2016. február 19., péntek

Lelki betegségek gyógyítása előző életek emlékképeivel



A Samsara az az út, melyet minden léleknek végig kell járnia, hogy elérhesse végső felszabadulását, és ismét összekapcsolódjon a Teljességgel az Élet minden formájának kezdetével és végével.




A keleti vallások a lélek útját egy szanszkrit szóval a SAMSARA-val írják le, melynek jelentése vándorlás. Gyakran egy kerék alakjával szimbolizálják, ami a halál és újjászületés ciklikus változásait jelképezi.

A Földi lét során a lélek egy fizikai burkot kap – a testet – így könnyebben tud megnyilvánulni és tapasztalatokat szerezni az anyagi valóságban. A halál pillanatában a lélek elhagyja a fizikai testét és magasabb szellemi síkok fele emelkedik. Itt készül fel a következő testbe való megszületésre. A lélek ebben a köztes állapotban megérti az utolsó létével kapcsolatos életeseményeket, megtapasztalásokat.  Igyekszik megtisztítani azokat, kitörlődik az emlék, hogy megszabadulhasson az utolsó létében kialakított valóságának a kötelékeiből. Azonban a lélek tudása, tudatszintje, amit a ciklusok során szerez nem vesztődik el, hanem újra és újra hozzáadódik az új élet által megszerzett tudás.

Azokban az esetekben, ahol a halál váratlanul, vagy gyorsan következett be és a köztes lét rövid, vagy a lélek gyorsan reinkarnálódott, előfordulhat, hogy az előző életek eseményei, emlékképei felszínre jönnek. Erre leginkább gyerekkorban kerül sor. Egyre többen állítják, hogy az előző életeikből származó eseményekre, lelkiállapotokra, és képekre emlékeznek.

A pszichológia és az orvostudomány is igyekszik feltérképezni létünk ezen valóságát. A leghitelesebb anyagok két nyugati pszichiáter nevéhez fűződnek, akik a reinkarnációt és az előző életeket kutatták.
(Silvia Canevaro írása nyomán)

Ian Stewenson, a Virginiai Egyetem professzora, pszichiáter és parapszichológus, pályafutását a hagyományos orvoslásban kezdte, aztán egyre közelebb került a parapszichológiához és a reinkarnáció elméletéhez. Tudományos kutatásai során arra kereste a választ, hogy valóban tovább folytatódik-e az élet a lélek számára a halál után. Olyan gyerekeket tanulmányozott, akiknek pontos emlékeik voltak az előző életeikből.

 Ian Stewenson

Stewenson :”Ha nem fogadjuk el a reinkarnáció elképzelését, az ilyen jellegű emlékek (amelyek elhalványulnak az évek múlásával) megmagyarázhatatlanok maradnak.”

A kutató megfigyelései során megállapította, hogy azok a gyerekek, akiknél szokatlan viselkedések, félelmek, fóbiák jelentkeztek gyakran részletesen beszámoltak olyan előző életi traumákról, tapasztalatokról, amik egy más korból származtak, amikor máshol éltek és más valakik voltak.  Ezekre a történetekre a tudomány jelenlegi álláspontja szerint illetve a gyerek élet és családi körülményeinek megfelelően nem találtak magyarázatot.

A “20 eset a reinkarnáció alátámasztására” című könyvében a szerző 30 éven át gyűjtött kutatási anyagát publikálja, ahol több mint 2000 esetet elemzett ki és létrehozott egy szuggesztív reinkarnációs térképet.

A másik orvos, aki jelentős személyiség az előző életek kutatásában, Brian Weiss, aki nemcsak a spontán beszámolókat jegyezte fel, hanem egy olyan technikát is kifejlesztett, amely által felszínre hozhatók az előző életek töredékei, képei. A pszichiáter a regresszív hipnózis módszerét alkalmazta, amely egy olyan spirituális pszichoterápiás technika, amely lehetővé teszi, hogy megkeressük az aktuális élet problémáinak a gyökereit az előző életekből. Hipnózisban a páciens visszamehet az időben és előhívhatja a korábbi létezésének az emlékképeit. A terápia célkitűzése nemcsak egy jelenlegi probléma okának a feltárása, hanem tágabb értelemben a páciens karmájának a kibontása, megismerése és tudatosítása.


 Brian Weiss


Weiss a “Sok élet sok mester” című írásában jegyezte le egyik leghíresebb esetét.

Catherine nevű páciensének vízfóbiája volt, megmagyarázhatatlan módon félt a vízbefúlástól. Sok sikertelen próbálkozás és különböző terápiák sora után került el a gyógyulás reményében Weiss professzorhoz. A regresszív hipnózis során a nő olyan emlékeket idézett fel, amelyeket egy jóval korábbi élete alatt élt át. Egyik előző létében Egyiptomban Kr.E. 1863-ban élt egy Aronda nevű nő személyében, aki egy áradás során fulladt vízbe. A terápia után Catherine félelme már a következő hetekben elmúlt és tudatosította problémáját. Weiss attól kezdve egyre gyakrabban alkalmazta a hipnózist és a reinkarnációs elméletet.

A “Molte vite, un solo amore” munkájában a következő esetet ismerteti Brian Weiss:

“Egy alkalommal egy dél-amerikai származású férfit irányítottam vissza az időben, aki felidézte azt a nagy bűntudatot, amit egy előző életében élt át, amikor annak a csapatnak volt a tagja, amelyik részt vett a hiroshimai atombomba megépítésében és ledobásában. Most amikor egy nagy kórház röntgenorvosaként dolgozik a sugárzást és a modern technikát életek megmentésére és nem kioltására használja. Ebben az életben nagyon kedves, rokonszenves és nyíltszívű ember. Íme, egy példa arra, hogyan tud a lélek fokozatosan fejlődni és átalakulni a legméltatlanabb élet után is. Ami számít az az, hogy ne csak ítélkezünk, hanem tanuljunk is. Ez az ember a második világháború idején az előző életben megszerzett ügyességét és tapasztalatait arra használta, hogy ebben az életben, más lelkek megmentésének szentelje magát. Nem olyan fontos az előző életből örökölt bűn, mint amennyire fontos az, hogy tanuljunk a múltból, anélkül, hogy csak állnánk, és saját bűntudatunkon rágódnánk.”
(forrás: http://filantropikum.com)


Dr. Robert Almeder filozófiaprofesszor beszél a reinkarnációról és Dr. Ian Stevenson munkásságáról - videó