2012. június 18., hétfő

Energiából állunk



"Az ember az egyetlen lény, amely képes elfojtani, vagy átalakítani az energiáit - erre egyetlen másik élőlény sem képes. Az elfojtás és az átalakítás ugyanazon jelenség két aspektusa, és ezt a jelenséget csakis az ember képes életre hívni."
(Osho)




A minket körülvevő fizikai világ valójában egyáltalán nem "anyagból" áll: fő összetevője egy olyanféle erő vagy esszencia, amelyeket energiának nevezhetünk.
Fizikai szinten mindannyian energiából állunk és minden ami bennünk, illetve körülöttünk van, szintén energiából tevődik össze. MINDANNYIAN EGY NAGY ENERGIAMEZŐ részei vagyunk.
Mindannyian egyek vagyunk, még a szónak a szó szerint vett fizikai értelmében is. A gondolat egy meglehetősen kifinomult könnyű energiaforma, és ezért nagyon gyorsan és könnyen változik.
Az élő test anyaga eléggé finom, gyorsan változik és könnyen befolyásolható. A gondolatoknak és érzéseknek megvan a saját mágneses energiájuk, amely hasonló természetű energiát vonz magához.
Amikor alkotunk valamit, először mindig  gondolatban alkotjuk meg azt. Az elgondolás olyan, mint egy tervrajz:....létrehozza a formának a képzetét, amely ezután vonzerőt gyakorol a fizikai energiára, és abba a formába irányítja azt, megjelenítve ezáltal a fizikai létsíkon is. A szétsugárzás és a vonzás azt az elvet jelöli, hogy bármit küldesz az univerzumba, az valamilyen módon visszasugárzik rád....."Amint vetsz, úgy aratsz"!  Mindig azt a dolgot vonzzuk életünkbe, amire a legtöbbet gondolunk, amiben a legerősebben hiszünk, amit lényünk legmélyén képzelünk el.
Ha negatívan, és félelemmel teltek vagyunk, akkor magunkhoz fogjuk vonzani azokat a bizonyos tapasztalatokat, helyzeteket, vagy embereket, amelyeket elkerülni igyekszünk. Ha hozzáállásunk pozitív, örömöt várunk, akkor mindezt magunkhoz fogjuk vonzani.