2016. január 12., kedd

A kvantum aktivizmus



A kvantum aktivizmus abból az egyszerű gondolatból indul ki, hogy a tudományos paradigmaváltás alapelveit és (ami a legfontosabb) az ahhoz kapcsolódó új világképet használd fel a mindennapi életedben. Ehhez nem szükséges semmilyen mozgalom, (ez nem a régi “izmusok” rokona, mivel nincsenek benne tételek és dogmák és nincsenek vezetők, akik megmondják, miben kell hinni). Egyszerűen a nézőpontváltás megértése és alkalmazása a legfontosabb. A következő néhány alapelven érdemes elgondolkozni, azokra nyitottnak lenni, s megvizsgálni önmagadban:



  • A létezés alapja a Tudat, nem pedig az anyag és nem is az energia. A tudat hozza létre az anyagi világot. Ennek megfelelően mindenkiben ott a lehetőség a Kvantum-Én kibontakoztatására, mely minden boldogság, kreativitás és életöröm forrása.
  • Nem lokális kapcsolatok: Ez egy kölcsönös összekapcsolódás minden Létező (dolgok, tárgyak, élőlények, természet, Univerzum,stb.) között és ennek megnyilvánulása számodra is valóság lehet. Ez egy létező kapcsolatrendszer, amelynek összefüggéseit felismerheted, ha kifejleszted magadban a megfelelő érzékelést.
  • A nem folytonos mozgás. A változás nem folyamatos, hanem szakaszokban, úgynevezett kvantumugrásokkal történik. Ez nem csak az atomok alkotóelemeire vonatkozik, hanem a megnyilvánult Világban is felismerhető, sőt a saját személyiségedben is.
  • Az egymásra ható kapcsolat. Ez a kvantumtudat és a személyiség kapcsolatának megértése szempontjából nélkülözhetetlen elv. Ez a kvantumtudat önmagában való létezésének a kulcsa. Ennek a kapcsolatnak a megértése és megtapasztalása segít abban, hogy ne azonosulj teljesen az ego-elme tudatállapotával.
Ezeket az elveket kell felismerned és alkalmaznod a mindennapi életben. Ha ezt napi gyakorlattá tudod tenni, ezzel egy olyan belső transzformációt hozhatsz létre az tudatállapotodban, mely minden vallás, misztikus iskola célja az ősidők óta. A saját tudatállapotod változása transzformálja a társadalmat, amely tulajdonképpen nem más, mint emberi kapcsolatok hálója. Ha megváltozik a viszonyod a világgal, óhatatlanul megváltoztatod a valóságodat, magával a létezéseddel, nem pedig egy újabb hitrendszerrel, amelyek napjainkban számolatlanul szaporodnak. A legtöbb hitrendszer előbb utóbb szembekerül egy másikkal és már elvetette a konfliktus magját.
Az emberiség jelenlegi ego által dominált tudatállapota, és az abból származó cselekedetek egyre nagyobb és nagyobb feszültségeket generálnak az egyénben és azon keresztül a világban. Ezt a folyamatot nem részletezem, kapcsold be a híreket vagy nézz körül a világban.
Az élhetőbb emberi kapcsolatrendszer és társadalom kialakításához szükséges változások nem jöhetnek létre semmilyen politikai, ideológia vagy vallási mozgalmakkal vagy rendszerekkel, csak az egyén tudatállapotának megváltozásával. Ezért kell Neked is egy kvantumugrást létrehoznod, a személyiségedből a Kvantum-Én állapotába. Így egyre jobban ráhangolódsz a valódi lényedre, s ezzel fogod transzformálni, megváltoztatni a saját valóságodat. Ezzel egy kiegyensúlyozott, harmonikus élet alapjait teremted meg. A kreativitás öröme mindennapossá válhat Benned. S az ebből adódó boldogság, könnyedség és harmónia a mindennapjaid része lesz. Nyitottá válsz a valóság mélyebb szintjének a meglátására, melyek létezései és törvényszerűségei jelenleg a metafizika és a paranormális jelenségek kategóriájába tartoznak.
A Kvantum Tudat Útján az ébredésed folyamatához kaphatsz segítséget, s létre tudod hozni egy gyökereiben új értékrendszeren alapuló élet alapjait. S ez nem függ anyagi helyzettől, társadalmi státusztól, vagy különleges képességektől. Egyetlen dolog szükséges: Vágy az ébredésre, és a látható világon túli Valóság megismerésére.
(Forrás:Kvantumtudat.hu)