2015. január 14., szerda

5 dolog, ami segít megőrizni az épelméjűséget ebben az őrült világban



Nagyon gyakran esnek az emberek a gondolkodás sötét kútjaiba, amikor az elméjük megtelik aggodalommal, félelemmel, rettegéssel, megbánással, és szomorúsággal, amit gyakran a megjátszott boldogság fátylával próbálnak leplezni.




Azok számára akiket körülvett az aggodalom és a félelem sötét fellege a folyamatosan áramló rémségek, szörnytettek, katasztrófák és rossz jóslatok miatt azt tanácsoljuk, hogy szakítsanak időt a saját lelki békéjük újraépítésére. Ha nem teszünk ellenlépéseket a tudatunkat átitató negatív érzésekkel szemben akkor akár gátló negatív szokásmintázatokká is nőhetnek, és végeredményben felemésztenek mint Michael Ruppertet az igazságok terhe. Léteznek olyan dolgok amikre ha figyelmet szentelünk, akkor ezek a negatív érzések csökkenthetők.

  1. Amikor úgy érzed, hogy az egész túl sok és nincs nyugalmad a negatív hírek miatt. Ha csak azt látod hogy a világ egy sötét és reménytelen hely, akkor tarts szünetet. Kapcsold ki a TV-t, állítsd le a számítógépet és távolodj el az egésztől egy kis időre. Ne is beszélj róla. Helyette keress valami más elfoglaltságot. A háziállatok ebben nagyon nagy hasznunkra vannak. Segítenek a maguk módján visszaállítani a lelki békénket, legalább egy időre. Micsoda ajándék ez!
  2. Kapcsolódj újra a természettel! Gyakran túl sokat töltünk a civilizációban, a szürke hétköznapok komorsága még rátesz az igazság terhére néhány lapáttal. Az embernek természetes szüksége van arra – még ha sokan tagadják is – hogy érezzék hogy ők is a természet részei. Ezt a kapcsolatot ápolni kell. Menj el sétálni, hosszabb túrákra vagy nyaralni. Annak ellenére hogy a Földanya mostanában nehéz időket él meg, még rengeteg szépséget és nyugalmat tud nyújtani, aminek köszönhetően a kapcsolatunk az állat és növényvilággal megerősödik.
  3. Változtass a szokásokon. Az elme a szokások temploma, és a tartós negatív gondolatrendszer ugyan úgy szokás mint bármi más. Ez később akár annyira beleivódhat az emberbe, hogy nagyon nehéz megváltoztatni, de mint tudjuk semmi sem lehetetlen. Az emberi elme rugalmasan képes átkonfigurálni önmagát, de eleinte segíteni kell neki elindulni. Amit gondolunk azt bevonzzuk az életünkbe. Ha gyakran vannak negatív gondolataink, akkor negatív híreket, eseményeket és embereket vonzunk be az életünkbe, ami kerülendő lenne mert támogatják csak a negativításunkat. Ezen változtatni kell és lehet is. Változtass a környezeteden, beszélj kevesebbet azokkal akikkel eddig beszéltél, hallgass másfajta zenét, és látogass másfajta honlapokat, kelj fel korábban. Bármilyen módszerrel amivel az elmédet új szokások kialakítására ösztönzöd lépést tettél annak érdekében, hogy a negativitást száműzd a tudatodból.
  4. Gyakorold a belső békét. Rengeteg eszköz áll rendelkezésedre aminek segítségével a belső béke érzete fejleszthető és amivel leküzdhető a rajtunk oly könnyel elhatalmasodó sötétség. A legjobb módszer az, ha úgy könyveljük el, hogy minden nap egy új kezdet, egy lehetőség arra hogy elérjük a belső béke csodálatos állapotát. Egy jó módszer az, ha korán reggel mielőtt bármibe belekezdenél hálát adsz az életnek és mindennek amit hozott. Fontos hogy ne csak immel-ámmal tedd, hanem érezd is, át kell élned a hála érzetét. Ennek a pozitív érzelemnek a töltete valószínűleg végig fogja kísérni a napodat, és ha ez szokásoddá válik, akkor hamar felszakadoznak a sötét fellegek a fejed felett. A másik a meditáció gyakorlata. Nem gondolok valami őrült, nyakatekert pózban végzett különleges mantrákat, vagy eszközöket igénylő gyakorlatra, hanem egy szimpla kis relaxációra, amiben a cél az elméd elcsendesítése és annak felismerése hogy a nappal, ami előtted áll azt kezdesz amit csak akarsz! Ez egy újabb lehetőség, hogy boldog legyél.
  5. Vedd körbe magad pozitív emberekkel. Ennek a módszernek nincs párja. Jó ötlet például a jóga csoportok, sőt a küzdősportok kiváló környezetet teremtenek arra, hogy pozitív érzelmekkel töltse fel magát az ember. Bármilyen pozitív beállítottságú emberekkel együtt végzett testmozgás hamar helyreállítja a közérzetünket, rövid és hosszútávon egyaránt.


  • (forrás: szabadonebredok.info)