2017. február 13., hétfő

Mi van, ha a kannabisz gyógyítja a rákot?


A DEA egykori "fő propagandistája" szerint az ügynökség tudja, hogy a kannabisz biztonságos, mégis illegálisnak bélyegzik a profit miatt

A Kábítószer-ellenes Hivatal korábbi (DEA) "vezető propagandistája" jelenleg a kannabisz egyik szószólójaként megdöbbentő kijelentést tett a Denverben, Colorádóban tartott legutóbbi Marihuána az Orvosi Szakmában Konferencián. Belita Nelson kimondta, amit már sokan gyanítottak, hogy a DEA velejéig korrupt és tele van hazugsággal.


"A marihuána biztonságos, tudjuk, hogy veszélytelen. Ez a mi pénzes tehenünk, és soha nem fogjuk feladni," - szólt Nelson az orvosokból és nővérekből álló közönséghez, leírva a DEA működésének módját.

Nelson a DEA-t 1998 és 2004 között képviselte a nemzetközi médiában. Rendszeresen megjelent olyan beszélgetős műsorokban, mint az Oprah Winfrey és a Nightline, miközben a kannabisz veszélyeit ecsetelte. Ma már a gyógyászati felhasználásának támogatója, különösen a krónikus traumatikus encephalopathia (CTE - agyvelőbántalmak) kezelésében hivatásos labdarúgók esetében egy szervezeten, a Gridiron Cannabis Alapítványon keresztül, melyet ő alapított.

Nem telt túl sok időbe, mire Nelson felismerte a kannabisz orvosi előnyeit. 2000-ben egyik közeli barátnője súlyos, késői stádiumú rákban szenvedett, testsúlyának több mint 50 százalékát elveszítette, és már nem volt képes enni vagy aludni.

Annak tudatában, hogy a kannabisznak megvan az a képessége, hogy kezelje ezeket a tüneteket, Nelson szerzett belőle a barátnőjének, aki együtt a jobb táplálkozással, kilenc évvel tovább élt. Sőt Nelson maga termesztette a kannabiszt tudván, hogy a fekete piaci termékek potenciális veszélyt jelentenek.

2004-ben Nelson a heroin járványos terjedését vizsgálta Planoban, Texasban, és felfedezte, hogy egyes szenvedélybetegek megszabadultak súlyos függőségüktől azáltal, hogy a kannabisz felé fordultak. Ezen a ponton már nem tudta folytatni a DEA által erőltetett propagandát, amikor nyilvánvalóvá vált számára, hogy a kannabisz egy életmentő növény.

Nelson 2004-ben lemondott és nagy durranással távozott.

"Amikor felvettek, elfelejtettek aláíratni velem egy titoktartási megállapodást - és tudtam a mocsokról. Felhívtak és azt mondták, 'mond meg az árát, 10.000 dollár havonta? 20.000 dollár? Mit akarsz Belita?'"

Azt mondta, hogy üvöltözve hagyta el az irodát: "Tudják, hogy biztonságos, és nem adják oda az embereknek, akik betegek! Nem kell a pénzük és jobb, ha aggódnak amiatt, amit el fogok mondani!"

Nelson pozitív irányba fordította szenvedélyét és Colorádóba költözött, majd elkezdte szorgalmazni az orvosi kannabisz használatát. 2014-ben energiáit a kannabisz felhasználására kezdte összpontosítani a CTE és más traumatikus agysérülések kezelésének segítése érdekében, és létrehozott egy holisztikus klinikát a Denver Broncos egykori játékosával, Rick Upchurch együtt.

A CTE egy degeneratív agyi betegség, melyet az ismételt fejsérülések okoznak, ami számtalan egykori futballistát ölt meg. A Gridiron Cannabis Alapítványnál remélik, hogy meg tudják győzni az NFL-t (amerikaifutball-szövetség), hogy tegyék lehetővé a játékosok számára a kannabisz gyógyászati használatát a CTE kialakulásának megelőzése érdekében.

A DEA-nél eltöltött időről Nelson tömören a következőket mondta:

"Ha valaki azt hinné, hogy a DEA a jófiúk, hát nem azok."

A DEA megtagadta a kannabisz átminősítését 2016-ban, amikor erre lehetősége adódott arra a következtetésre jutva, hogy "több kutatásra van szükség" a kannabisz orvosi előnyeinek kimutatására. Az egyetlen magyarázat arra, hogy ennek a csodálatos gyógynövénynek fenntartsák az abszurd besorolását az, hogy megvédjék a nagy gyógyszergyártókat, amelyek tudják, hogy a kannabisz veszélyt jelent a profitjukra.
(forrás:ujvilagtudat.blogspot.hu)

Mi van, ha a kannabisz gyógyítja a rákot? - dokumentumfilm
 Az emberi civilizáció egyik legrégebb óta használt drogját már több országban legalizálták gyógyászati célú fogyasztásra. Más országokban - így például hazánkban is - még inkább a szigorú tiltás dívik, köszönhetően a kapudrog-hatás elméletnek, az erősödő konzervativizmusnak és legfőképp talán az információhiánynak. Az addiktológusok egyetértenek abban, hogy az emberiség által fogyasztott drogok (kávé, alkohol, cukor, stb...) közül a marihuána a legkevésbé káros az emberi szervezetre. 
 (forrás:http://lmv.hu)