2017. augusztus 3., csütörtök

Egedi-Kovács Melinda a Védikus Alkímia irányzat és Iskola megalkotója



Egedi-Kovács Melinda Budapesten született 1973-ban. Felszentelt hindu pap, író és művész, a Life Sutra Védikus Alkímia Iskola és rendszer alapítója. A Magyar Iparművészeti Egyetemen grafika szakos hallgatóként végzett 1998-ban, emellett három évig vallástörténetet és keleti filozófiát is hallgatott. Az athéni School of Fine Arts egyetemen festőművészetet tanult.


1998-ban, az egyetem utolsó évében egy intenzív behatás eredményeképpen egyik pillanatról a másikra testen kívüli élménye volt. Ezt hónapokon át tartó látomások, jelenések követték. Médiumként vált ismertté, azonban nem szívesen azonosult ezzel a szereppel. Külföldre utazott, a görög szigeteken töltött egy évet, miközben leírta és megfestett e vízióit. Ekkor hozta meg a döntést, hogy életét a metafizika mélyebb megismerésének szenteli, ezért huszonnégy évesen egy nyugat-bengáli hindu misszió tagjai közé kért és kapott felvételt, és letette a mahávrata fogadalmat.

Melinda, a papnő - portréfilm (2006)- videó


Rendszeresen utazott Indiába tanulni és lelki gyakorlatokra. 2002-ben bráhmanánívá, hindu pappá szentelték. Tíz éven át tanulmányozta a forrásműveket valamint a jóga több irányzatát, a bhaktit, a tantrát, a szánkhja filozófiát, az advaita-védánta filozófiát és a szanszkrit nyelvet. Részt vett a misszió magyarországi kisegyházának és ásramájának megalapításában és oktatói tevékenységében. Rendszeresen tartott spirituális témákban előadásokat, részt vett televíziós műsorokban és fesztiválokon. Emellett indiai bhadzsanákat és mantrákat adott elő és ezeket Inner fulfillment (Belső beteljesülés) címmel kiadta CD-n Magyarországon és Londonban.

Egyik alapítója és vezetője volt a Mandala-Veda Könyvkiadónak, amely tíz év alatt több mint kétszáz spirituális könyvet adott ki. Saját verseskötete Átman dala címmel 2004-ben jelent meg, emellett rendszeresen publikált az Elixír magazinban és más szellemi témájú kiadványokban.

2006-ban figyelme a nyugati okkultizmus felé fordult, megismerkedett az európai mágikus és alkimista iskolákkal, valamint az indián, a sámán és a táltos hagyomány módszereit is gyakorolta. 2011-ben a szubtilis csatornák segítségével a Védák korábban tanulmányozott szövegei új dimenzióban tárultak fel előtte. Ezt követően kezdett bele abba a munkába, amelynek során az indiai hagyományról lehántotta a kulturális, vallási rétegeket, és a Védák rejtett kincseit ötvözve a nyugati okkultizmus gyakorlatával, Védikus Alkímia néven rendszerbe foglalta.

2011-ben férjével, Nagy Norberttel együtt megalapította a Védikus Alkímia irányzatot és annak első iskoláját Life Sutra néven, amelynek keretein belül tanít, előadásokat tart.


2016-ban megjelent Bevezetés a Védikus Alkímiába című könyve, amely a könyvsorozat első köteteként a Védikus Alkímia – mint új szellemi önfejlesztő irányzat – alapelveiről szól.

A magánéletben Egedi-Kovács Melinda 2014 óta egy ikerpár, Artemisz és Trisztán édesanyja is.
(forrás:http://lifesutra.hu)

Az ezotéria és a racionalitás paradoxona (interjú, Viva Natura TV 2015.) - videó