2015. október 30., péntek

A szakkarai madár



Az egyiptomi fáraók sok ezer éves sírkamrájában igenis találtak „repülőt”! Nem is egyet! Modellnyi, néhány centis, vagy kicsit nagyobb méretben.




A szakkarai piramisokból előkerülő kis szobrocskákat a kutatók sokáig „madárként” vették leltárba. Honnan is sejthették, hogy repülővel van dolguk, ráadásul a „pilótafülke” helyére az ókori gyártók madárszemet festettek.

Csakhogy a modern repüléstudományi laboratóriumban elvégzett tesztek és egyéb vizsgálatok megdöbbentő eredményre jutottak. A figurák szárnyának felületi kiképzését, formázását az alkotó olyan tárgyról mintázta, amelynek szárnyát és farkát a repülés avatott szakértői, mint hordfelületet építették meg…!

A különös madármodellből – az antiküthérai számítógép lelettel ellentétben – nem csupán egyetlen darab került elő. A gízai piramisokban ugyan nem, de másutt találtak hasonlót. Amikor pedig a különös leletnek a híre elterjedt, kiderült, hogy hasonlót – „fémből” – már a perui és kolumbiai indiánok is készítettek. Az övék inkább a mai deltaszárnyú „katonai vadászgéphez” hasonlítanak. 



A modellek vizsgálatát a New York-i Aeronautical Institute-ben végezték, és a végső eredmény minden kétséget kizáróan az volt: „a több ezer éves lelet egytől egyig repülőgépmodell!”

Ezek után joggal vetődik fel a kérdés: mi kapcsolhatta a több ezer évvel ezelőtti, még a vasat sem ismerő egyiptomiakat a mai repülő szerkezetekhez? Földön kívüli idegenek hagyták rájuk? Vagy egy sokkal korábbi, a maihoz hasonlóan fejlett, ám pusztulásra ítélt földi civilizáció hagyatéka? Jó lenne tudni. A jelek szerint azonban ennek a tudásnak még nem jött el az ideje.
( Nemere István)


Ókori egyiptomi repülő - videó