2015. december 11., péntek

A rejtélyes kék kő



1990-ben egy különös fajta kék követ fedezett fel Angelo Pitoni geológus és archeológus az egyik Nyugat-Afrikában, konkrétan Sierra Leonéban folytatott ásatása során.


Egy rejtélyes kő, amit egy ismeretlen, magasan fejlett civilizáció készített hajdanán.
 


Elküldte a rejtélyes követ bevizsgálásra több külföldi laboratóriumba is.

A teszteket a Genfi, a Római, az Utrechti, a Tokiói, és a németországi Freibergi Egyetemen végezték el. Mindegyik szakértő ugyanazt mondta: a kék kő nem létezik, mivel semmilyen ezen a bolygón ténylegesen létező, ismert kőzetfajtára sem hasonlít.




Ebből kifolyólag bizonyára mesterséges kő. Azóta  a fehér vénákkal erezett kék követ csak „égi kőnek” vagy az „égből származó kőnek” hívják.


Ami az összetételét illeti, több mint 77%  oxigént tartalmaz, valamint nyomokban szén, szilícium, kálcium, és nátrium található benne.

Összetétele az égi követ a betonhoz vagy a műmárványhoz teszi hasonlatossá, s úgy tűnik, hogy mesterségesen színezett.

A környékbeli bennszülöttek ott, ahol a követ megtalálták, már tudtak a létezéséről, mivel ez a kőszerű lelet szokott előbukkanni akkor, amikor a földbe lyukakat ásnak.

Egy másik, az égi kőhöz kapcsolódó rejtély, hogy ez a lelet mindig a legalább 14000 évvel ezelőtti talajrétegekben található. A követ minden bizonnyal egy régen letűnt, ismeretlen, fejlett civilizáció készítette.

(forrás:boldognapot.hu)


Angelo Pitoni a kék kő és más felfedezés - videó