik előtted, hogy melyik az az út, melyen nem kéne tovább haladnod.
De persze lereagálhatod mindezeket az eseményeket úgy is, hogy dühössé válsz és egyre jobban nekifeszülve, csak azért is végig akarod vinni az elképzeléseidet, és nem engedsz az elgondolásaidból.

Természetesen minden esetben akkor jársz a legjobban, ha az életed bármely területén (párkapcsolat, család, munka, pénz, egészség) felmerülő nehézségeket észreveszed és felkutatod, hogy vajon a Lelked mit is szeretne üzenni számodra.

És ahogy egyre jobban figyelsz a "jelekre", ahogy elkezdesz "befelé figyelni" úgy kerülhetsz ismét egyre közelebb és közelebb Önvalódhoz, a Lelkedhez. És mikor már meghallod Lelked szavát, akkor már nem lesz szükséged az életedet nehezítő körülményekre, eseményekre. Létezésed megtelik békességgel, szeretettel, türelemmel, boldogsággal.
(Forrás: lelekut-fejlodes)