2015. december 30., szerda

Minden idők egyik legnagyobb spirituális tanítójának utolsó tanítása + Film



Dr. Wayne Dyer az egyik legkedveltebb író, spirituális tanító volt világszerte. Idén sokak megdöbbenésére visszaadta lelkét Teremtőjének. 75 éves volt.


 Dr. Wayne Dyer


„Wayne elhagyta a testét, az éjszaka folyamán elhunyt. Mindig türelmetlenül várta az újabb kalandokat, és nem félt a haláltól. A szívünkben szomorúság van, de mosolygunk, hiszen tudjuk, hogy mennyire boldog odaát” – ezt az üzenetet írta ki Wayne családja az író Facebook oldalára, augusztus 30-án.

A motiváció atyjaként is ismert író könyvei több tíz milliós példányban keltek el, hiszen millióknak adott erőt, szolgáltatott motivációt a hétköznapi élet gondjainak leküzdésében.
Most közöljük utolsó motivációs tanítását, amely a szeretetről szól. Az író ezt a rövid történetet a Facebook üzenőfalán tette közzé.

„Egy konferenciára készítettem elő a beszédemet, a téma a „Meg tudom csinálni” volt, és úgy gondoltam, hogy felviszek egy narancsot is a színpadra, szemléltető példának. A beszédet egy az első sorban ülő 12 éves fiatalember közreműködésével indítottam.

– Ha kifacsarom ezt a narancsot, szerinted mi fog kijönni belőle?
Rám nézett, kissé meglepetten, majd azt mondta:
– Lé, természetesen.
– Szerinted almalé kijöhet belőle?
– Nem! – nevetett.
– Hát grapefruit lé?
– Nem. – válaszolta.
– Akkor mi jön ki?
– Narancslé, természetesen.
– Miért is?
– Mert narancsból van.
– Most tegyük fel, hogy te vagy ez a narancs. Ha valaki ki akarnak facsarni, nyomás alá helyez, olyan dolgokat mond, ami neked nem tetszik, sérteget. Belőled meg düh, gyűlölet, keserűség, félelem szabadul ki. Miért?

Ezután a közönséghez fordultam.

– A választ a fiatal barátunk adta meg, aki elmondta, hogy az jön ki valakiből, vagy valamiből, ami benne van. Ez az egyik legfontosabb tudnivaló, ami az életet illeti. Bárki lehet a facsaró, nem számít: akkor is a düh, a gyűlölet, a félelem árad ki belőlünk. És az, hogy mi van bennünk, azt mi döntjük el.
Mikor valaki sérteget, idegesít, és mégis nem a szeretet arra a válaszod, akkor te vagy a felelős, hogy engedted, hogy valami más érzés kerekedjen felül benned. Ha a negatív érzéseket képes leszel helyettesíteni a szeretettel, akkor meglátod, jobb ember leszel. Köszönöm a segítséged, kedves barátom, tessék, egy narancs!”
(forrás:mindenegybenblog.net)
 
  - - - - - 
 
Az ambiciótól az értelemig teljes film - videó
 
- - - - - -

Dr. Wayne W. Dyer - Az ambíciótól az értelemig –részlet videó