2018. március 10., szombat

Rudolf Steiner szerint vannak olyan ellenséges szellemi lények, melyek az emberi szorongásból és félelemből táplálkoznak


A szorongás, a depresszió és a félelem sok mindenkit érint manapság, de kevesen vannak tisztában azzal, hogy az életünkben megnyilvánuló anyagi hatásai mellett lehetnek olyan lények is az okozói, amelyek a szokásos észlelésünkön kívüli dimenziókban léteznek.


Sokkal több dolog van a valóságban, mint amit láthatunk, érezhetünk, hallhatunk, ízlelhetünk és érinthetünk. Valójában a világegyetemet alkotó anyagnak mintegy 73% -a sötét energiából áll, és másik 23% -át sötét anyag alkotja, amelyek közül egyik sem látható, de még csak nem is értjük. Ráadásul az emberi szem az elektromágneses sugárzás teljes spektrumának csupán mintegy 0,35% -át képes látni. Amikor felnézünk az égre, 96%-a láthatatlan a számunkra. Ebben benne foglaltatnak a szellemi birodalmak, és léteznek olyan univerzumok, amelyek az öt érzékünkön túl léteznek.

Nagyon kevés tudós hajlandó felfedezni a metafizikát, hogy megvizsgálja a hétköznapi felfogáson túlmutató életet, hogy kapcsolatot találjanak a látható és a láthatatlan jelenségek között.

Rudolf Steiner azonban egy ritka kivétel, korának egyik legtermékenyebb és legtehetségesebb tudósa, filozófusa és ezoterista tagja volt, aki élete munkájának tekintette, hogy bepillantást nyerjen a fátyol mögé, majd ezt a tudást, melyet az élet és a világ mélyebb természetével kapcsolatban megismert, megosztotta a világgal.

A szorongás és a depresszió tekintetében Steiner ellenséges lényekről beszélt, melyek a szellemi világban léteznek, és amelyek képesek befolyásolni az emberi érzelmeket és táplálkozni belőlük. Ez egy olyan koncepció, amelyet a mai napig nagyon sokan elutasítottak. Mindez azonban jól ismert tény a sámánok és mások számára, akik hozzáférnek a spirituális dimenziókhoz, hogy enyhítsék a mentális betegeik szenvedését.

Sokan ismerik az energiavámpírok fogalmát, vagy tudnak olyan emberekről, akik kiszívják mások energiáját és a negatív érzelmeikből táplálkoznak. A más dimenziókban létező hasonló entitások létezéséről Steiner így ír:

"Vannak lények a szellemi világban, akik számára az emberi lényekből származó szorongás és félelem szolgál táplálékul. Amikor az emberek nem szoronganak és nem félnek, akkor ezek a lények éheznek. Azon személyek számára, akik még nincsenek eléggé meggyőződve erről a kijelentésről, mindez csak viszonylag érthető. De azok számára, akik ismerik ezt a jelenséget, ez valóság. Ha félelem és szorongás sugárzik az emberekből és pánikba esnek, akkor ezek a lények szívesen táplálkoznak belőlük, és egyre erősebbekké válnak. Ezek a lények ellenségesek az emberiséggel szemben.
Minden, ami táplálja a negatív érzelmeket, a szorongást, a félelmet és a babonát, a kétségbeesést vagy a kétséget, a valóságban ellenséges erők az érzék feletti világban, amelyek kegyetlen támadásokat indítanak az emberek ellen, miközben azokat táplálják. Ezért mindenekelőtt szükséges, hogy a szellemi világba belépő személy legyőzze a félelmet, a tehetetlenséget, a kétségbeesést és a szorongást. Pontosan ezek azok a érzések, amelyek a kortárs kultúrához és materializmushoz tartoznak; mert elidegeníti az embereket a szellemi világtól, és különösen alkalmas arra, hogy az emberekben a reménytelenséget és az ismeretlentől való félelmet idézze elő, és előhívja a fent említett ellenséges erőket."
 Rudolf Steiner


A negatív érzelmek az ellenséges szellemek táplálékai

Az ilyen koncepciót nem könnyű elfogadni a mindennapi párbeszédben, amelyet a merev szkepticizmus és a tudományos materializmus irányít. A mai hagyományok arra törekednek, hogy az ősi metafizikai bölcsességet és gyakorlati alkalmazását kivonják az életünkből, és bár a tudományos kutatás ezen a területen kivételesen értékes, a spirituális felfogás mindig is tapasztalatunk része volt.

