2014. január 5., vasárnap

Szeretet csak érdekek nélkül!



Nagyon sokszor hallottam már azt a kifejezést, hogy "én mindig csak a jót adtam, mégsem kaptam soha vissza". Nem kívánok kételkedni senki szavaiban, a bejegyzés célja nem ez.


Azt kívánom megvilágítani, hogy még sokan mindig nem értik pontosan a szeretet mibenlétét. Csupán egy apróságról van szó, ez az apróság mégis óriási jelentőséggel bír. Egy másfajta érzet szeretetbe való csempészése, és így a szeretet máris nem az, amely tiszta maradna, ezért nem is tartalmazza azokat a hatalmas energiákat, amelyeket valójában kellene, hanem sokkalta gyengébbé válik.

Ahhoz, hogy a szeretet megőrizze tisztaságát, és ezekkel az energiákkal bánni is tudjunk, meg kell őriznünk a szeretetet önmagában, minden más érzet nélkül. Mindenki tudja, hogy minden rendelkezik energiával, így a gondolatok is, gondolataink érzetekkel történő megtáplálása váltja majd ki teremtésünk eredményét. Ahogy a szeretetnek megvannak a maga energiái, ugyanúgy megvannak ezek az energiák a félelemben, az irigységben és minden más érzetben, így az önös érdekben is. Amennyiben a szeretetünket más alacsony rezgésű érzetekkel is megtápláljuk, úgy a szeretet energiái gyengülni fognak, ha pedig a szeretettel ellentétes érzeteket táplálunk, úgy ezek az energiák meg is szűnnek.

Nekünk pedig csak is a szeretet teljesen tiszta energiáira van szükségünk, ha azt akarjuk, hogy életünk valóban úgy alakuljon, ahogy szeretnénk. Ha valamit adunk, azt ugyanúgy kapjuk majd vissza. Ha csak azért adunk valamit, mert viszonzást is várunk, akkor mindezt önös érdekkel tesszük. Nem a szeretetet kapjuk így viszonzásul, hanem az önös érdekek energiái térnek majd vissza hozzánk annak teremtőerejével együtt.

Amikor szeretettel gondolunk másokra, amikor szeretettel beszélünk valakiről, amikor szeretetből cselekszünk, akkor ez, legyen mindig őszinte, legyen mindig elvárások nélküli! Hiszen az őszinte szeretet szívből jön. Nem azért, mert valamit elvárnánk érte, hanem azért, mert valójában szívből szeretünk, és nevében nem viszonzásért cselekszünk.

Csak így, csak érdekek nélkül lehet tisztán szeretnünk!

Szeretettel:

Carmelian & Cedamus