2020. augusztus 4., kedd

Meditáció és az agyhullámok gyakorisága


Irányítsd meditációval az agyhullámokat, és ellenőrizd a lelkiállapotodat.

Az agyhullámok lelassításával egyensúlyba hozhatjuk a gondolkodásunkat, érzelmeinket és viselkedésünket. 


A meditáció a béta-hullámok lelassulása az alfa és a theta lassabb állapotaira.
 Ha megtanuljuk ellenőrizni ezeket az állapotokat, javíthatjuk egészségünket és jólétünket.

Az agyhullámok az agy elektromos mozgásai. Ezen agyhullámok gyakorisága elektroenkefalográf (EEG) segítségével mérhető. A fejbőrön elhelyezett elektródák megmérik az agyhullámok frekvenciáját.  
A legmagasabbtól a legalacsonyabb frekvenciáig ezeket az agyhullámokat béta, alfa, theta és delta állapotnak hívják. 

A béta az ébrenléti, gondolkodó állapot. 
A béta során az agyhullámok másodpercenként 14 és 40 ciklus között mozognak. A bétaverzióban az egyén gondolkodik és hallgat, meg tudja oldani az analitikai problémákat, döntéseket hozhat, begyűjtheti és feldolgozza az információkat. Ez a normál lelkiállapotunk, amikor dolgozunk, iskolába járunk és vásárolunk. A béta során az elménk a legfigyelmesebb.

Az alfa egy lassabb állapot, amely inkább a pihenésre és a reflexióra utal. 
Az alfa alatt az agyhullámok másodpercenként 9 és 14 ciklus között mozognak. Alfa-állapotban az egyén teljes mértékben tisztában van a környezetével, de sokkal nyugodtabb lelkiállapotban van, mint a béta-állapotban. A meditációt gyakran az alfa-állapotban gyakorolják.

A theta még lassabb állapot, amely tökéletes az álmodozáshoz és az intuitív gondolkodáshoz. 
A tehta során az agyhullámok másodpercenként 5-8 ciklust tartalmaznak. Ez az állapot az ébrenlét és az alvás között. Gyakran ebben az állapotban kapunk választ a problémáinkra. A mély meditációt (befelé figyelés) és imát a tehta állapotában gyakorolják. A theta a belső csend állapota.

A theta a legmélyebb tudatosság szintje. 
Egy olyan szint, ahol közvetlenül tudunk kapcsolódni a felettes Énnel a kollektív tudattal, a teremtő Énnel. Ebben a tudatállapotban a test képes a gyógyulásra, a lélekben, az elmében a blokkok oldódni tudnak. EZ egy olyan tudatállapot, amely önmagában a fizikai, a lelki és a mentális síkon is változást, harmóniát, előrelépést és békességet hoz az ember életébe.

A delta a négy közül a leglassabb, ahol alszik. 
A delta során az agyhullámok másodpercenként 1,5–4 ciklust tartalmaznak. A leglassabb delta szinten az alvás mély és álmatlan.

Az ébrenlét és alvás időszakaiban az agy ezen a négy szakaszon mozog. 
Az agyhullámok bármely szintjén léteznek olyan tartományok, amelyek befolyásolják, mennyire mélyen lépünk be ebbe az állapotba. Annak megismerésével, hogy ezek az állapotok hogyan működnek, tudatosan beléphetünk egy adott állapotba és irányítani tudjuk gondolataink feldolgozását.

Jose Silva „The Silva Mind Control Method” című könyvében írta: „Amikor teljesen éber vagy, csinálod a dolgodat és eléred a hétköznapi világot, akkor béta állapotban vagy„ egy külső tudatosságban”. Ha álmodozol, vagy alváshoz készülsz, de bizonyos szinten még éber vagy, akkor Alfában vagy. Alvás közben Alfában, Theta-ban vagy Deltában vagy, nemcsak Delta állapotban, ahogy sokan hiszik.  
A Mind Control képzéssel bármikor beléphetsz az alfa szintre, és továbbra is teljes éber lehetsz.

A meditáció lehetővé teszi, hogy elménk végigmenjen ezeken a tudatállapotokon. 
Ez a folyamat a testi, lelki és mentális egészséghez vezet. Amikor irányítjuk az agyhullámainkat, akkor ellenőrizzük, hogyan gondolkodunk, érzünk, érvelünk és reagálunk. A pihenés, a kreativitás és az önismeret természetesen zajlik. A fizikai egészségünk javul, amikor közelebb kerülünk a tudatos életmódhoz.
Az agyhullámok tudatos irányítása egy lépés az egészséges életmód felé.

forrás: Holics-Mester Marianna Sámán mester, Spirituális tanító

 Agykontroll technika a meditációk világában - Dr. Domján László, Jakab István - videó
https://www.youtube.com/watch?v=_EDQ0LIhNHs
forrás:VNTV - VIVA NATURA TELEVÍZIÓ