2019. december 27., péntek

Álmomban már láttalak – Reinkarnációs történetek


Vannak emberek, akikkel néha különös, megmagyarázhatatlan dolgok történnek. Déjá vu-juk van, úgy érzik, mintha már nem először élnének át valamit, idegen városok tűnnek ismerősnek nekik, esetleg már az első találkozás alkalmával úgy érzik, mintha több millió éve ismernék a másikat. Mi állhat vajon e rejtélyek mögött?


Nehéz utánajárni, hogy van-e valóságalapjuk a reinkarnációs történeteknek. Az ember élménye lehet nagyon valóságos és meggyőző, ám ha objektív tényekkel nem támasztható alá, akkor nem bír tudományos értékkel. Ian Stevenson pszichiáternek mégis meggyőződése volt, hogy a reinkarnáció kutatható, és mindent megtett, hogy hiteles eseteket találjon. Hogy a történetek meggyőzőek-e számunkra, eldönthetjük. Tény azonban, hogy az elbeszélések nagyon elgondolkodtatók. 

Ókori emlékek

Arthur Flowerdew 1906-ban született, és gyermekkorában gyakran álmodta azt, hogy egy nagy városban él, a sivatag közepén. A városban volt egy templom, egy kanyon futott rajta keresztül, és az utcák, épületek sajátos elrendezést követtek. Később ébrenlétében is voltak víziói a városról, különösen, amikor a tengerparton játszott a rózsaszín és narancsszínű kavicsokkal.

unsplash.com/Agustina Furor

Már javában benne járt a korban, amikor egy nap látott a BBC-n egy dokumentumfilmet a Jordániában található Petra városáról. Azonnal felismerte a helyet: ez az a város, amely gyermekkora óta kísérti. Flowerdew megkereste a BBC-t, akiket érdekelt a története. Készítettek is egy filmet róla, és arról, hogyan képzelte el előző életét az ókori városban. A filmet a jordán kormány is látta, és meghívta Flowerdew-t egy látogatásra a városba.

Flowerdew természetesen elfogadta a meghívást, és a városban egy archeológussal is találkozott, aki tesztelte a tudását. Flowerdew pedig sikeresen válaszolt a kérdésekre, pontosan leírta a fontosabb jellemzőket, épületeket, domborzati viszonyokat a valaha volt településről. Állítólag olyan információkról tudott, amelyeknek csak a régészek voltak a birtokában. 

Anyából kislány

Shanti Devi 1926-ban született Indiában. 4 évesen kezdte mesélni a történeteket a szüleinek egy másik életről, amelyben nem Delhiben, hanem Mathurában lakott, ahol, mint mondta, a férje is. Emlékeket idézett, melyek szerint férjnél volt, majd szülési komplikációkban halt meg. Leírta azt is, hogy nézett ki a férje, és hol volt a boltja, majd elárulta a nevét is: Pandit Kedarnath Chaube. Mint kiderült, a férfi létezett, és valóban elvesztette a feleségét, Lugdi Bait a császármetszés során fellépő komplikációk miatt. A kislány, amikor találkoztak, a férfit és gyermekét is felismerte. A történetet több reinkarnációkutató is elemezte, és mindegyiküket elbűvölte a történet részletessége, az adatok igazolhatósága.

Fotó: iStock.com/Anmfoto 

Az Elfújta a szél forgatókönyvírója új életet kapott?

Egy Lee nevű kisfiú, aki az amerikai közép-nyugaton született, kétéves korában kezdte emlegetni, hogy volt egy másik háza és egy másik anyukája. Hároméves korára már ragaszkodott hozzá, hogy nem június 21-én, hanem június 26-án van a születésnapja, és a középső neve Coe. A történet egyre bővült: a kisfiú felidézte, hogy forgatókönyveket írt, volt egy Jennifer nevű lánya, és 48 éves korában halt meg. A szülei kíváncsiak voltak, mégis milyen filmekrre gondol, és sorolni kezdték a címeket. Amikor az Elfújta a szélt említették, a gyerek lelkes lett, és bizonygatta, hogy ő írta. Egy kis nyomozás után kiderült, hogy az Elfújta a szél szerzőjét Sidney Coe Howardnak hívták, június 26-án született, volt egy Jennifer nevű lánya, és 48 éves korában halt meg. Hogy mégis honnan tudhatta a kisfiú ezeket a részleteket, rejtély. Lehetséges volna, hogy tényleg a szerző reinkarnációja? A döntés ránk van bízva.
(forrás: ridikul.hu)

Meghatározóak az előző életek? - videó