2016. február 18., csütörtök

Varázslatos kert Ausztráliában



Bruno Torfs Dél-Amerikában született, és 15 éves koráig ott élt a családjával. Ezután Európába költöztek, ahol Bruno professzionális művésszé vált. Egyedi stílusa, jellegzetes karaktere, és a sok utazás, amit egyedül, illetve feleségével, Marleen-nel tett, különlegessé tette művészetét.


Bruno Torfs

Miután éveken át folytatták ezt az életmódot, összecsomagoltak, és átköltöztek Ausztráliába, ahol tökéletes helyet találtak egy kis viktoriánus faluban, Marysville-ben egy szobrokkal teli csodálatos kert számára, amely egy esőerdőhöz csatlakozik. Öt hónap megerőltető munka után az egyedülálló látványosságot megnyitották a nagyközönség előtt.








A kert eleinte  mindössze tizenöt életnagyságú terrakotta szobrot tartalmazott, ma már több mint 115 darab látható itt, és Bruno rendszeres újabbakat készít. Az egyedülálló élmény – a kert és csodálatos lakói – több ezer látogatót vonz évente.








Sajnos 2009. február hetedikén bozóttűz tombolt a településen, irgalom nélkül megtizedelve mindent, ami az útjába került, és barátok, szomszédok életét követelte. Bruno és családja túlélte, azonban otthonuk és a művészeti galéria is sajnos teljesen elpusztult a lángok között.








Bruno úgy döntött, hogy felfüggeszti egy időre  otthona helyreállítását,  minden erejét és idejét szeretett kertje újraalkotására fordítja. A növények újra nőnek, a megrongálódott szobrokat helyrehozta, és egyre újabbakat alkot.








“A bozóttűz mélyen megérintett mindannyiunkat. Lehetővé tette, hogy meglássam,  az emberek megnyitják a szívüket egymásnak. Amikor a helyzet egyre súlyosabb lett,  a legjobbat hozta ki belőlünk. Sokat veszítettünk, de az élet lehetőséget biztosít számunkra szerezni egy új elképzelést, sok új barátot, és egy üres vásznat, hogy újra festhessünk. Időközben, a természet már regenerálja magát. A zöld lassan visszatér, és a folyók új mederben, új utakon folynak.” (Bruno Torfs)
(forrás:kalandozomagyarok.cafeblog.hu)

 Bruno Torfs kertje - videó