2022. május 19., csütörtök

Test-lélek mérleghinta

 

Azt mondják, hogy az élet után szabad lelkek vagyunk, - a Földön testbe zárt lelkek. Ebből nem sokat értünk meg életünk során, - a lélek felfoghatatlan marad, csak testként tudjuk önmagunkat azonosítani.

 
Pedig körül határolható, megérthető milyen érzés léleknek lenni, - mert megtapasztalható. Mindenki megtapasztalja, mert gyerekkorunkban inkább lelkeknek érezzük magunkat, mint testnek. Azért szaladgáltunk egyfolytában, mert olyan légiesek, könnyedek voltunk, mint a lélek, - mintha nem lett volna testünk. Felnőtt korban is visszafordítható az állapot, visszatudunk változni testből lélekké.

Sokan számoltak be arról, hogy halálközeli élménykor mennyire jó volt megszabadulni a testtől. Hogy nem akartak visszajönni, mert csodás érzés volt könnyednek, légiesnek lenni. És ebben az állapotban hatalmas oktalan szeretet érzést tapasztaltak, eufóriával társulva. Nem akartak visszajönni az életbe, mert nem akarták, hogy vége legyen ennek az állapotnak. 

A spirituális titkok egyike, hogy a felnőtt ember képes testben, - élve megtapasztalni ugyanezeket az érzéseket. Élve a mennyországban létezni, testben a Földön. Megvan a tudományos metafizikai leírása ennek az állapotnak, sok mindennek meg kell változni az emberben, hogy felnőttként ismét átforduljon a mérleghinta a lélek irányába.

Az idő olyan, mint egy jegyzetfüzet az elme számára. Az elme a testé, - minél aktívabb az elménk, annál jobban az idő hatása alá kerülünk, és annál jobban átfordul a mérleghinta a test irányába. Ezért vagyunk gyerekkorban addig lelkek, amíg az elme nem fejlődik ki. A spirituális tudományok, a vallások képesek megtanítani az embert, hogyan kapcsolja ki az elméjét, hogyan szabaduljon ki az időből, - hogyan billentse vissza a mérleghintát a lélek irányába. A keleti vallások meditációja, a katolikus vallás imádkozása, a sámánok kántálása, - mind metafizikai gyakorlatok az elme kikapcsolására. Nem könnyű visszafordítani a mérleghintát, hosszabb időt igényel, sok kitartást. Ez egy keskeny ösvény, - de mindenki előtt nyitva áll. Az állandó szeretetérzés, a légies-könnyed testérzet, az idő nélküli most állapot, - mindenki előtt nyitva áll.

- Zsigray András -

- - - - - - 

Return To Your Soul 432 Hz ~ Asha - videó

forrás:Discípulo De Cristo Yeshua