2022. május 15., vasárnap

MIT CSINÁL ALVÁS KÖZBEN A LÉLEK?


Tudod-e,
hogy a lélek nap, mint nap elhagyja a testet?
 
Alvás közben a lélek megpihenhet. Hazamegy a természetes közegébe. 
 

Hogy miért alszanak sokat a kisbabák?
Hogy a testednek nincs szüksége alvásra?

A legtöbben azt hiszik, hogy azért alszunk nap, mint nap, mert a testünk és az elménk elfárad és ki kell pihennie magát. Pedig egész más célból teremtetett az alvás.

Az alvásnak az a lényege, hogy a lélek elhagyhassa a testet. Mivel a lélek számára rendkívül fárasztó a földi létezés, ezért minden nap szüksége van a kimenekülésre és feltöltődésre. Így tovább bírja az életet.

A lélek számára a földi testben való létezés izgalmas tapasztalat, azonban csöppet sem egyszerű. Gondolj csak bele!

Eredeti természete szerint a lélek könnyed és szabad. Nincs szüksége földi értelemben semmire. Odaát természetes létformája a határtalanság. Ha kitalál valamit, akkor az azonnal megvalósul. Sőt, nincs fájdalom és minden bölcsességnek birtokában van.

Aztán úgy dönt, hogy leszületik a Földre, ahol van szenvedés, igazságtalanság, betegség, büdös, fájdalom, szükség, …

Ugye, te sem csodálkozol, hogy ezt minden egyes nap ki kell pihenni?
És már érthető, miért lehet az alvás megvonásba belehalni.
 
 
A lélek először a születéskor tapasztalja meg a test korlátozottságát és súlyát. Annyira fárasztó számára, hogy sokszor és sokat távozik. Ezért alszanak olyan sokat a kisbabák. Aztán, ahogy nőnek, egyre jobban megismerik a testük állapotát és egyre többet tartózkodnak benne.

Mikor alszik még keveset valaki?

Minél többször tapasztalja meg az ember az éjszakai megifjodásoknak az élményét, és minél többször idézi fel, mit is csinál vagy mit próbál csinálni ebben a testben, annál ritkábban akar a lélek távol maradni a testtől, mivel felismeri, hogy oka és célja van az adott testben létezésének. Az lesz a legfőbb vágya, hogy jól kijöjjön vele, és, hogy a lehető leghasznosabban töltse azt az időt, amit benne kell töltenie.

A tudatukra ébredt emberek tisztában vannak azzal, hogy nem azonosak a testükkel, így ezt a lehetőséget csak egy átmeneti időre kapták. Ezért több időt szeretnek a testben tölteni. Úgy tűnik, mintha nekik kevesebb alvásra lenne szükségük.

A Bölcs Mesterek tudják, hogy csak átmenetileg használhatják a testüket és a testben létezés egy tudattalan állapot, amikor is elfelejtik honnan jöttek és kik is valójában. De egyidejűleg emlékeznek az egység élményére is. Ezért nekik nincs szükségük, hogy nap, mint nap a pihenés kedvéért elveszítsék a tudatukat vagyis aludjanak.
Vannak lelkek, akik csak szeretik átélni az álom idején az Egység élményét. Örömöt okoz nekik és azért alszanak sokat.

A fáradtság és az álmosság illúzió?

– Igen valóban elfáradunk, de nem a test, hanem a lélek.
– Illetve akkor fáradunk el hamarabb, amikor olyasmivel foglalkozunk, ami nem okoz örömet.

A kronobiológia is foglalkozik az alvással. Pontosan ki lehet számolni, kinek mennyi alvásra van szüksége a születéskori alapadottságok szerint. Bizonyos típusoknak kevés az alvásszükségletük: pl. kolerikusok, más típusoknak viszont nagy: pl. a melankólikusok, flegmatikusok, …
Ennek megváltoztatására egy mód van. Magasabb tudatszintre kell lépni, mint az előbb említett Bölcs Mesterek. 

forrás: Hajdú Ildikó - hajduildiko.hu
 
- - - - - -

Testből kilépés, test-elhagyás - videó
forrás:Orosz Veronika