2015. december 7., hétfő

Megdöbbentő és bizonyított tény, hogy a növények képesek zenélni



A növények nagyon is élőek. Nem csak, hogy nem szeretik az ember keltette zajt, hanem bizonyítottan megvan a képességük tanulni és kommunikálni.




De talán még ennél is megdöbbentőbb, hogy a növények zenélni is képesek!

Hallottad már, hogy milyen hihetetlenül gyönyörűen muzsikálnak a növények?

Valóban olyan módon tudnak énekelni és komponálni, hogy az az emberi fül számára lenyűgöző és rendkívül pihentető.

Kutatók már 1975 óta kísérleteznek növényekkel Észak-Olaszországban, Damanhur-ban, hogy megpróbáljanak még többet megtudni erről az egyedi tulajdonságukról.

A kutatók a maguk által készített eszközökkel mérik a növények környezetükre adott reakcióit. Az eszközök segítségével rájöttek, hogy a növények képesek tanulni és kommunikálni.

Egy egyszerű elvet alkalmazva a kutatók a Wheatstone-híd egy változatát használták, ami egy elektromos áramkör, amely alkalmas egy ismeretlen ellenállás mérésére a híd áramkör két lábának kiegyenlítésével, ahol az egyik láb az, amely magában foglalja az ismeretlen komponenst.

A készüléknek három fix ellenállása van, és egy változó. A növény levelei és gyökere közötti elektromos eltéréseket mérik vele. Ezek az eltérések aztán kölünféle módokon lefordíthatóak, köztük zenei hangokra, fények bekapcsolására, mozgásra és még egy sor más dologra.

Nem jelent veszélyt a növényekre a kutatók által alkalmazott nagyon alacsony intenzitású elektromos áram.

A kutatók azt állítják, hogy minden élő teremtmény, akár állat vagy növény, elektromos potenciálkülönbségek variációit produkálja attól függően, hogy éppen milyen érzelmeket tapasztalnak meg az adott pillanatban.

Az alábbi felvételen a növények által létrehozott zene hallható 1:20-tól.




A növény impulzusokat küld a midi eszközökre, ahonnan a jelek egy átalakítón keresztül jutnak el a számítógépes szoftverhez.



A növények a legérzékenyebb eltéréseket akkor mutatják, amikor érzik annak a személynek az érkezését, aki törődik velük, aki gondozza, locsolja őket, vagy amikor beszél hozzájuk, és ekkor hozzák létre a legcsodálatosabb zenei hangokat.

Az érzelmek a növényekben fiziológiai reakciókat váltanak ki, ami elektromos, vezetőképes és ellenállási eltérésekben fejeződik ki.

Ezeket a változásokat aztán különböző módon lehet lefordítani, köztük zenei hangokra.

A kísérletek azt mutatták, hogy határozottan úgy tűnik, a növények szeretik megtanulni használni a zenei skálákat, és létrehozni a saját zenéjüket egy szintetizátor segítségével.

Bár jelenleg kevés tudományos kutatás folyik ebben a témában, az tagadhatatlan, hogy hallgatni ezeket a gyönyörű növényeket öröm a lélek számára.
 (forrás: ujvilagtudat.blogspot.hu)