2016. január 21., csütörtök

Szepes Mária: A tarot bölcsessége


A bölcsek útjának 22 törvénye

A tarot bölcsessége

                I. Mágus vagy! Gondolataiddal szünet nélkül teremtesz a láthatatlan síkokon. Vigyázz hát, hogy gondolataid mindig a fehér úton járjanak, nehogy olyan csírákat lobbants életre, amelyekből rózsa helyett kígyó bújik elő.




               II. Figyeld belső szentélyed Papnőjére, aki a Bölcsesség könyvét őrzi benned. Ő gondoskodik arról, hogy oldásod tüze ki nem hunyjon, s ahogy rajta keresztül - ha figyelsz! - mindig megkapd a magasabb világok üzenetét.

III. Győzd le a fizikai szépség varázslatát: Mája csapdája csupán. Lásd meg röntgenszemekkel a vigyorgó csontvázat a selyemlepel alatt, s cseréld át múlhatatlanra a mulandó értékeket!

IV. A megnyilvánulás világában a hatalom a másik buktató. Kerüld el messzire ezt a csapdát. De ha mégsem tudsz kitérni előle, alázattal viseld. Akkor nem bukhatsz el.

V. Magasabb önvalód állandó jelenléti tudata hassa át mindennapjaidat. Ha ezzel a tudattal érzel, gondolkozol és cselekszel, Ő cselekszik benned és általad. Ezzel közelebb léptél Hozzá, s máris csillagaid fölött cselekedtél.

VI. Ami Egy volt, ismét eggyé akar lenni. De ne a húsban keresd a kiegészülést. A Hexagrammát - a poláris ellentétpár egyesítését - csak a kerub síkján hozhatod létre.

VII. A keréknek forgás a törvénye: a felszálló fázis mindig alámerülés követi. Vigyázz, hogy el ne kapjon a diadal mámora - s akkor nem kaphat el az alámerülés sodra sem!

VIII. A legnagyobb erőpróba az önlegyőzés. Ha naponta legyőzöd magadban a kis erőszakosságok és indulatok ugrásra lendülő apróvadjait, olyan erőt fejlesztesz ki vele, amellyel végül le tudod majd győzni a Vörös Oroszlánt is.

IX. Kövesd a Remetét! Ő már ismeri a magány kimeríthetetlen gazdagságát: a Mindenséggel való állandó kontaktust. Minden földi értéket elvetett már, s csak a lámpája - a titkos tudás világossága - és a botja - a vándorlás tudata - kíséri testről testre, csillagról csillagra, síkról síkra.

X. A sors kerekét s a létkereket láthatatlan középpont körül a fehér és a fekete erők pergetik. Sodrából, amely a születések szüntelen ismétlődéséhez tapaszt, csak úgy szabadulsz, ha megteszed a rejtélyes mozdulatot a Tao kapuja: a mozdulatlan középpont felé.

XI. Tévedhetetlen és szigorú bíró a karma: gondolataidat, érzéseidet éppúgy leméri, mint tetteidet. Mindhárom testedben ügyelj ezért a tisztaságra: érezz, gondolkodj és cselekedj mindig azzal a megfontolással, hogy minden mozdulatoddal jövő inkarnációid sorsábráját szövöd.

XII. Égesd magadba a XII-es pozitúráját! Vesd meg lábadat szilárdan a mentálsík egyedül reális valóságtalaján - s a fordított optika gravitációs súlyponttolódása felnyitja Titkos Szemedet!

XIII. Érettséged aranypróbája: mennyire látsz mögé a Halál álarcának. Ha elégeted titkos szemeddel a komor díszletet, meglátod mögötte a mosolyos valóságot: hogy az, mait halálnak féltél, csupán síkváltás, hogy amit itt marad: csak anyagba vájt engramja annak a lénynek, aki egy magasabb rezgésszámú, valóságosabb koordinátarendszerben folyatja tovább életét.

XIV. A benned élő szárnyas kerub segítségével egyenlítsd ki magadban a fehéret és a feketét, hogy létrejöjjön a stabil egyensúly. Akkor fejtetődön kigyúl a fényjel, mentális erőid áthatják asztrálvilágodat, s asztráltested szellemivé finomul. A messiások állapota ez!

XV. A Démon az indulatokon és a nyers szexen keresztül nyer uralmat feletted. Győzd le - s úrrá leszel a Nagy Mágikus Ágens felett. Legyőzni a Démont annyi, mint megváltani. Megváltani pedig szeretettel lehet. Ha a Démon uralmi pillanataiban a szeretet áramát kapcsolod be magadba, vagyis hatossá transzformálod a tizenötöt, végrehajtottad ezt a csodát.

XVI. Ugorj ki! - ugorj ki személyiséged Bábel tornyából! Szüntesd meg személyiséged önös zárlatát! Elnyered vele a mindenségtudatod, vagyis a 16-os redukciója után 7-est kapsz. Tehát győzelmet aratsz.

XVII. Érintsd meg csillagaid terelő irányzatát, s engedj nekik. Vezetnek! He ellenük szegülsz, erőfölényükkel ütközöl, s csak összetörsz.

XVIII. Ahogy érik benned inkarnációid bölcsesség-gyümölcse, úgy vonódik össze kifelé irányuló kapcsolatkeresésed a befelé-, tehát a végtelenbe néző, bölcs Remete attitűdjévé. A 18-as 9-essé redukálódott. Örülj ennek a redukciónak: jele, hogy inkarnációd nem volt hiábavaló!

XIX. Ahogy a Nap életadó forrása a világnak, úgy légy te is sugárzó fénycentruma környezetednek: mosolyogj rá belső napoddal a világra, és a világ ezerszeres tükrözéssel fog visszamosolyogni rád!

XX. Teremts kontaktus magasabb önvalóddal: figyelj a belső hangra, s ha meghallod, tudd, hogy fejlődésed döntő fordulóhoz érkezett. Mágikus akaratod végső koncentrációjával vond vissza ekkor életre kelt bálványaidból lekötött erőidet - s azok birtokában képes leszel a pozitúra-változtatás végrehajtására.

XXI. A Világ: a milliárd szikrává szétrobbant Szellemi Tűzgóc elkülönült kis egóinak keringése saját, vélt középpontjuk körül. A szédítő tűztánc forgatagából kiléphetsz, ha öntudatod középpontját visszaemeled az Egyetemes Középpontba. A nagy beavatottak szerint ez egyetlen mozdulat. Keresd ezt a mozdulatot, és igyekezz végrehajtani!

XXII. Vesd el szorongásaidat, félelmeidet, a világhoz s előítéleteidhez tapadó görcseidet - és megszűnik feletted a fizikai gravitáció anyaghoz húzó ereje. Szabad léssz, mint a madár, s főnixként szállsz fel a Napba az Egyetemes Szellemi Tűzgóc gyémántfehérségű fókuszába!
              (Szepes Mária)