2015. december 30., szerda

Minden idők egyik legnagyobb spirituális tanítójának utolsó tanításaDr. Wayne Dyer az egyik legkedveltebb író, spirituális tanító volt világszerte. Idén sokak megdöbbenésére visszaadta lelkét Teremtőjének. 75 éves volt.


 Dr. Wayne Dyer


„Wayne elhagyta a testét, az éjszaka folyamán elhunyt. Mindig türelmetlenül várta az újabb kalandokat, és nem félt a haláltól. A szívünkben szomorúság van, de mosolygunk, hiszen tudjuk, hogy mennyire boldog odaát” – ezt az üzenetet írta ki Wayne családja az író Facebook oldalára, augusztus 30-án.

A motiváció atyjaként is ismert író könyvei több tíz milliós példányban keltek el, hiszen millióknak adott erőt, szolgáltatott motivációt a hétköznapi élet gondjainak leküzdésében.
Most közöljük utolsó motivációs tanítását, amely a szeretetről szól. Az író ezt a rövid történetet a Facebook üzenőfalán tette közzé.

„Egy konferenciára készítettem elő a beszédemet, a téma a „Meg tudom csinálni” volt, és úgy gondoltam, hogy felviszek egy narancsot is a színpadra, szemléltető példának. A beszédet egy az első sorban ülő 12 éves fiatalember közreműködésével indítottam.

– Ha kifacsarom ezt a narancsot, szerinted mi fog kijönni belőle?
Rám nézett, kissé meglepetten, majd azt mondta:
– Lé, természetesen.
– Szerinted almalé kijöhet belőle?
– Nem! – nevetett.
– Hát grapefruit lé?
– Nem. – válaszolta.
– Akkor mi jön ki?
– Narancslé, természetesen.
– Miért is?
– Mert narancsból van.
– Most tegyük fel, hogy te vagy ez a narancs. Ha valaki ki akarnak facsarni, nyomás alá helyez, olyan dolgokat mond, ami neked nem tetszik, sérteget. Belőled meg düh, gyűlölet, keserűség, félelem szabadul ki. Miért?

Ezután a közönséghez fordultam.

– A választ a fiatal barátunk adta meg, aki elmondta, hogy az jön ki valakiből, vagy valamiből, ami benne van. Ez az egyik legfontosabb tudnivaló, ami az életet illeti. Bárki lehet a facsaró, nem számít: akkor is a düh, a gyűlölet, a félelem árad ki belőlünk. És az, hogy mi van bennünk, azt mi döntjük el.
Mikor valaki sérteget, idegesít, és mégis nem a szeretet arra a válaszod, akkor te vagy a felelős, hogy engedted, hogy valami más érzés kerekedjen felül benned. Ha a negatív érzéseket képes leszel helyettesíteni a szeretettel, akkor meglátod, jobb ember leszel. Köszönöm a segítséged, kedves barátom, tessék, egy narancs!”
(forrás:mindenegybenblog.net)

Quantum pillanatok - Dr. Wayne W. Dyer - Az ambíciótól az értelemig –részlet videó