2018. március 30., péntek

Az élet és halál közti fo­lyo­són ta­lál­ko­zott Zámbó Jimmy­vel a ma­gyar férfi



Csu­pán három szá­za­lék esé­lye volt a túl­élésre annak a fi­ú­nak, akit el­ütött egy autó Bu­da­pes­ten, de vissza­tért a kó­má­ból, és be­szá­molt ha­lál­kö­zeli él­mé­nyé­ről.


Kiss Koppány ma 31 éves. Nyolcadikos volt 2000. december 20-án, amikor kirohant az úttestre, és elgázolta egy autó. Akkor úgy tűnt, vége az életének. Mély kómában volt csaknem két hétig.

Mint egy film, úgy pergett le előttem az életem

– emlékszik. Amikor 2001. január 2-án, Zámbó Jimmy halálának napján felébredt a kómából, az első kérdése az volt édesanyjához: tényleg meghalt Jimmy? Koppány a mai napig nem érti, hogyan érezte meg a Király halálát, de ébredésekor teljes bizonyossággal tudta, hogy a legenda már nem él.

Fotó: Balogh Máté

"Anyu, tényleg meghalt Jimmy? Ez volt az első kérdésem, amikor magamhoz tértem. Nemcsak édesanyám lepődött meg nagyon, hanem a jelen lévő orvosok, ápolók is."

Fotó: Balogh Máté

Koppány elképzelhetőnek tartja, hogy kómában hallotta, ahogy Jimmy haláláról beszélgetnek a környezetében, és agya így szerzett tudomást a hírről. Ám azt is hozzáteszi, hogy őszintén hiszi: halálközeli élményben volt része. Mint mondja, a mai napig fel tudja eleveníteni a halál folyosóját, amelyen elindult...
(forrás:ripost.hu)


Kiss Koppány:
https://teart8.webnode.hu/products/kiss-koppany/


KISS KOPPÁNY: Ha itt lennél Velem...- videó