2018. március 29., csütörtök

Evangeline Adams (1868 -1932) a női Nostradamus



Az asztrológiai táblázatok és jóslatok, amelyeket Evangeline Adams hagyott hátra, azt bizonyítják, hogy fantasztikus meglátásai voltak a jövőre vonatkozóan.


Széles körben a női Nostradamusként emlegették. A nagy hírű XVI. századi francia prófétához hasonlóan, Evangeline-t is ugyanolyan nagyra tartják előrejelzéseinek fantasztikus pontossága miatt.

A szerencsemondó Evangeline Adams, aki a híresek és gazdagok számára médiummá vált, 1899-ben érkezett New Yorkba, miután saját horoszkópja azt tanácsolta számára, hogy hagyja el bostoni otthonát. 


Előre látta a bajt

Amikor a Windsor Hotel tulajdonosa megengedte, hogy beköltözzön, és klienseket fogadjon, azzal jutalmazta, hogy értelmezte a horoszkópját.

Azonban Evangeline-t táblázatai figyelmeztették arra, hogy a szállodatulajdonost a lehető legrosszabb bolygókonstelláció fenyegeti. Szörnyű katasztrófa közelített a tulajdonos felé. Ő azonban nevetett, amikor Evangeline figyelmeztette.
Másnap azonban már nem nevetett, amikor a hotel porig égett, s a tűz mindent elemésztett!

Hamarosan az összes New York-i lapban cikkek jelentek meg a bostoni asztrológusról, aki pontosan megjósolta a szörnyűséget. Nem sokkal ezután más előrejelzései is figyelemre méltóan precíznek bizonyultak.

Evangeline kliensei közé tartozott VII. Edward brit király, Enrico Caruso operaénekes, Mary Pickford filmcsillag és a multimilliomos J.P. Morgan is, aki Evangeline-t a legjobb üzleti tanácsadójának tartotta. Azonban nem mindenki bolondult a jövendőmondásért; 1914-ben Evangeline-t letartóztatták, és csalással vádolták.

Evangeline Adams bebizonyítja igazát

Úgy döntött, hogy saját maga látja el a védelmét. Még azt is elmagyarázta a bírónak, hogy a horoszkópok hogyan működnek, és felajánlotta, hogy bebizonyítja az asztrológia igazát annak a születési adatnak a felhasználásával, amelyet a bíró ad neki. A bíró beleegyezett, és odaadta Evangeline-nek X úr születési adatait.

A nő gondosan tanulmányozta a táblázatait az adatok felhasználásával, majd levezette az elemzést, a bíró odahajolt hozzá és azt mondta:

“Evangeline Adams, ön jobban ismeri a fiamat, mint én. Ön az asztrológiát az egzakt tudomány magaslataira emelte. Az ügyet elejtem.”

Az eset hatalmas visszhangot keltett. Hamarosan a Carnegie Hall termeiben fogadta a klienseit. Aztán a sajtó elnevezte őt Amerika női Nostradamusának.

1930-ban ő volt az első asztrológus a világon, akinek saját rádióműsora volt. Hetente háromszor volt adásban, és naponta körülbelül négyezer kérés érkezett hozzá. Sok jóslata tartalmazott pontos előrejelzést a tőzsdére vonatkozólag – beleértve az 1929-es krachot.

Azok, akik komolyan vették a figyelmeztetéseit, jól elboldogultak a nagy válság időszakában. Amikor J.P. Morgant megkérdezték, hogy a milliomosok rendszeresen konzultálnak-e asztrológusokkal, ő azt felelte:

“Nem. Csak a milliárdosok.”

Evangeline John Quincy Adams, az Egyesült Államok hatodik elnökének a leszármazottja volt. A pontos jóslatai mellett tarotot is használt és tenyérből is olvasott.

J.P. Morgan

A tőzsdei változások előrejelzése volt a specialitása. Húsz dollárt számított fel azért, hogy megmondja, hol várható nyereség. A befektetőket ámulatba ejtette a szakértelme.

A legdöbbenetesebb jóslata önmagára vonatkozott: 1932. november 10-én halt meg, miután saját távozásának pontos dátumát megjósolta.

(Forrás: rejtelyekszigete.com)

Tanítók Kovács Gábor asztrológus -videó
forrás:Jenő KaloTV