2019. december 19., csütörtök

Vay Wurmbrand Adelma: Hephata



 Valamivel több mint egy évszázada jelent meg először ez az imádságoskönyv, melyet egy jámbor lelkű magyar - a századfordulón ismert médium - asszony állított össze. 


Maga is egyszerű imáknak nevezi e rövid szövegeket, mégis az élet és a hitélet valamennyi eseményéhez, fordulópontjához kapcsolható valamelyikük. Sok ima a Biblia egy-egy mozzanatára épül, mások a szerző saját gondolataiból fakadó fohászok vagy dicsérő imák. S bár az imádkozás az egyik legszemélyesebb dolog, ez a könyvecske talán útmutatást és mintát adhat mindazoknak, akik szeretnének szólni Istenhez.

Vay Wurmbrand Adelma báróné (1840-1925)

 Adelma kora egyik leghíresebb médiuma, gyógyítója és jövendőmondója. Férjével, Vay Ödön báróval alapítótagjai a Szellemi Búvárok Pesti Egyletének, oszlopos tagjai a korabeli magyar spirituális életnek.

Szigorú keresztény neveltetése ellenére 1865-ben kénytelen volt felfigyelni médiumi képességeire, melyeket aztán élete végéig spirituális vezetői útmutatása alapján fejlesztett és hasznosított igen hatékonyan, például a homeopátiás gyógyítás területén.

E felettébb tisztalelkű asszonynak több írásos műve is született, többek között a Hephata című imádságoskönyv, melyet a báróné saját imáiból válogatva állított össze, az élet szinte minden területét érintően.

 (forrás:kerjesmegadatik.eoldal.hu)

Kapcsolódó írás
Spiritizmus és spiritualizmus: 

A spiritizmus története Karsay István előadása - videó
forrás:https://www.youtube.com/watch?v=pypYQYKHTFw

Karsay István