"Mégis, a cinikus szkepticizmus ellenére az összes ősi misztérium iskola, az igazi sámánikus betekintés és az ezoterikus tanítások (amelyek nagy részét nyilvánvaló okok miatt több ezer éven keresztül elnyomták és/vagy torzították), ezt az igazságot közvetítették azok számára, 'akiknek van szemük a látásra és fülük a hallásra', saját nyelvük és szimbolizmusuk felhasználásával, legyen az az "Általános törvény" (ezoterikus kereszténység), Arkhónok (gnosztikusok), a 'Sors urai' (hermetizmus) - 'A témák témája' (sámánizmus, Carlos Castaneda), 'A gonosz varázsló' (Gurdjieff), a Shaitan (szufizmus), a dzsinn (arab mitológia), Wetiko (indián spiritualitás), okkult ellenséges erők (Sri Aurobindo és Az Anya, Integrált jóga) stb."
Bernhard Guenther

Az érzékszerveken túli vagy hiperdimenziós lényekkel való foglalkozás már régóta a történelem részévé vált, és bármelyikünk számára közvetlenül hozzáférhetővé válik, ha megfelelő gyakorlattal és figyelemmel közelítünk a kérdéshez. Igaz ez a növényi szerek révén szerzett sámánisztikus tapasztalatokra, ahol teljes mértékben lehetséges olyan tudatállapotba lépni, ahol az élet teljes kozmológiájában létezik és kapcsolatba lehet lépni vele.

Amikor valaki a negatív belső gondolatok, a depresszió, a gyötrő szorongás, vagy az ellenőrizhetetlen és irracionális félelem közepette találja magát, ez annak a jele, hogy elszakadtunk a valódi spirituális természetünktől, amit a szellemi birodalmakban működő lények tovább súlyosbítanak, ahogy arra Steiner is rámutatott.

Ezért sokan gondolják úgy, hogy az ilyen rendellenességek spirituális megbetegedéseknek tekintendők, és amíg a lélek be nem gyógyul a szellem fejlődésére megfelelő figyelmet fordítva, az érzések hajlamosak tovább súlyosbodni és folyamatos szorongást okozni.

Könyvajánló:

A magasabb világok megismerésének útja:
Rudolf Steiner


E könyv fejezetei eredetileg mind különálló tanulmányok, Hogyan jutunk a magasabb világok megismeréséhez? összefoglaló címen láttak napvilágot. Most itt könyv alakban jelennek meg. Munkám azzal a fejlődéssel foglalkozik, amelyen az embernek keresztül kell mennie, hogy a magasabb világokat megismerhesse. A benne foglalt ismertetések különböző szükségleteket akarnak kielégíteni. Elsősorban azoknak nyújtanak valamit, akik érdeklődnek a szellemi kutatás eredményei iránt s ezért bizonyára felvetik a kérdést: Vajon honnan szerezték tudásukat azok, akik saját állításuk szerint az élet nagy és rejtélyes kérdéseiről tudnak valamit? A válasz erre a kérdésre így hangzik: a szellemtudomány fedte fel előttük ezeket a rejtélyeket. Aki azonban szellemi kutatást akar végezni, vagyis magukat a tényeket akarja megfigyelni, amelyeket a szellemtudomány közlései leírnak és feltárnak, az kell, hogy maga is felemelkedjék az érzékfeletti megismeréshez, azaz saját maga járja be a megismerésnek azt az útját, amelynek leírását itt megkíséreltem. Tévedés volna azonban azt hinni, hogy a szellemtudomány közlései értéktelenek annak számára, aki hajlam, vagy lehetőség hiányában a magasabb megismerés útját nem járhatja meg. A tények kikutatására csak az képes ugyan, aki be tud hatolni az érzékfeletti világokba, de a kikutatott tények igaz voltáról az is meggyőződhet, aki maga nem észlelte őket.

- forrás: ujvilagtudat.blogspot.hu -

- - - - - 

Rudolf Steiner A szellemtan fontossága - videó
forrás:Karsay István