2014. január 25., szombat

Szellemi valóság 1.

 
Mi a kozmikus energia?

Mindenhol megtalálható energia. Ott van mindenütt és mindenben. Fenntartja a világegyetem rendjét. Ez maga az életerő. Szükséges a fizikai léthez és a tudatosságunk kiterjesztéséhez. Mély alvás során egy bizonyos mennyiségű kozmikus energiához jutunk, ha az ez alatt szerzett energia kevés, lehetünk izgatottak, fáradtak és feszültek. A hiányzó energia csak meditációval pótolható.






Mi a meditáció?

A meditáció tudatos alvás. Meditációban korlátlan mennyiségű kozmikus energiát vagyunk képesek fogadni. Ez teljesítménynövekedést idéz elő az elmeműködésünkben és a gondolkodásunkban. Megnyitja az ajtót a hatodik érzékünk felé és még azon is túl. Ennek a meditációval megnövelt energiának köszönhetően leszünk ellazultak, egészségesek és boldogok. A meditáció nem más mint saját tudatunk utazása világainkba. A meditáció alatt tudatos utazást teszünk a testünktől az elménkbe, az elménkből az értelembe, az értelemből önmagunkhoz és azon túl. A meditációhoz először meg kell szüntetnünk testünk minden tevékenységét és elmeműködésünket.






Hogyan meditáljunk?

A meditációhoz az első lépés a helyes testhelyzet felvétele. Meditálhatsz bármilyen testhelyzetben, de ez a helyzet legyen kényelmes és nyugodt. Meditálhatunk padlón vagy egy széken is. Meditálhatunk bárhol, ahol kényelmesen érezzük magunkat. Ülj le a padlóra törökülésben, öledbe helyezd el kezeid és fűzd össze az ujjaid! Csukd be a szemeid és szüntesd meg mind a külső és belső beszélgetéseket. Ilyenkor ne ismételgess mantrákat, csak lazíts! Amikor keresztezzük a lábaink és összefűzzük az ujjaink egy energiakör alakul ki, mely nagyobb szilárdságot biztosít. A szemeid ilyenkor az elmédre nyíló kapuk. Amikor a test ellazul átlépünk az elme és az értelem területére. Az elme nem más mint a gondolatok kötege, ami folyamatosan megújul és újraindul, mindig az elme felülete felé áramolva. Amikor gondolatok vannak az elmében rengeteg kérdésünk támad tudatosan vagy tudattalanul megjelennek az elmében és az értelemben. Figyeljük a légzésünket! A megfigyelés önvalónk igazi természete, tehát csak legyünk tanúi a légzésünknek. Ne lélegezzünk tudatosan, ne lélegezzünk ki és be szándékosan. Csak hagyjuk a be és kilélegzést a saját ütemében. Csak figyeljük meg ez a leglényegesebb, ez az út. Ne hatolj a gondolataid mélyére, ne ragadj le kérdéseknél, amit az elméd kelt csak fogadd el ezeket és térj vissza a légzéshez ekkor a gondolatok mennyisége lecsökken. Végül a légzés egyre lassul és egészen csekéllyé válik és megszűnik a cikázás a szemöldökök között. Ebben az állapotban nem lesz se légzésünk, se gondolatunk. Teljes mértékben gondolatnélküliek vagyunk. Ezt az állapotot nevezik természetes állapotnak vagy gondolat nélküli állapotnak. Ez a meditatív állapot. Ebben az állapotban zuhatagként ömlik ránk a kozmikus energia. Ez az energia átáramlik az energiatestünkbe, melyet étertestnek hívunk.
(forrás: holisztikusgyogyitás)