2022. március 17., csütörtök

Elengedni a régit, befogadni az újat


Arra kérlek, ne hagyd, hogy megtévesszenek azok, akik bírálnak Téged! Ne hagyd, hogy formálhassák a magadról kialakított képed! 
 

A kritizáló ember mindig elégedetlen az életével. Bírálása egyfajta védekezés, mert nem teljesülnek a vágyai. Aki támad, az fél, ezt ne feledd! 

Amit Benned kifogásol a másik, az egy elfojtott rész Önmagában. 
Ha Te valakit tisztának és tisztességesnek látsz, azért van, mert Te is ilyen vagy. 
Mindig azt vesszük észre a másikban, ami ott van bennünk! 

Legyünk megértőek és alázatosak embertársainkkal, mert nem tudhatjuk, mennyi fájdalmat és félelmet rejt útjuk. A büszkeség feladása nem jelenti a vereség elismerését. Csupán azt, hogy a szeretetet többre becsüljük, mint az egónkat. 

Ideje megbékélned azzal, ami körbevesz Téged! A boldog ember abban különbözik a boldogtalantól, hogy elfogadja sorsát. Ez nem jelenti azt, hogy beletörődik, csupán békében él azzal, ami jelenleg körbeveszi őt. Tudja, hogy minden azért történik, mert fejlődésre ösztökéli.   

Tudom, rengeteget változott a világ az utóbbi években. Nehéz lépést tartani az átalakulással. De ha a múlt alapján értékeled a jelent, akkor bánatos leszel. 

A változás elkerülhetetlen, és hidd el, ez a legjobb dolog, ami történhet. Egyre közelebb kerülsz önmagadhoz. 

Csak vetítsd lelki szemeid elé a Benned élő sérelmeket, köszönd meg nekik azt, hogy tanítottak, és engedd el őket szeretettel. Köszönj el tőlük! Felszabadítod önmagad, megkönnyebbül a lelked!

- Guzsik-Mohácsi Viktória (elozoeletek.blogspot.com) -

- - - - - -
 
Utazás előző életekbe - meditáció (Guzsik-Mohácsi Viktória) - videó
forrás:Az ébredés hajnalán