2015. január 19., hétfő

Ezoterika egy "kicsit" másképpen



Manapság divat lett az ezoterika. A világot elárasztották az ilyen témájú könyvek, felvilágosító filmek, tanfolyamok. Jóslás, horoszkóp, számmisztika és megannyi téma, sorolhatnám napestig. Az emberek az egyik ilyen dologról, a másikig szinte nyakló nélkül mindent megvesznek és kipróbálnak. Az ilyen tanfolyamoknak se szeri, se száma, s hogy a mögöttük lévő ember  mennyire hiteles, azt nem is tudhatjuk.




Többen mesélik nekem, hogy már mennyi mindent elvégeztek és éppen egy új tanfolyamra jelentkeztek, de az életükben ennek ellenére nem következett be az ettől várt kedvező változás.

Az embernek, az idők folyamán mindig szüksége volt valami általa teremtett hatalomra, hitrendszerre amivel magyarázni tudta az úgymond természetfelettit. Ezért, tehát kezdetben megteremtette saját isteneit és mondavilágát. A társadalmak élére kiváltságosok kerültek,  s hogy hatalmukat minden időben biztosítani tudják, létrehozták a vallást, mint intézményt. Az egyház élére  saját embereiket, egyházi méltóságokat állítottak. Akik a legtöbb vallásban azt hirdették: Eredendően bűnösök vagyunk, és félnünk kell az Istent.  Ez még a mai napig is így van.  Az egyházaknak Istenfélő emberekre van szüksége, mert így az embert megfoszthatják saját transzcendens voltától.

A mai korunk embere jórészt elveszett, elkülönült mindentől, mintha nem is a természet része lenne. Gondoljunk csak a pénz szerepére, mindenhatóságára...Hatalmas és lenyűgöző városokat építünk, rakétát indítunk az űrbe. Mégis tehetetlenül állunk önmagunk megismerése előtt. Érezzük, hogy valami titok van, valami hiányzik, hogy nem vagyunk „egészek.”

Azonban az ember eredendően spirituális, lényegű. Az idők folyamán az ember szellemisége  értelmi szintje sokat fejlődőt és egyre tudatosabbá vált.  Az egyház tanait sok tekintetben meghaladta az idő, így jött el a 21. század.  Az emberek az életük problémáinak megoldását  manapság egyre inkább már nem kívülről várják. Rájöttek  ugyanis, hogy  minden részünk, minden atomunk anyagi és  szellemi minőségünk valójában egyben Isteni minőség is, és ennek a sok mindent magába foglaló felismerésnek a gyűjtőneve: ezoterika.  A szó jelentése belső kör.

Az ezoterika a misztika az az út, amin keresztül rejtett ösvényre lelhetünk. Ez a felismerés tényként kódolva van az emberiség kollektív tudatában. Azért van ezeknek a dolgoknak most ilyen nagy népszerűsége, mert megoldást  orvoslást,  kínál bajaink enyhítésére. Szinte megoldhatatlan feladat  kézzelfoghatóan megmagyarázni, mi is a misztika és az ezoterika.

Ha nekem kell erre válaszolnom, azt mondom színtiszta önmegismerés.

Sok könyv és tanfolyam szól arról, ha elvégezzük (gyógyítás, jóslás a szellemi erő növelése transzperszonális technikák stb című tanfolyamot) akkor az adott  területen egycsapásra, ilyen és ilyen titkos tudás birtokába jutunk. Ha ilyen dolgokat hallok, én elég szkeptikus vagyok, és rengeteg fenntartásom van. Ugyanis  minden ilyen természetű dolgot meg kell érdemelni.  

Csak  az univerzum törvényei által, kell, lehet beavatottá válni!

Nézzünk egy egyszerű példát: Tételezzük fel, hogy valaki elhatározza, hogy most pedig oroszlán szelídítő akar lenni. Aztán vesz, ilyen témájú könyvet olvas és elvégez egy 20 órás tanfolyamot, ami az oroszlánokról szól. Majd kellő önbizalommal besétál az oroszlánokkal teli ketrecbe. S vajon mi történik? Nagy valószínűséggel nem jön ki élve. De miért? - mert az oroszlánok nem végezték el a róluk szóló tanfolyamot vagy, mert nem olvasták az emberről szóló könyvet sem?

Azért kedves olvasó, mert  emberünk nem ismerte az oroszlánok életét, természetét, mert, nem vált beavatottá nem erre született. Nem volt kész rá. Valahogy így van ez az ezoterikus tanokkal is. Igen el kell olvasni sok mindent tájékozódni, kell. Mintegy elő tanulmányt végezni, mert a sok ismeret  alapján már el tudjuk dönteni merre induljunk, hogy legközelebb juthassunk önmagunkhoz. Az igazi tudást, azonban csak beavatás által kaphatjuk meg, ezt szokás úgy nevezni, mint  a stációkon át vezető királyi út.

Most az kérdezhetik, ki avat be és mibe? Ez a lényeg. A beavatást a sorsod végzi a tapasztalataid és a tetteid eredménye jutalmául.

Azok az estleges titkos dolgok, amiket kapsz rád szabottak csak neked szólnak csak te érted őket, ezért ez mindenkinél más és más mégis egyetemes törvények szerint történik meg. A teremtő, Isten vagy bárhogy is nevezzük: szóval csak általa és érdemeid szerint általad mehet végbe, mert ez a kettő valójában valahol azonos. A  dolgok megértése végén a végső valóságban, minden eggyé módosul, nincs benne dualitás és így hangzik: VAGYOK.......Vigyázat, ezt nem az ego mondja!!!

Jézus egykor így felelt, mikor megkérdezték tőle: Ki ő?

VAGYOK, AKI VAGYOK.

Ha valamit igazán szeretnél, akkor a sorsod, a mindenség, Isten, nevezd ahogy akarod, olyan körülményeket generál neked, hogy ezt elérhesd, megtapasztalhasd. Ehhez azonban nyitottnak, alázatosnak kell lenni. Minden hátsó szándékot „büntet” a sors. Tudnunk kell, mit akarunk igazán és arra kell indulni, akkor sikeresek leszünk.  Az ezoterika „titkos” terület sok a mocsár az ingovány vigyázni kell nagyon.

A lényeg:
Tanulni és tapasztalni, OKULNI.

Szilárdan kell állni, megvetni lábunkat a beavatás, ezáltal a tudás talaján.  A legnagyobb beavatás a szeretet mágiája, minden zárba ez a kulcs illik.
Ha nem vagyunk eléggé felkészültek nem vállalhatunk semmi olyan tevékenységet, ami bármilyen módon beavatkozik mások életébe, ha ezt mégis megtesszük, egykor nagy árat fizetünk érte. Ezen kívül saját magunk is rossz kezekbe kerülhetünk, sok a hamis próféta. Tudni kell, az ördög nem alszik. Az ezoterika nagyszerű dolog mindenkit biztatok rá, ismerje meg és használja. Nagyszerű élménybe lesz része ezáltal igazán mindenki megismeri saját értékeit és valószínűleg korlátait is.....
(forrás: lelekkristaly.webnode.hu)