2015. január 5., hétfő

Agyatlanok az agyról



Hogy tud létrehozni az anyag egy olyan konzisztenciát önmagából, amiben megjelenik a lélek és az az Isteni tudat, amikor felfogjuk a teremtést?

Dienes István elméleti fizikus, védakutató és Jakab István

Az anyag önmagából képtelen erre. Aki nem képes ezt felfogni, azt hívjuk materialistának. Aki pedig képes felfogni, hogy a transzcendentális lét egy magasabb szintről tükröződik le és minden, amit felfogunk, képesek vagyunk kimondani, az már ennek a tükörnek a reflexiója. Hogy milyen ez a tükör, ezen kell egy életen át dolgozni. Az, hogy agyatlan agyasok vagyunk, abban egy komoly élet munkája fekszik, de higgyétek el, hogy az intuitív tudás nem több mint az, hogy egyre jobban tisztítjuk a tükör foltjait.
Talán még sohasem tudtunk ilyen mélyen lehatolni a nyúl üregébe, vagy ennyire önfeledten elfeledkezni a háromdimenziós létezésünkről. Talán soha nem tudunk ennyire megfeledkezni a térről és időről. Amikor ezt a két apróságot kikapcsoljuk az életünkből, abban a pillanatban megértjük a tér-idő kaput, az időutazást, az „itt és most”, a múlt és a jelen egyidejű létezését.

Agyatlanok beszélgetnek az agyról - videó